Gå til innhold
ØysteinT

Kilimanjaro - reiseselskaper?

Anbefalte innlegg

Brukte kilimanjaro.no (i samme klynge som ToppAfrika og Top Experience) i januar i år: Skjult lenke - logg inn for å se den

Synes organiseringen var helt OK, August og Isack var gode guider med kunnskap, humor og musikalitet - Isack virket å være kjent blant samtlige rangers og andre guider vi møtte på, en skikkelig skrønemaker :)  Bærere, kokk, kjøkkenhjelp etc var alle som en hyggelige. Teltene bar preg av å ha vært brukt mye, men de gjorde fortsatt jobben helt greit.

Tillegg: Et OK tips er å velge et reisetidspunkt etter månefaser, slik at man har nær fullmåne ved toppstøtet (går på natten). Med værflaks har man da en mulighet for å kunne gå med avslått hodelykt oppover et månebelyst fjell. Sjekk: Skjult lenke - logg inn for å se den

Endret av a_aa
Månetips lagt til

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi brukte nevnte Eco Expeditions i 2016 og var svært fornøyd. Kunne bestemme dato selv, og lage den miksen vi ønsket av topptur og safari. Vi var fem venner og det var med tre andre norske. Lokale guider, dvs ikke en norsk turleder, og det liker jeg. Vi klarer utmerket å forholde oss til engelsktalende, lokalkjente. Vi valgte å legge på en dag på toppturen. Når en reiser så langt er det ikke så lurt å kjipe inn på akkurat det, hvis målet er å komme på toppen. 

Selskapet bruker også vannrensesystem for å unngå flaskevann, som jo medfører mye plastavfall  

Og så erfarte vi at de yngste (i tyveårene med mer treningssentertrening enn fjellerfaring) slet mest med høyden og tempoet (pole, pole), mens de eldste (femtiårene) taklet det best. Vi har jo trasket og gått i mange tiår og var mest utholdende. 

Lykke til med planleggingen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nettopp kommet tilbake etter en tur med ecoexpeditions. Kan absolutt anbefale dem. Rydding og ordentlig fra vi satt første fot på flyplassen i Kilimanjaro. Erfarne guider, bra telt, god (og nok) mat og drikke. Hotellet vi var på første og siste natten var også av god kvalitet. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg var med Jarle Trå på hans første kommersielle tur dit.  Fint opplegg, som er er forbedret på endel punkter siden. Hvitserk kjører tilsvarende opplegg med norsk turleder. Dette blir de dyreste variantene, sammen med noen mindre norske aktører. Eco expeditions kjører et annet konsept. Her er fjellet prøvegått med en lokal operatør, som Eco går god for. Eco expeditions tar ansvaret for hele opplegget fra flyplass i Norge, men har ikke med norsk reiseleder. Dette blir betydelig rimeligere. Jeg har også vært med Eco til en annen destimasjon, og det fungerte fint der også. Det er obligatorisk med lokal guide på Kilimanjaro. Det er også mulig å bestille reise ned dit selv, og kjøpe et opplegg fra en lokal operatør direkte.  Dette krever litt mer av en selv, men er nok den rimeligste løsningen.  I alle tilfellene er det viktig å huske på å bruke nok tid til akklimatisering. Spander en dag eller 2 ekstra på fjellet.  Det er kjipt å måtte gi seg på toppdagen fordi man ikke har nok tilvenning til høyden.  Et alternativ kan være å gå på Meru som akklimatisering, og deretter bruke kortere tid på kommersielle Kilimanjaro. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.