Gå til innhold
Per Ivar Bless

Hvilken binding til rando?

Anbefalte innlegg

Hei,

Det kommer veldig an på bruksområdet og formålet med skiene dine. De bindingene du nevner er kjøresterke bindinger, som gjerne veier noe mer. Passer godt med litt breiere ski og kraftigere støvler. Er derimot resten av utstryet ditt av den lettere sorten, ville eg kanskje godt for noen enda lettere bindinger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da jeg gikk over til rando for noen år siden så gikk jeg for det som da var den mest brukte, nemlig Dynafit TLT etellerannet. Har den nå på to par ski og har vært godt fornøyd, men i de siste sesongene har flere turkompiser fått seg nytt utstyr med andre bindinger hvor det er mye lettere å stille fra gå- til kjøremodus. Dette har stor praktisk betydning på mange turer, og jeg ville valgt en binding hvor man kan skifte modus uten å måtte ta av seg skiene eller gjøre seriøs akrobatikk.

Har sett på Fritchi/Diamir og Kingpin for eksempel. Fins sikkert flere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvor enkel bindingen har med å gjøre har mye å si. Hadde Fritschi sin Diamir Vipec (gammel modell) før, og den hadde en tendens til å gå i kjøremodus for lett på vei opp. Slik at skistopperne løste seg ut i tide og utide. Fryktelig irriterende.

Nye lette bindinger er vesentlig mer kjøresterke enn de var for et par år siden, men det virkelig store forbedringen er ikke hvor mye trykk de tåler før de løser ut, men heller motsatt. Hvor lett de løser ut når de bør. Her er det også mye bra selv i lettvektsmarkedet. Pris er en tredje faktor.

Selv har jeg SkiTrab titan vario et eller annet. Veldig lette, veldig enkle, og løser ut akkurat passe for meg. Jeg kjører ikke utfor, men jeg kan trykke til hvis jeg må. Det bør nevnes at disse bindingene er laget for å gå fort og slakt, slik at de ikke har hælløftere. Det trenger man strengt tatt ikke da det er anbefalt å gå i maks 15-20 graders stigning. (Da må man sikksakke m/lappekast i brattere terreng).

Jeg vil tippe, med mindre du er på veldig høyt nivå, at alle (nye) bindinger på markedet er grei nok mtp kjørestyrke. Det er i hvert fall min erfaring ut i fra mitt bruk. Jeg må ta forbehold om at jeg ikke har kjørt alt mulig i stor utstrekning, men jeg har prøvd et par forskjellige demoski på ulike festivaler osv. Dynafit, G3, Fritschi, Salomon, Atomic, etc er alle navn som lager gode bindinger.

Om jeg skulle funnet meg en binding i dag hadde jeg sett på hvor enkel/praktisk den er å bruke, samt vekt. Men det er mine prioriteringer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.