Jump to content
IGNORED

Hva er forskjellen: Jervenduk, fjellduk, tarp


Tittei
 Share

Recommended Posts

Annonse

Fjellduk = Jervenduk kommer og både isolert og ikkeisolert utgave. Gjerne glidelåser som lar deg lukke den til en stor sekk. Brukes typisk som noe å krype inn i i pauser, som sikkerhet osv. Tillegsbruk er som ekstra gulv I telt vinterstid osv. Fjellduk er fellesbetegnelse. Jervenduk er merkenavn. Helsport har også egen type under eget merkenavn

 

Tarp ≈ presenning. Kommer gjerne som en stor duk med fester for rundt kantene. Brukes mest som tak over hengekøyer og som ekstratak over front av telt for å få uteplass foran eller mellom telt. Kan også brukes for å sove under som en luftig løsning. Mye brukt av Monsen,  Monsen og Mathis om du har sett programmene...

 

 

 

Tarp: 

Hegn Tarp by Revir Oslo

 

 

Fjellduk:

Arctic Icefishing

 

 

 

Edited by Espen Ørud
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

I tillegg kan nevnes at en fjellduk (enten det er fra Jerven, Helsport, Dovrefjell eller noe annet) også har bardunfester i hjørnene og således kan brukes som (liten) tarp. De med fôr er litt tyngre og sånn sett mindre egnet til akkurat det bruket. Se gjerne på fjellduk som en kombinasjon av tarp, poncho og vindsekk. Evt også som soveposeforsterker, bivuak, teltgulv etc.

Tarp er rett og slett en presenning (med flere festepunkter langs kanten og av og til midt på duken). Gjerne større (og lettere) enn en fjellduk, men ikke nødvendigvis. Brukes oftest som tak over leirplass/telt/hengekøye, eller som levegg, men også som selvstendig alternativ til telt.

Det finnes også "tarponcho"-varianter som er en mellomting mellom tarp og poncho, en slags lettere og enklere variant av fjellduk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy