Jump to content
ØysteinT

Kilimanjaro - reiseselskaper?

Recommended Posts

Brukte kilimanjaro.no (i samme klynge som ToppAfrika og Top Experience) i januar i år: https://www.fjellforum.no/topic/47516-kilimanjaro-18-24-januar-2019-mange-mobilbilder-og-få-ord/

Synes organiseringen var helt OK, August og Isack var gode guider med kunnskap, humor og musikalitet - Isack virket å være kjent blant samtlige rangers og andre guider vi møtte på, en skikkelig skrønemaker :)  Bærere, kokk, kjøkkenhjelp etc var alle som en hyggelige. Teltene bar preg av å ha vært brukt mye, men de gjorde fortsatt jobben helt greit.

Tillegg: Et OK tips er å velge et reisetidspunkt etter månefaser, slik at man har nær fullmåne ved toppstøtet (går på natten). Med værflaks har man da en mulighet for å kunne gå med avslått hodelykt oppover et månebelyst fjell. Sjekk: https://www.timeanddate.com/moon/phases/@157976

Edited by a_aa
Månetips lagt til

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi brukte nevnte Eco Expeditions i 2016 og var svært fornøyd. Kunne bestemme dato selv, og lage den miksen vi ønsket av topptur og safari. Vi var fem venner og det var med tre andre norske. Lokale guider, dvs ikke en norsk turleder, og det liker jeg. Vi klarer utmerket å forholde oss til engelsktalende, lokalkjente. Vi valgte å legge på en dag på toppturen. Når en reiser så langt er det ikke så lurt å kjipe inn på akkurat det, hvis målet er å komme på toppen. 

Selskapet bruker også vannrensesystem for å unngå flaskevann, som jo medfører mye plastavfall  

Og så erfarte vi at de yngste (i tyveårene med mer treningssentertrening enn fjellerfaring) slet mest med høyden og tempoet (pole, pole), mens de eldste (femtiårene) taklet det best. Vi har jo trasket og gått i mange tiår og var mest utholdende. 

Lykke til med planleggingen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nettopp kommet tilbake etter en tur med ecoexpeditions. Kan absolutt anbefale dem. Rydding og ordentlig fra vi satt første fot på flyplassen i Kilimanjaro. Erfarne guider, bra telt, god (og nok) mat og drikke. Hotellet vi var på første og siste natten var også av god kvalitet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg var med Jarle Trå på hans første kommersielle tur dit.  Fint opplegg, som er er forbedret på endel punkter siden. Hvitserk kjører tilsvarende opplegg med norsk turleder. Dette blir de dyreste variantene, sammen med noen mindre norske aktører. Eco expeditions kjører et annet konsept. Her er fjellet prøvegått med en lokal operatør, som Eco går god for. Eco expeditions tar ansvaret for hele opplegget fra flyplass i Norge, men har ikke med norsk reiseleder. Dette blir betydelig rimeligere. Jeg har også vært med Eco til en annen destimasjon, og det fungerte fint der også. Det er obligatorisk med lokal guide på Kilimanjaro. Det er også mulig å bestille reise ned dit selv, og kjøpe et opplegg fra en lokal operatør direkte.  Dette krever litt mer av en selv, men er nok den rimeligste løsningen.  I alle tilfellene er det viktig å huske på å bruke nok tid til akklimatisering. Spander en dag eller 2 ekstra på fjellet.  Det er kjipt å måtte gi seg på toppdagen fordi man ikke har nok tilvenning til høyden.  Et alternativ kan være å gå på Meru som akklimatisering, og deretter bruke kortere tid på kommersielle Kilimanjaro. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy