Gå til innhold
  • Bli medlem

Johnsens turlogg Rundtur fra Vannbassengan til "Trollpikken"


REJOHN

Anbefalte innlegg


En rundtur i Egersund.

P4248944.JPG
Etter at vi, det vil si Bestyrerinnen, Sigbjørn, Anne Lise og meg hadde tatt en kjapp tur til Slåpet, ble det snakk om neste tur. Hvor er der få folk og hvilke utfordringer kan vi tenke oss.

Min svoger og svigerinne er med i en turgruppe som er på tur en gang i uka. Sammen med turgruppa har det fått oppleve mange steder og stier, som jeg aldri har vært på.
P4248952.JPG
Sigbjørn foreslo at vi skulle ta til Egersund. Jeg har jo vært i byen, men aldri på tur i området. Det hadde turgruppa til Sigbjørn og Anne Lise. Vi kunne jo prøve en tur i et ukjent turområde.

Egersund har et flott naturområde ved Vannbassengan. Der hadde turen gått til «Trollpikken». En nok så lang tur, men selvsagt gjennomførbar for oss. Når gruppa klarer det, må vel vi også komme rundt.
P4248955.JPG
For det var snakk om en rundtur. Starten var fra parkeringsplassen ved Vanbassengan. Og ville være en rundtur med Veshovda, Veshovdavannet, Sandskar og Tvibekken som mellomstasjoner før vi kunne innta lunch ved «Trollpikken». Fra der er det bare et kort stykke ned til Sletteidveien, og videre til Mjølhus. Siste del er langs Slettebøvannet og opp tilbake til Parkeringsplassen.

Starten var bratt opp fra parkeringsplassen. Vi fulgte lysløype, og holdt oss til skiltene som viste vei - «Opplev Dalane». Vi gikk på godt opparbeidet grusvei. Her var det fremkommelig med barnevogn, men naturen rundt var avgjort bra nok. Småvann, bjørker som så vidt var grønne, blå himmel og sol.
P4248965.JPG
Vi fulgte skiltene til Veshovda, og fra vei (Kjørbar – med asfalt) vist et skilt inn en gårdsvei. Vi fulgte denne gårdveien, som delvis var ny et stykke innover.

Landskapet var småbakker, koller, litt bjørkeskog og litt utsikt inne i mellom. Stien gikk opp og ned og var lett å følge. Lite klyving og lite stein.

Vi fikk et stykke med granskog, og myr. Det var et stidele innerst i Veshovdavannet, hvor det var mulig å komme ned Mjølhus. Vi fortsatte i godt tempo mot Sandskar. Først måtte vi ned langs en helt rett fjellvegg. Den gikk rett til himmels. Litt spektakulært.
P4248975.JPG
Så bar det gjennom lettgått terreng til opparbeidet traktorvei ved Sandskar. Vi fulgte denne til stien som ledet over Tvibekken. Fra vi sa takk for følget til Veshovdavannet og til vi pakket opp lunchen ved «Trollpikken» var det ikke mer enn to kilometer.

Fra der og ned til parkeringsplassen for den korte turen til «Trollpikken» er det ikke mer en et par kilometer. Så gjensto en litt kjedelig distanse. Vi skulle helt inn til Mjølhus, godt og vel to kilometer på asfalt. Det er jo greit å gå, men – kjedelig.
P4248981.JPG
Vi skulle følge stien på østsiden av Slettebøvannet. Det første stykket var det igjen traktorvei. Så kom turens flotte overraskelse. Det gikk en gammel ferdselsvei langs vannet. God gammel. Det var skikkelig hyggelig gå gå på gamle stier med sola i ansiktet. Flott natur og fine forhold.

Siste stykket var en nokså bratt bakke, før vi kom inn på samme vei vi hadde tatt i starten, med en bakke ned til parkeringsplassen.
P4248987.JPG
En flott tur i nytt og spennende turterreng. Hele rundturen ble på omtrent 12 kilometer, og vi brukte nesten 4 timer. En kjekk tur, med «Trollpikken» som ekstratilbehør.

Les hele artikkelen

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.