Gå til innhold
 • Bli medlem

Tittei

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  312
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Alt skrevet av Tittei

 1. Tusen takk for hjelpa. Jeg må som sagt ha rundtur, der start og stopp er med min egen bil, ellers brukes beina våre. Jeg har nok ikke vært tydelig nok mht Rauhellern. Det var bare et forslag. Jeg begynner å nærme meg en rute nå. Forslaget til @Grimner var fristende, så det tar jeg med meg i planleggingen. Vi bruker telt ja, og her skal vi bare kose oss. Jeg korter enkelt ned turen om jeg ser det blir for langt. Bare godt å ha en rute i hodet, så tilpasser jeg den underveis Vi tar nok flyvraket en annen tur eller kanskje finner et annet flyvrak.
 2. Det var akkurat noe slikt jeg tenkte meg. 7 mil blir i overkant. Men tuller jeg nå? Mente bestemt det var mulig å leie båt og se på dyr på Mårbu, men nå finner jeg det ikke igjen. Kanskje det var en annen hytte jeg så på?
 3. Tips til rundturer Hardangervidda? Vi bruker den tiden det tar. Men jeg ønsker meg følgende (ingenting er skrevet i stein) * Barna er lite turvante, men har stor gåvilje, og er mellom 8 og 13 år. Har også med en liten hund * Vi skal ligge i telt * Jeg tenker at rundturen kan være på 2-4 mil, men ingen absolutt her * Det eneste som er skrevet i stein er at det MÅ være rundtur, bruker bil * Tenker at Solheimstulen eller Rauhellern eller noe er fornuftig utgangspunkt da vi også skal opp på flyvraket på Imingfjellet før eller etter, men igjen, jeg kan godt ta to urer i so
 4. Jeg ser det er mulig å lage egne ruter, men uansett hva jeg trykker på, så får jeg ikke frem noen måte å gjøre det på. Jeg er logget inn og adresse er bekreftet.
 5. Tusen takk, det hjalp veldig.
 6. Jeg skal til Imingfjell i sommer. Trolig siste del av juli/første del av august. Jeg har lyst til å kombinere det med en tur til H.vidda, men da med utg.p rundt Imingfjell. Hvordan blir det med folk da tenker dere? Jeg har aldri vært på H.vidda før og gidder ikke gå i kø eller campe med masse folk. Er ikke folkesky, men trenger ikke få følelsen av å ligge på en «campingplass». Skal bo i telt. Må være rundtur. Det jeg lurer mest på er ikke turtips men om jeg heller bør vente til neste år når folk i større grad har reist utenlands.
 7. Når barna spør om jeg kan lage posjonspakker så de kan plukke det de selv vil til tur, da blir mor glad. Så i dag hadde jeg mye ledig tid og kunne kose meg med dette. Skal gjøre dette med mye forskjellig i ledige stunder. Vi skal ikke på noen langtur, men ideen var så hyggelig at jeg tok utfordringen tvert. Måleenhetene er med ting vi alltid har med oss slik som f.eks spork og kopp, derfor disse litt rare enhetene. Kanskje det var et lite sommertips til andre også.
 8. Godt poeng. Jeg har snakket og lest enda litt mer. Kanskje jeg skal prøve meg på kun tlf og heller innvistere i en større og bedre powerbank. Jeg har HUAWIE P20 lite og ipad siste generasjon. Er 20000 et eller annet bra nok da? Tracker alle turene, pluss litt podcast og musikk som er lastet ned på forhånd. Snakker om max 7 dagers tur. (For lat til å regne ut selv, sorry)
 9. Takk. Greit jeg er dårlig på kart, men et sted går grensen selv for meg 😂
 10. Hadde håpet på det svaret, men hva om det ikke er dekning på fjellet? Jeg føler meg liksom ikke trygg nok, men mulig jeg bare er litt overdreven engstelig siden det blir første gang i fjellet 🙈. Jeg bruker primært norgeskart friluftsliv. Og jeg merker at jeg enn så lenge ikke er sterk nok på kart. Hva om det liksom blir tett tåke eller noe? Jeg skal ikke langt ute på «viddene» sånn med det første, men planen er jo det etterhvert.
 11. Hva er hovedforskjellen på disse to siden det er litt prisforskjell? Garmin eTrex 10 (Worldwide) og Garmin eTrex 10 Jeg skal kun være i Norge og jeg vil gjerne kunne legge inn geocacher på den.
 12. Tusen takk for svar. Da tar jeg sjansen og bestiller. For meg handler det mest om å fargekode så jeg vet hva jeg har hvor. Jeg putter uansett alt i en søplesekk oppe i sekken om det er meldt dårlig vær.
 13. Kan noen gi meg et hint om hvilke posestørrelse som passer til hva? Liter sier meg egentlig ikke så mye… også lurer jeg på om hvor dyrt det nå blir om jeg bestiller fra eBay eller wish eller disse sidene etter at 350kr grensen forsvant? Har ikke orket å sette meg inn i det. Trenger bare en enkel forklaring, ikke masse linker og greier.
 14. Jeg beklager så mye. I en alter av snart 50 kan jeg tydeligvis ikke forskjell på høyre og venstre 🙈. Godt det var noen som forstod meg. Ja, dt krysset er norgeskart sitt og viser bare hvor «musepekeren» er, så den er ikke noe spennende med.
 15. Tusen takk for mange svar. Jeg på min side tenkte det kunne være markering for innhengning av dyr eller noe siden det ser ut som en gård/seter like ved. Så feil kan jeg ta 😅. Da lærte jeg noe nytt i dag også
 16. Wow, takk for gode tips. Ikke bare flotte tips for tenåringen, jammen fikk jeg lyst jeg og. Tusen takk begge to.
 17. Jeg har utrolig nok fått med meg tenåringen min på tur. Hun ville være med søskenene til flyvraket på Borgjåbrotet. Nå lurer jeg på, finnes det noen andre slike spennende steder og som er på snaufjellet (mor er lei av bare skog, men tåler litt skog...) som jeg kan friste min datter med på i sommer? Ca.2-2.5 time unna Drammen er max grense. Hardangervidda virker skummel for en nybegynner som oss. 🙈 Vi skal ligge i telt. Er ikke slave av merkede stier, så tåler å gå utenfor i perioder. Jeg skal så klart søke og se på kart, men tenkte om dere hadde noen sånne wow-steder jeg burde ta med
 18. Tusen takk for svar begge to. Jeg skal se skikkelig på det dere skriver. Er avhengig av rundtur ellers kommer vi oss aldri hjem 😅. Vi er ikke låst til stier, men godt å ha som utgangspunkt.
 19. Aldri vært over tregrensa før nå blir det en tur med tre barn på barneskolen i juli. Klarte helt tilfeldig å selge inn flyvraket på Borgsjøbrotet til 13-åringen så nå må jeg gjlre et godt inntrykk 😅 Her blir det turglede og mestring som skal være i fokus, ikke sluke antall mil. Har dere forslag til en rundtur som inkl dette flyvraket? Jeg tenker at sånn rundt omkring 5km kan være passe dagsetapper men er fleksibel. 2 av ungene er lite turvante. Jeg bor i Drammen, og skal bruke bil. Vi skal bruke telt. Vi er fleksible på antall dager, men tenker i utgangspungtet 2-4 netter. Det viktig
 20. Jeg regnet på de tre underlagene vi har litt mer nøyaktig og kom til 177cm. Det forklarer grunnen til at det ikke ble plass til alle tre underlagene. Det er ikke aktuelt å bytte underlag, da finner jeg heller andre løsninger som å bytte telt eller øve opp barna til at vi ikke alle sover sammen. De er hhv mellom 5 og 8cm høye, så høyden spises også opp der. Hunden kan ikke ligge annet sted enn inne i teltet av ulike grunner. Men han finner seg alltids plass. , gjerne oppe på posene til barna 😅
 21. Jeg har disse teltene, men har oppblåsbare liggeunderlag på hhv ca 55 og 65 cm brede. Det ble ekstremt dårlig plass til minsten sitt underlag. Barna er 8 og 10 år. Vi brukte Bergs teltet på denne turen der vi ikke fikk plass. Vi endte opp med å legge de to underlagene på lamgs og vi la oss på tvers, men da endte jeg opp med å få en glippe mellom underlagene ved korsryggen. Max vekt vet jeg ikke, det er volumet som er det største problemet. Men 8kg er liksom uaktuelt om du forstår... Nå ser det ut til at 10-åringen skal prøve å ligge i det 1-manns gapahuk teltet jeg brått husket
 22. Jeg har en utfordring. Har to barn på barneskolen, en sheltie på 7kg og meg som skal på fleredagerstur i sommer. Barna tør ikke sove alene. Fant ut at mitt 3-mannstelt er for lite fir oss alle og mitt 4-mannstelt er gedigent, det er mer campingtelt. Jeg kan stå i det og mere til og dette blir altfor stort og tungt å bære på ryggen da minsten ikke kommer til å bære voldsomt mye. Vi skal opp på fjellet, så hengekøye er uaktuelt. Vi prøver å ligge litt under tarp, men uansett må jeg ha telt med. Noen forslag eller råd på hvordan vi kan løse dette?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.