Gå til innhold
Joachim Næss

Forslag til overnattingstur i Jotunheimen for "nybegynnere"?

Anbefalte innlegg

Nå er det gjort! Vi har bestemt oss. Proposjonalt med at livvidden har økt og formen har blitt dårligere, har turlysten skutt i været. 
Etter å ha sett misunnelig på slike bilder i lang tid så skal samboeren og jeg endelig på tur. 
Utsikt-fra-teltet_Torbjorn-Ekelund.jpg?m

Til uka skal vi fra Oslo til Ålesund og tenkte å kjøre over Jotunheimen. Med nogenlunde bra værvarsel og ett tidsskjema som er litt romslig tenkte vi å legge inn en fjelltur med en overnattingute.  Vi har kikket på å ta båten fra Gjendesheim til Memrebu og overnatte en natt ute på ruta der, men er litt usikre både fordi turen er i korteste laget (ca 10 km) og det ser sparsomt ut med telteplasser langs ruta. 
Ett annet alternativ er å gå fra Bessheim til toppen av Besshøe. Denne turen er vel litt mer passende sånn lengdemessig med 13-14 km og det ser ut til å være relativt flatt langs nordsiden av Bessvatnet slik at det å sette opp telt kan gå. Men hva vet vel vi, vi er jo aldeles ikke lokalkjente...

Som dere skjønner, så er vi gira på tur, men usikre på hvor den skal gå. Vi har ikke gifta oss med hverken Gjende eller Bessvatnet heller, så alt mellom Beitostølen og Lesja er egentlig aktuelt. Er det noen som har forslag? 

(Som nevnt over så har livvidden økt noe de siste årene, men vi er fremdeles to helt vanlige mennesker i tredveårene. Vi er turvant i den forstand at vi begge har vært på turer før og har egne soveposer og telt. Men turen bør kanskje ikke være altfor krevende hverken fysisk eller navigasjonsmessig. Vi har også hund (Boxer) med oss, så klatring og altfor ulendt terreng er ikke optimalt)

Håper på svar!

Endret av Joachim Næss

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spørsmålet her er litt sånn hvor lang tid forventer dere å gå, samt hvor mange dager tenker dere å bruke. Besseggen er en veldig fin tur som tar fra ca 5 timer og oppover avhengig av formen deres. Det er lite teltplasser langs Besseggen ruta. Ruta i seg selv er veldig enkel og følge. Dere kan eventuelt her ta og gå fra Gjendesheim til memrubu og så telte der og så ta båten tilbake dagen etter. 

Besshøe ruta er ikke så godt merka men stien er forsåvidt grei å følge, det er en mye lengre tur. Men om dere da går fra bessheim så er det masse teltplasser langs bessvatnet, spesielt i begynnelsen er det veldig flått og fint. Husker ikke helt hvordan det var langs vannet bortover, men bør være mulig å gå litt langs vannet før du finner teltplassen. 

I forhold til hvilken plass som er finest er det øye til den som er der som bestemmer. Men dere får være mest i fred langs bessvatnet. Inne ved memrubu så er det stort alltid andre telt også

Endret av tklami

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

koster det og Parkere ved Bessheim ? eventuelt hvor mye ? :)

tenkte sjøl og ta en tur opp til Bessvatn med telt og ta en natt eller to der og gå opp til Besshøe.

utrolig fine bilder forresten :)  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for hyggelig tilbakemelding på bildene. De er tatt med enten iphone eller et Sony kompaktkamera. Bruker normalt ett 5D mark III, men droppa det denne gangen fordi det veier nesten like mye som teltet 😛

Da vi spurte i resepsjonen fikk vi beskjed om at det var gratis å parkere på Bessheim :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.