Jump to content
IGNORED

Vintertelting med dachs


Chrisgjae
 Share

Recommended Posts

Jeg skal på lavvotur med min strihårede dachs på 5 mnd. På dagtid er det ikke noe problem, da vil det fyres i ovn, så da blir det god temp i teltet, men nattestid er jeg usikker på hvor mye jeg skal pakke han inn. Det jeg i utgangspunktet tenker er ulldekken (Canelana) og jervehiet m/ fôr på barseng og liggeunderlag. Setteren jeg hadde før greide seg fint med denne løsningen, uten ulldekken. Har noen gode løsninger som de bruker? Det er meldt ned til -4 grader, så det er ikke beinkaldt. Hvis jeg ser at han fryser, så er det ikke værre enn å fyre opp igjen, men greit å slippe det klokka fire på natta. Når han blir eldre blir det nok turer i vanlig telt vinterstid også, uten fyringsmuligheter.

Link to comment
Share on other sites

Annonse
  • 3 months later...

Jeg har L. Det er etter gordon Setteren min og alt for stort for dachsen, men fungerer. Hva som passer til en staffe er jeg usikker på, men trur kanskje M holder. Er ihvertfall veldig fornøyd med Jervehiet, uten å ha prøvd Ly. Jeg ville kanskje vurdert å bytte ut vatteringen med denne fra Canelana i dag: https://www.canelana.no/products/cave-varmepose-i-ull-til-hund. Bikkja holder seg varm, bikkja tørker lett (fuktigheten legger seg på innsiden av ytterposen som kan ristes vekk neste morgen ved minusgrader), og den er solid.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hei,

Har vært mye på tur med Dachs, sommer som vinter. 

Ved overnatting ute vinterstid brukte jeg Jervehiet med foret  innvendig i størrelse medium, og la han i en barnesovepose inni dette.

Kappet til ett eget liggeunderlag og brukte under. Avhengig av hvor kaldt det var forsterket jeg med dunjakka og fora Fjellduk over.

En ting å passe på vinterstid er ørene, min forfrøs de på en tur, brukte en trang buff senere på han!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy