Jump to content
IGNORED

Områder max 2timer fra Drammen severdigheter


Tittei
 Share

Recommended Posts

Jeg har utrolig nok fått med meg tenåringen min på tur. Hun ville være med søskenene til flyvraket på Borgjåbrotet. Nå lurer jeg på, finnes det noen andre slike spennende steder og som er på snaufjellet (mor er lei av bare skog, men tåler litt skog...) som jeg kan friste min datter med på i sommer? Ca.2-2.5 time unna Drammen er max grense. Hardangervidda virker skummel for en nybegynner som oss. 🙈 Vi skal ligge i telt. Er ikke slave av merkede stier, så tåler å gå utenfor i perioder. 
 

Jeg skal så klart søke og se på kart, men tenkte om dere hadde noen sånne wow-steder jeg burde ta med i planleggingen. 

Link to comment
Share on other sites

Nå ligger det turbinrester fra en Thunderflash i Skrimfjella. Rett nedenfor Styggemann, mot øst. Hørt at mesteparten av flyet ble senka i myrvannet rett ved. Skjedde i 1960. Par DNT hytter i området å lande familien på, og godt innafor perimeteret ditt. Tar du turen dit sensommers, er det gode felt for multer der. Men det vil neppe den yngre garden joine så lett;)

Drammen- Rjukan er snaut to timer unna, og Krossobanen(taubane med blå og rød gondol, som heter blåbæret og tyttebæret) opp er 5 minutter, så er du på Hardangervidda, som ikke er så skummel lell. 1 km opp så er du på vidda, og så ligger Helberghytta(DNT selvbetjent) 6 km lenger inn. Om du velger telt, og do-fasiliteter. Eller så kan man ta med sykler opp, og ta turen til Kalhovd DNT hytte, men er noen mil. Om man ikke kjører dit via Attrå ved Tinnsjø. Bommen åpner etter St.Hans. Da kan du like godt kjøre inn til Mår-vannet, og ta skyssbåt opp til Mårbu(sommerstid). Så er du skikkelig innpå vidda...og ungdommen har knapt gått 100 meter. Fint dagsturterreng videre.

Blefjell sør og Sigridsbu er drøyt 1 time unna til P-plass fra Drammen. Ca 2 timer å gå opp, så har man kjempeutsikt.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy