Gå til innhold

SnorreL

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  302
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

SnorreL vant dagen sist April 15 2018

SnorreL hadde mest likt innhold!

Om SnorreL

 • Bursdag 03. aug. 1974

Nylige profilbesøk

1 734 profilvisninger
 1. SnorreL

  Hva har du kjøpt nå!

  Primus Omnifuel II. Fra før har jeg bare to primuser som går på bensin, så godt å ha denne på vei i posten. Har faktisk hatt Omnifuel II før en gang, men solgte og har angret siden. Bernidawg er også bestilt så det blir trivelig å fyre i teltet.
 2. SnorreL

  Når brenneren svikter på vintertur

  To bensinbrennere med på tur her også. Vintertur betyr pulk for min del og da betyr ikke den ekstra vekten stort synes jeg.
 3. SnorreL

  Hvilket telt og sovepose til vinter?

  Det er myggnetting i ventilene på Fjellheimen.
 4. SnorreL

  Hvilket telt og sovepose til vinter?

  Dette med volum å varme opp har jeg faktisk aldri tenkt på, men det var et svært bra poeng, så takk! (og nå angrer jeg mindre på at jeg nettopp solgte mitt Spitsbergen :-)) Skal prøve å ha kun ett telt frem til neste høst.... Skal holde hardt, men skal greie det. Har lenge hatt lyst til å teste Svalbard High 3 Camp.
 5. SnorreL

  Hvem inspirerer deg?

  @virrma inspirerer både meg og mine barn med sin flotte bok Utejenter om henne og datteren på tur. Ellers Monsen, Ingstad, Amundsen, Ousland, Kagge og alle dere andre her på Fjellforum.
 6. SnorreL

  Hvordan sjekker dere at Gore-tex -støvlene er tette

  En kompis jobber i sportsbutikk. Han sier at de setter støvlene på en avis, fyller dem med vann og ser neste morgen om avisen har blitt våt. Skjønner ikke hvorfor det skal være drastisk Jeg gjorde dette med et par Walk King jeg mente lakk. Tok bilder av resultatet og viste på den lokale G-Sport. Finn nye støvler der og da.
 7. SnorreL

  Gass eller drivstoff til primusen på tog.

  Det finnes biler som kjører på frityrolje. Er det dermed skummelt å ta med frityrolje på toget? https://www.tu.no/artikler/kjorte-20000-km-pa-frityrolje/244885 Sorry, måtte bare. TS har laget et problem ut av noe som ikke er og aldri har vært et problem på norske tog.
 8. SnorreL

  Luftfylt hodepute på vinteren?

  Hvorfor forholde seg til hva som er in? Bedre å velge det som kjennes best å sove på.
 9. SnorreL

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  Jepp, Nalgeneflaske som varmeflaske er det mange som bruker. Den tåler kokende vann og er tett. Dattera her i huset bruker ofte den løsningen også hjemme i egen seng. Frysepinn... https://www.xxl.no/nalgene-nalgene-1l-vid-gra-tritan-gra/p/1083639_1_style?gclid=CjwKCAiA0O7fBRASEiwAYI9QAlkcI23rQSF1fNGDBZ1KbRXkG_leCF4Jsdlae_IK48xlEywt-7OWRxoCKFYQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
 10. SnorreL

  Vinterpose, Ajungilak Tyin

  Om vekt og volum ikke er viktig vil jeg anbefale Isbjørn. De syr på mål også for et lite tillegg i prisen, både lengde og bredde. Jeg digger min Bjørnøya på pulkturer. Ikke er de dyre heller, synes jeg. Og produseres i Norge. https://isbjorn.no/sovepose
 11. SnorreL

  Liggeunderlag vinter

  At jeg kan ligge komfortabelt på hard mark? Må ha luft i underlaget mitt for å sove godt ja. (jeg har reinskinn også som ungene liker å ha i forteltet/foran bålet og som i tillegg er fint på bilder. :-D)
 12. SnorreL

  Hvilken hodelykt mener du er best?

  Jeg har tre stk Zebralight hodelykter. To av dem drives av et 18650 batteri og en som går på et AA. Alle tre er "floody" dvs at de ikke har hotspots, men helt jevnt fordelt lys over et bredt område. Det er svært behagelig når jeg går i skauen, eller jobber med noe foran meg for eksempel mekker motor, setter opp telt etc. Kvalitetsfølelsen er selvsagt meget bra. Husker ikke hvilken modellbetegnelse de har og jeg er langt unna dem nå så får ikke sjekket. Men floody og 4000K er det jeg trives med. Til andre aktiviteter som fordrer mer kastelengde har jeg en Olight S30R Baton III som jeg monterer i et Zebralight "hodebånd" ved behov eller en Baton S1. på capsen hvis jeg går med det.
 13. SnorreL

  Hvilken hodelykt mener du er best?

  @Lompa Relevant betraktning å ta med i vurderingen. Kan løses ved å legge lykta i en vanntett pakkpose. På tur har jeg stort sett alltid med en liten vanntett pose hvor jeg oppbevarer all elektronikk som ikke er i bruk.
 14. SnorreL

  Hvilken hodelykt mener du er best?

  Bare å skru «lokket» litt ut så lykta ikke lar seg tenne... Det gjør de fleste erfarne lyktebrukere på alle lykter det er mulig.
 15. SnorreL

  Retyre eller vinterdekk

  Ja noen av gutta på terrengsykkel.no som bla RazeFace (etterettelig kar som jeg har kjent i 15 år, og som har enda flere års erfaring med stisykling, DH og commuting, samt har jobbet som sykkelmekker): https://www.terrengsykkel.no/ubb/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2462512&Searchpage=1&Main=236717&Words=retyre&Search=true#Post%2460421 Tillater meg å sitere hans innlegg her: "Ja, dette funker, men det er superviktig at du får rett str på ReTyre.Mitt 38mm skulle være en dønn medium, men har så stor diameter at jeg burde ha Large. Dette gjør det ganske umulig å glide det av og må uten å trikse med dekktrykk, og jeg må ta hjulene av ramma.Jeg sliter også med trykket i dekket for å gi komfort og grep.For mye luft så blir dekket sprettende og hardt, passe luft for komfort gjør at glidelås-holderen som sitter rundt felgen glir, noe som har røsket av to ventiler hos meg.Er ikke dekktrykk viktig for deg, komfort altså, er det null stress, dog.På vår elsykkel ble det montert tilbake til Marathon Winter ganske kjapt, men jeg har heller ikke behov for å ta av og på.Konseptet funker, men det er ikke heeeelt trivielt å forholde seg til og bruke, etter min mening." Og for å sitere en redaktør i terrengsykkel.no: "Er det egentlig så stort problem å sykle med piggene ute de gangene det ikke er behov for dem?Hvor viktig er det å få av piggene de dagene de ikke er nødvendige?" Min mening er at dette er en løsning på et problem/behov som ikke eksisterer.... Pigg fra høst til vår. Ferdig.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.