Gå til innhold

SnorreL

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  291
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

SnorreL vant dagen sist April 15

SnorreL hadde mest likt innhold!

Om SnorreL

 • Bursdag 03. aug. 1974

Nylige profilbesøk

1 600 profilvisninger
 1. SnorreL

  Hvilken hodelykt mener du er best?

  Jeg har tre stk Zebralight hodelykter. To av dem drives av et 18650 batteri og en som går på et AA. Alle tre er "floody" dvs at de ikke har hotspots, men helt jevnt fordelt lys over et bredt område. Det er svært behagelig når jeg går i skauen, eller jobber med noe foran meg for eksempel mekker motor, setter opp telt etc. Kvalitetsfølelsen er selvsagt meget bra. Husker ikke hvilken modellbetegnelse de har og jeg er langt unna dem nå så får ikke sjekket. Men floody og 4000K er det jeg trives med. Til andre aktiviteter som fordrer mer kastelengde har jeg en Olight S30R Baton III som jeg monterer i et Zebralight "hodebånd" ved behov eller en Baton S1. på capsen hvis jeg går med det.
 2. SnorreL

  Hvilken hodelykt mener du er best?

  @Lompa Relevant betraktning å ta med i vurderingen. Kan løses ved å legge lykta i en vanntett pakkpose. På tur har jeg stort sett alltid med en liten vanntett pose hvor jeg oppbevarer all elektronikk som ikke er i bruk.
 3. SnorreL

  Hvilken hodelykt mener du er best?

  Bare å skru «lokket» litt ut så lykta ikke lar seg tenne... Det gjør de fleste erfarne lyktebrukere på alle lykter det er mulig.
 4. Nytt Kydex slire til Fällkniven S1 med Tek-Lok som kan festes vertikalt eller horisontalt etter ønske. Jeg fikk det i posten i dag, men det passer ikke mine behov. Selges kr 350,- inkl brevpost. Kjøpte det her så ser dere min innpris + moms og fortollingsgebyr... https://www.ebay.com/itm/132289806425
 5. SnorreL

  Retyre eller vinterdekk

  Ja noen av gutta på terrengsykkel.no som bla RazeFace (etterettelig kar som jeg har kjent i 15 år, og som har enda flere års erfaring med stisykling, DH og commuting, samt har jobbet som sykkelmekker): https://www.terrengsykkel.no/ubb/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2462512&Searchpage=1&Main=236717&Words=retyre&Search=true#Post%2460421 Tillater meg å sitere hans innlegg her: "Ja, dette funker, men det er superviktig at du får rett str på ReTyre.Mitt 38mm skulle være en dønn medium, men har så stor diameter at jeg burde ha Large. Dette gjør det ganske umulig å glide det av og må uten å trikse med dekktrykk, og jeg må ta hjulene av ramma.Jeg sliter også med trykket i dekket for å gi komfort og grep.For mye luft så blir dekket sprettende og hardt, passe luft for komfort gjør at glidelås-holderen som sitter rundt felgen glir, noe som har røsket av to ventiler hos meg.Er ikke dekktrykk viktig for deg, komfort altså, er det null stress, dog.På vår elsykkel ble det montert tilbake til Marathon Winter ganske kjapt, men jeg har heller ikke behov for å ta av og på.Konseptet funker, men det er ikke heeeelt trivielt å forholde seg til og bruke, etter min mening." Og for å sitere en redaktør i terrengsykkel.no: "Er det egentlig så stort problem å sykle med piggene ute de gangene det ikke er behov for dem?Hvor viktig er det å få av piggene de dagene de ikke er nødvendige?" Min mening er at dette er en løsning på et problem/behov som ikke eksisterer.... Pigg fra høst til vår. Ferdig.
 6. SnorreL

  Den ultimate turkniv finnes den

  Det som gjorde at jeg ikke valgte SRK var at eggen i mine øyne sluttet idiotisk langt fra skjeftet. Det er endret på nyeste modell som vist på bildet i posten til Kristian J. Vabø over her. Lite om brudd på nettet det jeg har sett, men mulig du har rett.
 7. SnorreL

  Den ultimate turkniv finnes den

  Bedre (større) håndtakpå SRK enn på S1 også synes jeg. Kul sak!
 8. SnorreL

  Den ultimate turkniv finnes den

  SRK er i blant sammenliknet med Fällkniven S1. Her feks i en som alltid litt langdryg sak fra Nut`n.... https://www.youtube.com/watch?v=lc92oOGEc44&t=1550s
 9. SnorreL

  Den ultimate turkniv finnes den

  S1 klarer å være mindre, lettere og greiere å ha med seg enn A1. S1 er også bedre egnet til feks å vomme ut og flå vilt samt mer passende størrelse til å rense fisk, synes jeg da. Jeg har ikke A1 nå, men vil gjerne ha en. De fleste som har Fällkniven har vel F1 som jo er enda mye mindre enn S1, men F1 er for liten for min smak. Jeg bruker hanskestr XL og liker også store kniver altså. Tar med min Cold Steel Recon Scout VG1 San Mai III på tur til helgen + en Spydie eller Benchmade folder. Man vet at man har knivdilla når man planlegger hvilken kniv man vil ha med seg på tur dagesvis i forveien. Bestilte meg forresten en CS American Lawman i dag og har allerede planlagt modding av den og har bokmerket youtube-filmer som viser hvordan.
 10. Ville hatt inlays på skuldre om jeg kunne velge. Får festlig mønster av ryggsekkreimene og snev av blodutredelse. På knærne vil jeg ikke ha det.
 11. SnorreL

  Vintersko til barn

  Sorel uten tvil. Snakker av erfaring med to i barnehage her. Varme og gode. Kjøp Sorel. Og de vil garantert ikke bli slitt før de blir for små. Har hatt Vikingvarianter også. 9-åringen her vil fortsatt ha Sorel denne vinteren.
 12. Takket være denne tråden hentet jeg frem mitt gamle Brynje Super Thermo Mesh (syntet) fra skuffen og brukte på tur gjennom hele helgen. Tidvis med ulltrøye utenpå. Brynje var helt topp! Kjentes mindre svett da jeg var dyvåt, isolerte bra under buksa uten ull over. I det hele tatt veldig veldig bra. Så takk til TS som minte meg på dette undertøyets fortreffelighet. Allerede bestilt opp mer fra Milrab.
 13. SnorreL

  Den ultimate turkniv finnes den

  Jeg er knivhore. Har ikke råd til veldig dyre saker men har etterhvert funnet ut hva som passer mitt (!) bruk. Det er ofte ikke samme behov som andre har. For meg er det helt essensielt at kniven kan brukes til å hogge med. Så Fällkniven S1 er min minste kniv, som kan brukes til nettop det. Hogge ned småbusker i siktelinjen på jakt, kløyve småved etc. Apropos Esee: Har hatt Esee Izula II, Esee 3, Esee 4 og Esee Junglas. Esee 6 har jeg hatt tre fire år og den vil beholde. Har modifisert den med G10 håndtak/scales og kydex-slire. Har vel puttet 3-4k i den kniven. Ja 1095 ruster selvsagt som zimwalker bekrefter over her, men med vedlikehold typ oljing av eksponerte stålflater er ikke det et problem for meg. På hjortejakt på det våte vestland velger jeg rustfritt. Når jeg er på østlandet under tørrere forhold velger jeg ofte 1095, eller en Strømeng i karbonstål. Fikk hakk i eggen på en 3-4000 kr VG10 kniv for noen år siden. Det plaget meg ikke siden det var under bruk og således er en ærlig sak i min bok. Hadde det vært karbonstål hadde det neppe skjedd. Eggen hadde da trolig bare rullet. Burde ha med meg øks sier du? Øks er ikke noe jeg er interessert i. Sånn er det bare. Gode men billige Morakniver, Biltemakniver etc interesserer meg ikke. Sånn er det bare og det kan jeg ikke noe for. Liker også å slipe/bryne kniver. Bruker Tormek på noen, japanske våtsteiner på andre og i blandt Rudolfstroppen eller Eidestroppen. Henger på ulike knivfora og synes det er avslappende pusterom i en ellers travel hverdag. Jeg forstår at ikke alle synes det samme. Det er som med bil, noen vil bare frakte seg fra a til b, mens andre mener bil handler om følelser etc. Tar godt vare på min Helle Skarpingen som jeg kjøpte for 30 år siden selv om den for meg nå ikke har bruksverdi siden den er så liten. Har selvsagt også flere kniver enn de nevnt her. Jaktkompisen min driter i hvordan kniv han har bare den er skarp. Helt greit for meg. Så lenge jeg får pusle med mitt.
 14. SnorreL

  Jerven fjellduk med eller uten for?

  Jeg har Jerven Hunter og på posteringsjakt er den nesten like viktig som rifla. Min jaktkompis mener det samme (hjortejakt på østlandet og vestlandet). Min datter hadde sin første natt under tarp som 5 åring med Jerven Hunter som tarp. Funket fjell. Og som underlag i teltet etter det.Putter den også rundt ungene på dagsturer om vinteren når det er lunchpause. Løpåkjøp.
 15. SnorreL

  Helt Alene - Ny serie på NRK

  Uansett viser denne serien at sånne som liker å dra på slike turer er veldig sympatiske folk! Så jeg tror vi stort sett er ekstra sympatiske også vi andre her på Fjellforum. (dette er det hyggeligste forumet jeg er på, også i forhold til andre fora som regnes som veldig hyggelige)
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.