Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fikk dette settet for noen dager siden: Firebox Ultra Cook Kit, 8"-utgaven: Skjult lenke - logg inn for å se den

Ultra, blir litt skeptisk til slike produktbetegnelser. Men har nå brukt dette på en dagstur og er godt fornøyd. 

Husk bare på å forbehandle stekepannen (for å få et herdet fettlag, naturlig non-stick, på samme måte som man behandler jernpanner) Jeg gjør det også med "pai pannen", da kan jeg også bruke den til steking ved behov.  Les  bruksanvisningen som det ligger link til nede på siden hos Bikeshop.  Eller man kan gå til Firebox sin web for produktet -  der man i tillegg til bruksanvisningen også finner (nederst) en "seasoning" video Skjult lenke - logg inn for å se den.

Har jo tur-stekepanner fra før. Prøver alltid å finne en tallerken eller et fat  (stål eller titanium) som jeg kan bruke som "lokk" for å gjennomvarme/dampe (for eks. grønnsaker som jeg legger oppå kjøtt/fisk eller hva det nå er jeg steker). Falt da for dette settet, for der er det "rom under lokket". Litt dyrt kanskje, og ikke superlett, men men, (mere) god mat på  dags- og helgeturer skal det bli.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Trangia har vel ei turstekepanne har vel lokk. Trangia Gourmet eller noe sånt.

Jeg har ei sånn stekepanne ett eller annet sted, men har tatt lokket fra den og satt på ei anna stekepanne som jeg synes er bedre, denne: Skjult lenke - logg inn for å se den

;-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skogens Stønn skrev (25 minutter siden):

Trangia har vel ei turstekepanne har vel lokk. Trangia Gourmet eller noe sånt.

Jeg har ei sånn stekepanne ett eller annet sted, men har tatt lokket fra den og satt på ei anna stekepanne som jeg synes er bedre, denne: Skjult lenke - logg inn for å se den

;-)

440 gram den panna fra Primuskongen (uten lokk). Firebox settet veier 503 gram, dvs for stekepannen, lokket ("pai-pannen") og trekket.

Liker at stekepannen er uten håndtak, at man bruker ei klype - på samme vis som med Trangia kjøkken. (Den som fulgte med i Firebox settet har jeg ikke med i vekta her. Bruker ei mindre klype fra Skjult lenke - logg inn for å se den som alltid er med i "kjøkken posen" min).

Trangia Skjult lenke - logg inn for å se den er et alternativ ja, 390g. Med innfellbart håndtak, med "vanlig" non-stick belegg, og til bare litt over to hundrelapper, 

I heimen har jeg stekepanne i karbonstål (De Buyer "Mineral B" ) som jeg fortrekker å bruke. Altså med et slikt naturlig og selv-frembrakt "non-stick "belegg . Det påvirket nok valget mitt her.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
zimwalker skrev (1 minutt siden):

440 gram den panna fra Primuskongen (uten lokk)

Ja, det er derfor jeg liker den bedre enn alle de andre pannene jeg har (jeg har kjøpt en del av dem gjennom tidene - og parkert dem). Den er tykkere enn de fleste panner og god å steke i, både på bål (pga. håndtaket som også kan forlenges) og på kokeaparat. 👨‍🍳

 

;-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skogens Stønn skrev (På 27.5.2020 den 14.12):

Ja, det er derfor jeg liker den [...] er tykkere enn de fleste panner og god å steke i, både på bål (pga. håndtaket som også kan forlenges) og på kokeaparat.

Fast håndtak som kan forlenges med pinne o.l. er jo gunstig når man skal steke over bål ja. Stekepanne uten håndtak, eller med innfellbart håndtak, er på sin side gunstig når man skal pakke i sekk :)  Nevner ellers at Firebox stekepanna passer i "stekepanneholderen" til Trangia 27.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er kanskje ikke direkte med lokk, med jeg bruker Gsi Pinnacle 8’’ i kombinasjon med en Primus campfire ss asjett. 
Asjetten passer over stekepanna og nedi i panna ved pakking. 374g på stekepanna og 125g på asjetten.

Friluftsamatørene har laget en liten YouTube snutt av stekepanna, og gubben bak Firebox bruker den rett på kvistbrenneren sin så de tåler en støyt uten at jeg har brukt den rett på et bål. 1/2 kilo er jo ikke det letteste, men panna er så jækla bra at vekta godtar jeg lett😉

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Tufsingen
   Har altså ikek handlet meg kjøkkenutstyr eller klær enda fordi jeg har dette fra før ( ikke UL ) altså kjøkken har jeg UL brenner og gass. titanium 550ml toaks potte og kan skaffe en steke panne på en 300gram.. men jeg har antagelig mulighet til å legge i noen tusenlapper i f.eks bra jakke og sånt etter hvert.. så om noen ser en genial løsning her som vil spare meg for en kilo + go som vil gi meg noe bra utstyr så er muligheten der.. 
  • Av Jonas1986
   Hei!
    
   Lurer på hva som er den beste stekepannen å bruke på Omnilite med silenser? 
   Brenner er montert i trangia stormkjøkken, men pannen som fulgte med har nok sett sine beste dager, jeg kan velge om jeg vil ha smøret i midten eller ytterst i kantene da bunnen er bulket..
   Er ikke SÅ opptatt av vekt, mer av funksjonalitet..  Må være panne med teflonbelegg..
  • Av Perkristian
   Stekepanna har alltid vært noe som ikke holder mål.
   Prøvd mange men kombinasjon bålbruk - primus dreper alle. Og mange er dyre.
   Ikea har stekepanne til 49,-
   En kort tur i verksted for å bli kvitt plasthåndtaket. Kosteskaft til håndtak. Så var det tur stekepanne til 49,- som jeg ikke trenger å være redd for. Når håntaket er brent opp er det bare å spikke ett nytt. Når panna har gjort sitt kan den bli spiker uten at jeg irriterer meg over det.
   En skrue så er holderen med til neste panne. Kjøpte flere..
   Passer sånn nogenlunde over stormkjøkkenet også.
   vekt 400 gr. Stormkjøkkenpanna veier 250gr.
   Tid brukt med dette inlegget 1time. Og da glemmer jeg tiden på Ikea.
    

  • Av Fjollstilfjells
   Hei. Skal kjøpe en stekepanne til bål, for de ikke så altfor lange turene. Der vekt kanskje ikke er det aller viktigste. Panna må være stor. Her tenker jeg steking av fisk, kjøtt, bacon, pannekaker osv osv. Noen som har tips? Teflon er vel uaktuelt?
   Takk for svar.
  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Hei!
   Jeg har en periode benyttet en Primus Eta Solo men, har nå gått til anskaffelse av en MSR Whisperlite Universal grunnet bedre ytelse på vinter og bedre kokeevne. Jeg skal gå til anskaffelse av kasseroller/stekepanne og er usikker på hva man bør gå for.
   Jeg fikk anbefalt diverse, men burde ikke benytte optimus sin kjele med (varmeutbytter?) fordi denne kunne gjøre bruk av brenner i telt mindre effektiv og en større sjans for ufullstendig brenning. Jeg har sett på flere produsenter, både primus, optimus, diverse produsenter hos XXL og eagle products. Jeg håper det er noen her som har en anbefaling/fraråding som kan guide meg i riktig valg.
   Jeg ønsker å gjerne ha kjele til å koke mat/gryter, evt kaffekjele og ei god stekepanne som ikke brenner fast maten. Har ikke noe imot å kjøpe separat eller et komplett sett.
    
   Mvh Mathias
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.