Gå til innhold

SnorreL

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  344
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

SnorreL vant dagen sist Februar 24

SnorreL hadde mest likt innhold!

Om SnorreL

 • Bursdag 03. aug. 1974

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Friluftsliv, seiling, jakt og ølbrygging.
 • Sted
  Buskerud

Nylige profilbesøk

2 084 profilvisninger
 1. Arcteryx Beta SV skalljakke som skal brukes både til fjell og seiling. Liker at dyre, tekniske plagg kan brukes til flere formål.
 2. @Marius Engelsen Hvis du tolket mitt svar til at jeg mente at Abisko ikke pakker lettere enn Nallo og at Nallo ventilerer bedre enn Abisko, så gjorde jeg ikke det. Er interessant å se løsningene på Abisko som du viser over her. Må forøvrig si at svenskene er gode på telt. Jeg har hatt noen Hilleberg de siste åra og ett Fjällreven på 90-tallet og har bare godord å si om begge produsentene.
 3. Nallo har eksepsjonelt gode luftemuligheter både ved full åpning av forteltet og ved åpning av ytterteltet i fotenden. Bildene havnet visst under videoen... Hilleberg er så greie at de leverer teltene sine med romslige pakkposer som gjør livet lettere når teltet skal pakkes ned ute på tur. Trange pakkposer selger selvsagt best fordi da ser det så mye mindre ut. Bilder hentet fra denne videoen:
 4. Jeg er veldig glad i å følge Skogfar. Han er en nedpå fyr med mange kortreiste turer stort sett med hengekøye, men også telt. Superhyggelig kar som senker skuldrene og gir meg inspirasjon til nærturer.
 5. Så enig så enig med deg @tubbs Vi som er fullt utvokst har det ikke like lett som de mange som aldri ble det. Det som er virkelig trist er at det kun er de sistnevnte som produserer telt og soveposer 😓
 6. Jeg hadde til tross for økt vekt, valgt Hilleberg Staika over Allak pga litt lengre liggelengde. Også er det enda mer solid siden det er i Black serien deres.
 7. Godt mulig at den er for bred for 6-åringen og dermed kald. Kjøpte en MH Z-Torch til min 9 åring, men den solgte jeg med en gang da den var alt for bred og hun frøs ved 0 grader enda den skulle være komfortabel til -9C. Mye luft i posen er ikke bra når det er kaldt. Kan nevne at hun i sin barnepose, som har passe størrelse, og kun går ned til -4 har sovet i -5 uten problemer.
 8. Følger med når man kjøper de største fuelflaskene til Primus. Settes på inntakstussen så man skal få med all fulen når flasken ligger på siden.
 9. Står nok i bruksanvisningen som jeg mener å se på bildet ditt? Googlet det for deg. UC er for gass ( canister fuel) og UK er for parafin (kerosene). https://www.google.com/amp/s/pacuoutdoors.wordpress.com/2016/06/03/an-msr-whisperlite-jet-guide/amp/
 10. Finfin lesning. Mer av dette! De strikkene til bardunene synes jeg funker svært dårlig i kulde. Strikken mister elastisitet dessuten er de utrolig fiklete å få bardunene inni med hansker på. Les umulig. Synes jeg da. PS: Alle Xtremteltene til Helsport nå kommer med sammenhengende stormmatter. Mitt Spidsbergen i kjøpt i fjor hadde også det allerede da. Og Svalbard kjøpt i år. Ses på bildene på helsport.no.
 11. Kjøpte reinskinn på XXL og det har ikke røytet de to årene jeg har hatt det, ei heller luktet. Det er behandlet på undersiden med noe platliknende greier, så det trekker heller ikke vann, men er glatt på snø... Det er med på hver eneste telttur her for trivselens skyld og at det gjør seg i forteltet på bilder - hvis jeg kun hadde tenkt praktisk hadde jeg hatt med celleplast i stedet pga vekt og volum. Sove gjør jeg uansett på Exped Synmat, ikke på reinskinnet. Under liggeunderlaget ville jeg definitivt valgt Bamseunderlag eller annet i celleplast.
 12. Vil ikke si Helsport tar helt avstand - de sier hvertfall litt om det. Her klippet fra deres nettside: "Hvis du skal fyre inne i teltet, les dette: Det er mange som velger å bruke primus og koke inne i teltet, og da bør man vurdere høyden på teltet der du fyrer opp primusen. Å fyre inne krever erfaring, og vi vil nok anbefale å koke ute dersom det er mulig. I alle våre telt vil du finne en advarsel om at det ikke skal fyres eller brukes åpen ild i våre telt. Vi vet allikevel at det er mange som gjør det, spesielt på lengre turer når vær og føre ikke tillater å gjøre dette utendørs. Men vær oppmerksom på at dette gjøres på eget ansvar, og utvis stor varsomhet. Sørg også for god gjennomlufting i teltet." https://www.helsport.no/tips-til-valg-av-vintertelt De skriver også: "7. Kan jeg bruke en brenner eller et stormkjøkken inne i teltet? Man må være ekstremt forsiktig med brennere og stormkjøkken i teltet. Er det dårlig vær og du vil lage mat i teltet er det mulig, men du som sagt du må være forsiktig. (...)" https://www.helsport.no/om-produktene/telt/tips-og-rad/sporsmal-og-svar
 13. Helt enig med Engelsen. Livet ellers er så gjennomsyret av skjerm at mobiltelefon på mine teltturer kun brukes til foto, navigasjon, kommunikasjon og værmelding.
 14. Behagelig å dra hele pulken inn i et stort fortelt og pakke ut av den der som for eksempel i et Spitsbergen 3 Camp. Så "ja" til stort fortelt.
 15. Lowe Alpine TFX Appalachian 75:95 XL anatomisk ryggsekk som jeg ikke har brukt stort fordi jeg har flere sekker. Tekst om sekken som jeg fant på internettet: Avansert regulerbart TFX 6 bæresystem med kraftig hoftebelte og anatomiske bæreremmer. Nakkegrop så hodet kan beveges fritt uansett oppakning. 2 store belgsidelommer og stretch- sidelommer nederst. Delbart hovedrom med snølås og glidelåsåpning nede. Elastisk snorer foran for feste av ekstra tøy, underlag, etc. Kompresjonsremmer og store fester for, ski, staver, isøkser, etc. Stort hevbart lokk. Regntrekk i egen lomme. Vottevennlige glidelåser. Feste for nøkler og SOS instruksjon Vil ha 900,- for den. Befinner seg i Drammen. Vil helst ikke sende om det kan unngås. Penger på min konto før jeg evt sender. Evetuelle spørsmål eller annet tas helst på PM. Liten søm gått opp men som kan syes av noen som har nål og tråd, men jeg har ansett den som ubetydelig Forberedt for drikkesystem. Svært god mulighet for lengdejustering.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.