Jump to content

Dyrelyd, en slags hvesing, men usikker på hva. Noen forslag?


Vegard Buø

Recommended Posts

 

Var ute å klatret på et felt en dag. Da jeg skulle henge opp toppanker, hørte jeg plutselig en hvesing fra en liten sprekk i fjellet. Fikk ikke så lyst til å klatre mer den dagen, men jeg klarte ikke helt å sette fingern på hva lyden var. Tenkte først hoggorm, men er ikke helt overbevist.

Noen forslag?

 

Edited by Vegard Buø
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg gjetter på hoggorm, men jeg kan godt ta feil. Det er typisk at den vil lage lyd hvis den føler seg truet. Et nettsted du bør prøve er "Spør en biolog": https://www.sporenbiolog.no/ Der er det veldig mange velvillige sjeler som mer enn gjerne bidrar med sine erfaringer og synspunkter. Jeg har fått svar på mye jeg har lurt på der.

Her er ett opptak jeg gjorde av huggorm for noen år siden (2015, videoen nederst i artikkelen): https://www.flangset.net/?p=1497

;-)

Edited by Skogens Stønn
presisering
Link to comment
Share on other sites

Når jeg tenker meg om kan dette faktisk også ligne veldig på lyden en blåmeis kan lage når du åpner fuglekassa og den ligger på redet. Gjentatte "Thissss"-lyder med en skarp T i starten. Samtidig sprer den ut og slår stjerten fram mot inntrengeren. Det ligner faktisk mer på det enn på hoggorm. Så nå gjetter jeg heller på blåmeis istedenfor. 😁

Om noen dager, ei uke eller to vil du kanskje se en blåmeis fly inn og ut for å mate ungene. Det hadde vært artig om du kommer tilbake med fasit om du skulle finne svar.

 

;-)

Edited by Skogens Stønn
Link to comment
Share on other sites

Tenkte og hoggorm, men lyden var ikke jevn som den hoggormen pleier å lage. Blåmeis kan det godt være! Så et forlatt fuglerede i fjellveggen 3 meter bortenfor, tenkte først at hoggormen hadde tatt det, men kan hende meisen har valgt å flytte på seg.

Takk for link til nettsted, skal forhøre meg litt der og. :) 

Link to comment
Share on other sites

Mitt førsteinntrykk da jeg så videoen var ihvertfall at lyden kom fra en fugl, for jeg har hørt slike fuglelyder selv. Klarte ikke selv å identifisere det som blåmeis, men syns det var et godt forslag, så jeg stemmer for det. 

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte på hoggorm straks jeg hørte lyden. Samme lyd som kom fra en hoggorm da en av hundene mine ble for nærgående. Det var den hvesingen som gjorde meg oppmerksom på ormen og fikk hundene unna i tide, slik at møtet løste seg fint for alle parter. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy