Jump to content

Valg av fluesnøre


sverto

Recommended Posts

Heisann, tenker jeg skal ta opp igjen fluefiske og satser på at tålmodigheten har vokst i takt med alderen 😂

Er ganske så grønn på hva jeg burde velge av snøre, så om noen kan hjelpe, setter jeg veldig stor pris på det.

Har ei guideline 7-8 9,3" stang. Fisker høyt i fjellet i og rundt Røros og her blåser det jo en del. Tørrflue som er tingen. Fisker både i kronglete elver og i åpne landskap.

Noen som kan anbefale et snøre jeg burde kjøpe? 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Det er ei ganske så grov stang til ørretfiske. Funker nok bra når det blåser, men når det er lite vind eller vindstille så tror jeg at vekten av lina fort kan skremme bort litt fisk om det er på flått vann. Jeg bruker en 5er stang og det syns jeg er en god stang til allround bruk etter ørret, kunne nok kanskje gått opp til en 6er stang på fjellet pga vind.

Men tilbake til spørsmålet ditt. Jeg ville da valgt ei 7er line som er tung nok til at stanga funker samtidig som den er så lett som mulig. Litt avhengig av aksjonen på stanga kan det være du kan bruke ett 6er snøre og, men da krever det ofte bedre teknikk. 

Et WF snøre er det som passer til bruken du skisserer med en klumplengde på ca 10 meter. Et eksempel er feks. Guideline fario wf #7

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, sverto said:

Takk for innspill tklami! Har fisket litt med den før og det har gått helt greit, men jeg har ikke noe grunnlag for å si om den er god til min bruk.

 

Klumplengden avgjør egentlig hvor lange kast du kommer til å ha. Du kan loade stanga med kortere del av lina ute med kort klumplengde, noe som gjør at det passer bra til kortere kast. Lengre klumplengde krever mer snøre i lufta for å loade stanga, men vil da gi lengre kast om en har teknikken til å holde mye snøre i lufta

Link to comment
Share on other sites

Endte med å kjøpe Orvis access wf float trout. https://www.fjellsport.no/orvis-access-wf-float-line-fluesnore-lysgronn.html?___store=fjellsport_no_nb&nosto=nosto-page-category1

Blir sikkert knall eller fall 😂

Får sette meg inn i det forskjellige med fluefisket. Hvor lang klumplengde bruker du sånn ca om du fisker i elv med middels frihet?

Link to comment
Share on other sites

Denne lina vil passe veldig godt når du har ok bakslengsmuligheter. Har ei line som er ganske lik. Funker veldig bra når jeg skal ha litt lengre kast. 

Den du har kjøpt skal funke veldig bra den. I fluefiske så er det som regel fiskeren og ikke utstyret det står på. En god fluekaster kan nesten få hyssing til å fungere. Så nå er det bare å komme seg ut på gresset og øve. Bedre å øve på gress enn å stå ved vannkanten og kludre det til

Edited by tklami
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nå har du jo allerede handlet :) Men sånn til en annengang syns jeg man skal dra frem fluesnøret SA AirCel, et veldig godt fluesnøre som egner seg godt til det meste av de fleste :) Ganske standard WF snøre til en hyggelig pris forhold til mye annet. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

litt på etterskudd siden du allereie har handla men dersom du er i startgropa så kan du godt gå opp ein eller 2 snøreklasser, dvs dersom du har klasse 7 gå for klasse 8 eller 9 (men til fjellfiske burde du vurderar ei ny stang i klasse 5). Då har du mulighet til å lade opp stanga med mindre snøre og du kan skyte meir ut. Orvissnøret er sikkert bra, lukke til !

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...

Her må jeg bare skuffe, det ble veldig dårlig med fiske. Vær og vind, stort sett vind, satte en fin stopper for fisket. Jeg skal oppdatere når sesongen starter på, planlegger en del lengre turer og tenker å kun ta med fluestanga :) Tenker å få filmet litt og kanskje lage en mini blogg for å oppdatere på fremdrift og aller mest lærdom som erfares med tiden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy