Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Western Mountaineering Alpinlite


Anbefalte innlegg

Var mer å få avkreftet bekymringen at  den ble for varm selv som dyne midtsommers med t-lim på '10°C, ala det å bruke varm vinteren hjemme på sommeren. Er den ikke det så er det gull.

Jeg solgte 3-sesongs posen i høst (ME Helium 800) og "sommerposen" nå nylig (ME Helium 400). Funker Alpinlite hele veien i barmarkssesongen med alt fra kalde til varme netter så er det gull.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ikke alpinlite, men har i mange år hatt en WM utralite og bruker den til 3 sesonger. Funker fint som dyne i fjellet, men ikke på de heteste sommernettene ved havnivå, men det er jo svært lite som gjør (i de dagene er silkeposen gull). 

Mye av de samme specs. på de to posene, bortsett fra videre form på alpinlite. Veldig god kvalitet. 

Har det for meg at @tronn har alpinlite, kanskje han har noen innspill?

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hatt alpinlite i mange år nå og den funker som gull - kjempefornøyd. Om vinteren bruker jeg den inni en halite overbag, om høsten og våren  som vanlig pose, om sommeren som dyne. Helt grei i fjellet på sommeren som dyne, men kan bli litt varm i lavlandet på sommeren, selv som dyne. Bruker den i også i Amok køye på skauen og det går greit, både som dyne, pose og i overbag'en. Synes posen funker bra som dyne til mitt bruk, har da glidelåsen et stykke nedpå slik at den danner en pose rundt beina og dyne i øvre del, og regulerer glidelåsen iht varmen. For de varmeste sommernettene og i dnt hytter etc blir den for varm og da har jeg en syltynn pose til det formålet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Markagutten
   Hei! Jeg er i gang med å både prøve og kjøpe ny dunpose. Problemet mitt ligger i lengden - jeg er ganske nøyaktig 185cm lang. Posene som er tilpasset maksimal personlengde på 185 virker liiiitt trange, posen med maksimal personlengde på 200 virker kanskje overdrevet lang. Vil jo verken komprimeret dunet i fort kort pose, men heller ikke ha for mye å varme opp i lang. Noen som er stått ovenfor samme problemstilling?
   Posene jeg skal ha er enten Mountain Equipment Snowline eller Rab Andes 1000, de er begge laget som romslige poser da man skal kunne ha ekstra klær i posen i ekstrem kulde. Rab andes er spesielt romslig, der kan jeg trekke bena helt opp i fosterstilling i posen hvis jeg vil, er dette for romslig?
   På forhånd takk for svar
  • Av fjelltrolla
   Hei! 
   Jeg har blitt "influenced" av forumet her og vurderer å gå til innkjøp av en Cumulus sovepose. 
   Jeg er 168cm og normalt bygd. Jeg lurer på om jeg bør velge str S (155-173cm) eller M (170-188cm). Jeg er redd S er for kort, men M er for lang. 
   Kan noen hjelpe meg? 
    
  • Av Brod
   Hej alle... 
   Overvejer at anskaffe Yeti Fusion Dry 500. Er i tvivl om kvaliteten af deres imprægnering og slidstyrke.
   Finder ingen data om vandsøjle eller stofkvalitet nogetsteds...
   Dunkvalitet og konstruktion synes at være ganske bra.
   Har i nogen erfaringer med fusion poserne?
    /Lars
  • Av Kenngu
   Er på leting etter ny pose, og har nå tenkt å investere litt. Har brukt en Mamut Kompakt mti-3 i mange år nå, og har ikke noe å klage på den enn pakkvolum og litt vekt.
   Målet er å skaffe seg en pose under 1kg, men som holder varmen for -2 inkludert lakenpose og ullundertøy. Til en overlevende pris, max 5000kr. 
   Lest og sett endel på de to som nevnt på tittelen, Rab Mythic 200 og SeaToSummit Spark 3. Med vekt på bare litt over halvkiloen og varme akkurat der jeg vil ha de, så virker det nesten for godt til å være sant. Er det noen her som har en av de eller bedre begge, som vil dele sin erfaring eller sammenligning?
   Også sett litt på Warmpeace sine poser, og vurderes også sterkt.
   Åpen for andre merker også, og stor pluss hvis de tilbyr kortere enn 180cm da jeg er veldig kort (164cm kort) Da slipper jeg å varme opp 16 cm med ekstra pose og vekt hehe
    
  • Av linemor
   Hei, jeg er på leting etter en varm, lett fiberpose som tåler litt fukt. 
   Skal på tur i nord Norge i 3 mnd, juli, august og september, og skal være ute på hele turen. Trenger noe som kan tåle litt fukt, da jeg regner med at det ikke blir sol og varmt hver dag i løpet av så lang tid... 😅 Da er vel ikke dunpose et alternativ? 
   Den bør også ha så lite vekt og pakkevolum som er mulig i forhold til varme og komfort. Jeg håper på under 1,5 kg... Kan noen hjelpe meg, går meg litt vill i utstyrsjungelen😮
    
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.