Gå til innhold
 • Bli medlem

Kjelby1

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Kjelby1

 • Bursdag 16. mai 1990

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Friluftsliv, Fiske, Jakt, Skiturer og trening.
 • Sted
  Tørvikbygd i Hardanger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei, Det kommer veldig an på bruksområdet og formålet med skiene dine. De bindingene du nevner er kjøresterke bindinger, som gjerne veier noe mer. Passer godt med litt breiere ski og kraftigere støvler. Er derimot resten av utstryet ditt av den lettere sorten, ville eg kanskje godt for noen enda lettere bindinger.
 2. Kjelby1

  Besseggen

  Hei, No veit eg ikkje heilt hvilken grad av høgdeskrekk du har, men Besseggen er ein tur du garantert klarer fint. Så lenge ein følger "stien" over eggen og lar vere å gå ut på kanten før du starter på sjølve eggen( frå Memurubu-Gjendesheim), så er det virkeleg ikkje ille. Skal du gå med nokon eller aleine? Fokuser på turen,prat med folk og nyt den flotte naturen, så er eg sikker på at du vil få ei god oppleving.
 3. Da var nytt objektiv til mitt Sony A6300 på veg i posten. Med en største blender på 1,4 satser eg på at dette kan bli mitt "allround" turobjektiv selv med ein fast brennvidde på 16mm. [Hidden Content]
 4. Det høyres ut som eit bra forslag! Ellers ser det ut som du har det du trenger nå @Bendikb , satser på at du legger ut bilde av evt. resultat når du får testet utstyret 👍
 5. Gratulera med nytt utstyr, ingenting å sei på det der 👍 Med de slukene og spinnerene du har kommer du langt. Eg ville prøvd meg litt frem med de du har, og evt. supplert på etterhvert. Kanskje evt, noen blanke i tillegg, f.eks Møresilda. Wobblere er det nok andre her inne som har meir peiling på. Har sjølv kun brukt Rapala Countdown til ørretfiske, og med godt resultat. Ellers er det bare å sei lykke til, og skitt fiske.
 6. @tubbs seier det meste Ein annan ting med Fireline(multifilament) er at det er eit veldig glatt snøre, og ved å spole det direkte på snella kan du risikere at det glir på spolen. Da er det beste å enten bruke mono i bunn (for å fylle opp spolen), eller å tape noen runder i bunn med elektriker/sportstape.
 7. den poesien forklarer det enkelt 👍 Hovedgrunnen til å bruke mono eller fluorcarbon som fortom nå ein fiskar med multifilament er altså for å unngå altfor mykje slitasje på sena. Ettersom Mono(og spesielt) fluorcarbon er mykje meir slitesterkt. Du vil også få litt strekk og demping ved fisk, som muligens vil hjelpe ved kroking. Også er jo mono/fluor tilnærmet usynlig under vann.
 8. Var litt i samme situasjon som deg i fjor angående Xenith, der eg hadde som eit krav at sekken skulle ha avtakbart topplokk som kunne brukes som rumpetaske. Uansett, det at sekken passet meg 100% og var en fryd å bære "tungt" med trumfet lett mangelen på daypack. Så nå har eg en Xenith 88 som eg digger, og ein STS daypack som tar null plass i sekken Det kan jo oså være ein mulighet for deg, ettersom det er andre egenskaper med ein tursekk som er viktigere enn daypack. bare eit forslag [Hidden Content]
 9. Eg har ofte fisket med dupp og multifilament, og har ikkje hatt noen problemer med dette. Eg bruker uansett alltid ein god meter med fluorcarbonfortom som eg skøyter med UNI eller Allbrightknuten. Men eg ser likevel ingen grunn til at det skulle vært noe problem å bruke bare multifilament ved duppfiske. Fortommen fra duppen må jo sjølvsagt være mono, ellers blir det fort krøll.
 10. Anbefaler å sjekke Helsport sin Outlet. Der ligger det for tida både Reinsfjell SL2 og Lofoten Superlight 2 Camp til fin pris.
 11. Har vore på jakt etter eit sommertelt til soloturer og to personer ei stund, og da eit Reinsfjell superlight 2 dukka opp i outleten til Helsport var det bare å kline til. Nytt telt på veg i posten.
 12. Da dukket det plutselig opp eit Reinsfjell Superlight 2 på Outleten til Helsport, så da var sommerteltet på veg i posten.
 13. Kva med Kvamskogen? Mange flotte turar med lett tilgjengelighet, og også gode fiskemuligheter. [Hidden Content]
 14. Hei, Området rundt Krokavatnet og i nærleiken av Aksneshiller(Hedla) er absolutt ein grei plass å telte samt fiske. Veldig lett å finne gode teltplassar rundt vatnet. Om eg ikkje tar feil kan fiskekort for Krokavatnet kjøpast på Mo Sport i Norheimsund. Er sjølv frå Tørvikbygd så ferdast mykje i desse fjella.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.