Jump to content
IGNORED

Nødreparasjon glidelås i sovepose


 Share

Recommended Posts

Har hatt feilfrie soveposer gjennom flere år. Mammut-Ajungilak Goose Bay Winter. 
På siste tur hadde jeg et uhell hvor glidelås kjørte seg fast i regntrekket. Måtte røske den ut og skapte da antakelig en svakhet i glidelåsen. I løpet av natten så røk hele låsen. Den hadde fått en brekk. For å holde varmen og kunne bruke posen effektivt måtte jeg være kreativ. Jeg fjernet den ene delen av toveislåsen som var ødelagt, snudde den nederste låsen, tredde den på ny, og tråklet en stopper nederst i posen. Fungerer nå helt feilfritt (som enveis lås), men har sendt en epost til Mammut for å høre om mulighetene til å få tak i en ny toveis lås.

Dersom jeg ikke får noe tilbake.... har dere noe forslag på hvor en slik kan skaffes?

 

 

E83F3CEE-1FD3-46F7-A156-CDE095064FED.jpeg

DA9B7A2D-1FB1-476C-A3F6-88FDD70C0903.jpeg

B7417732-700D-41E6-BA62-1D1E62B0E8BA.jpeg

Edited by Lyckeboden
Link to comment
Share on other sites

Jeg reklamerte på til Mammut på tilsvarende problem med min Sphere Spring. De fikset reparasjon hos Sømhuset, raskt og effektivt, så det løser seg helt sikkert hos deg også. Jeg fikk en mye kraftigere glider, så det er tydelig at de kan ha brukt litt for dårlig kvalitet en periode.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By esw
   Fikk sydd meg ny turbukse, da kjøpebuksa som jeg bruker mest har blitt utslitt. Det grønne stoffet er en bomulls/polyesterblanding og det gråe stoffet er en eller annen kunstfiber, som er svært slitesterkt, men har litt stretch. Mønster er basert på favorittbuksa, men med noen justeringer ift passform. 
   Se også min insta: www.instagram.com/outdressed.no  • By esw
   Endelig ferdig med mitt mest ambisiøse og krevende syprosjekt hittil, en tørrdrakt i Goretex. Dette tok nok en god del lengre tid enn forventet og ga flere hodebry, men resultatet ble bra til slutt😎 
   Vanntette glidelåser og mansjetter ble kjøpt fra Kina (Aliexpress), stoffet fra Kjolesenteret. Alt av mønster er eget design. 
   Det er nok en god grunn at jeg ikke har klart å finne noen andre som har laget en slik selv. Du skal virkelig ha en del erfaring og stå-på vilje for å gjennomføre dette. 
   Mer om prosessen på min insta: www.instagram.com/outdressed.no


  • By Jan Erik Pettersen
   Hei hopp, har prøvd å søke litt uten å finne noe svar, så jeg må spørre dere som har prøvd om tips og råd.
   Har laget en slik brusboks ovn, jeg har så lyst til å prøve den på en helgtur jeg skal på, dette er ikke den jeg har laget men dette er varianten: 
   https://images.app.goo.gl/XCVYc28SwB3C1Gmg8
    
   Det jeg lurer på er hva jeg skal bruke til å fyre med? Det har vært vanskelig å finne ut av.
   Noen som kan dele noen erfaringer med meg?
    
  • By JonasAndre
   Hei. 
   Jeg har bygd 3 forskjellige brennere og tenkte å dele noen erfaringer med dere. 
   Jeg hadde 6 fulle korker med rødsprit i hver brenner og lot de brenne ut. 
   Brenneren på bilde 1 kokte 0,5 liter vann på ca 8,30min og hadde ei total brennetid på ca 16 minutter. Dette er den eneste brenneren med veke av glassfiber. 
   Brenneren på bilde 2 hadde ei brennetid på i underkant av 12 minutter. Denne kunne jeg ikke sette en kjele direkte over så jeg må nok bygge ett stativ til denne. Jeg fikk derfor ikke testet hvor lang tid den brukte på å koke 0,5l vann. 
   Brenneren på bilde 3 kokte 0,5 liter vann på 3min 30 sek og hadde ei total brennetid på litt over 8 minutter. 
    
   Personlig synes jeg brenner nr 2 er den fineste. Den ser mest forseggjort ut. Men når det kommer til forbruk av rødsprit og brennetid er brenner nr 1 den sikre vinner. Brenner nr 3 er best til kjapt oppkok av vann, men har høyt forbruk og får høye flammer som ikke egner seg i ett telt.
    
   Jeg har tenkt å bygge flere typer brennere for å se hvor effektiv de kan bli. Jeg har troa på at man kan oppnå høyere effekt og mindre forbruk ved å modifisere de litt.
   To be continued!
    
   (PS, bildene er lånt fra Internett. Brennerne jeg har er identiske og inspirert av disse). 


   VID_20200421_154108.mp4 VID_20200421_161248.mp4 VID_20200421_160650.mp4
  • By Fjellrypa85
   Fekk i sommer kjøpt eit Mountain Hardwear Trango 3 vintertelt for ein rimlig penge. Eg har ikkje tidligere erfaring frå desse amerikanske telttypane som bare har lufting ned mot bakken, men det verkar på meg at det blir for lite lufting når det på vinteren vil legge seg snø rundt teltet. Har difor sydd ein lufteventil i eine kortenden av ytterteltet der det var eit plastvindu. Stoffet er 55 g/m silnylon der fargen matcher bra resten av teltet. For å holde formen på ventilen er det lagt inn ein bit av 10 mm liggeunderlag og det er festet ein bardun i 3-punkt slik som på Hilleberg sine ventiler. I ventilen er det lagt inn ein åpne/lukke funksjon med glidelås og material frå eit kassert innertelt som puster. Dette for å kunne regulere luft som slipper inn og snø som kan drive inn. Teltet er enda ikkje testet med den nye ventilen, men håper og tror at ventilasjonen blir vesentlig bedre på teltet.
   Følg meg gjerne på Instagram der eg heiter utstyrsmakaren.


 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy