Jump to content
IGNORED

Vistnes til «sverd i stein»


REJOHN
 Share

Recommended Posts

15 flate kilometer i godt selskap.

Puerto Rico-gjengen har kommet sammen en gang på høsten de siste årene. Denne gangen ble det fredag til lørdag og lørdagen skulle brukes til tur. Som vanlig. Det er jo en turgjeng, så når vi samles, blir det en tur.. Vi går tur hver dag i «syden». Denne gang traff vi en værmessig flott dag. Lørdag var det meldt litt lav temperatur, noe sol, men for det meste overskyet og nesten ikke vind. Skikkelig bra vært til å gå tur i, så sent i oktober.

Nå ble været egentlig bedre enn meldt. Det Vistnes til «sverd i stein» var stort sett sol, og i sola ble det en helt grei temperatur. Det beste av alt, vinden holdt seg vekk. Det var omtrent vindstille. Sigbjørn hadde foreslått å gå fra Vistnes til «Sverd i stein» ved Møllebukta i Hafrsfjord. Dette er en tur Sigbjørn og Anne Lise, Bestyrerinnen og jeg, har gått en gang før. Tidligere i år. For Edvin, Anne Margrete og Kjell, var dette en helt ny tur.

Vi var med andre ord syv stykker som skulle stille til start. Vi ble enige om å møtes på parkerings- plassen i Møllebukta og så kjøre i to biler til Vistnes på lørdagsmorgen. Siden vi gå omtrent i vannkanten, er det lite bakker. Noen små kneiker som kan få pulsen opp et lite hakk det er alt. Det er ingen tur med store utfordringer. Nå var det skikkelig sorpet rett rundt Vistnestunet fordi det hadde kjørt traktor der vi gikk, men eller var det greit å gå med lave sko. Etter en snau kilometer, var det slutt på sti og det ble «vei» resten. Det var riktignok en og annen sølepytt, men det var alt.

Det var skikkelig kjekt å være på tur med gjengen nok en gang. Vi har gått sammen mange ganger, men da i over tyve grader og sol – for det meste. Denne gangen var det mye kaldere. Litt glatt på en stein til og med. Selv om vi har gått noen kilometer sammen har vi fortsatt nok å snakke om. Tiden går fort, og når terrenget er nytt for noen, blir det også noen stopp for å sjekke utsikten. I dette tilfellet øyene ute i havet. Det var Kvitsøy vi så, og bakom ligger Skudeneshavn.

For oss som hadde gått turen før var Vistehålå, helleristninger, «brutte lenker» og «fiskerkånå» ikke noen nytt. Likevel måtte vi ta oss tid til å sjekke opp disse tingene, slik at de andre også fikk med seg disse sporene fra tidligere tider, noen ca 8000 år gamle. En lørdag med godt vær, var det også andre på tur. Det kom nesten hele tiden folk i mot, men ikke mange så ut til å satse på en like lang sur som oss.

Det er en lang men enkel tur. Slik vi gikk den, ble det på hele 15 kilometer i følge offisiell tidtager Kjell. Vi hadde noen gode pauser, og brukte 4 timer omtrent på sekundet. Fire timer i god selskap, med mye å stoppe opp for. En flott og kjekk tur, en tur jeg godt kan anbefale for andre.

PA231665.JPG

PA231677.JPG

PA231678.JPG

PA231680.JPG

PA231697.JPG

PA231703.JPG

PA231730.JPG

PA231734.JPG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy