Gå til innhold
  • Bli medlem

sverto

Aktiv medlem
  • Innlegg

    85
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av sverto

  1. Du har allemannsretten på din side så den er enkel. Slik oppførsel tilhører steinalderen og en grunn til å anmelde, blir jo henlagt og ord mot ord regner jeg med, men dette er helt tullete. Edit: Hvor langt unna er bebyggelsen forresten? Mulig han ikke har lov å jakte der.
  2. sverto

    Fiskebriller

    Kjøpte Smith Guides choice nå fra smartbuyglasses. Fikk de til 1800 med frakt. Virker som veldig gode briller. Kjøpte med polarisering chromapop og photocrome https://www.smartbuyglasses.no/designer-solbriller/Smith/Smith-GUIDES-CHOICE-Polarized-086I2-637424.html
  3. Regner nå og med all snøen så vil det være gjennomslagsføre på stier også.
  4. Rådyr, har du ikke lagt denne inne på kammeret?
  5. sverto

    Tørrmelk

    Takk skal prøve den ut om den finnes i nevnte butikker i ts?
  6. sverto

    Tørrmelk

    Takk for mange svar, kommer sikkert flere. Det er ikke til kaffe så det er sagt. Drar fredag, å jeg liker kaffen svart
  7. sverto

    Tørrmelk

    Noen som vet om dagligvaren har tørrmelk, typ kiwi, rema eller coop?
  8. https://www.google.com/maps/place/2550+Narjordet/@62.3930663,11.3684853,15z/data=!4m5!3m4!1s0x466c775f6260e3ed:0xface2c4e3b3a7ce9!8m2!3d62.4340164!4d11.4151343 Knall plass dette. Ikke langt fra Røros og Bu kan leies. Finere fisk skal du lete lenge etter. Ikke det helt store området, men Galåtjønna er veldig bra. Fisker du i Nord av den tjønna med mark og søkke ca midt i tjønna så får du i hvert fall kilos fisk. Kan anbefales til nybegynnere på tur. Bratt de første 20 minuttene innover, men etter det er det greit og helt klart verdt det.
  9. XXL har venners venner rabatt og der var Norrøna Recon Syncroflex som jeg har siklet på en god stund. 3759 tror jeg det ble. Herlig!
  10. Henger meg på her, Lars P jeg har en bekjent som kun fisker med flue. Binder selv og har holdt på en del år. Han mener at lys flue ved lyst vær og mørk ved mørkt vær så er man rimelig dekt?
  11. Tråden burde ikke stenges, tema er essensielt og viktig. Jakt er livsviktig for alle som bor nord for grensen av jord som genererer mat 12 måneder i året. Veganer eller ikke.
  12. Det med levende agn er et kjempeproblem. I utlandet er det jo veldig vanlig, men Nordmenn generelt har ikke det i kulturen. Kjipt når gode vann plutselig er invadert av Mort.
  13. Liten vits i å gjøre det vanskelig. Primus ala multi/omni så går varmen opp. Bruker det på hver tur så lenge det er gass.
  14. sverto

    Valg av fluesnøre

    Her må jeg bare skuffe, det ble veldig dårlig med fiske. Vær og vind, stort sett vind, satte en fin stopper for fisket. Jeg skal oppdatere når sesongen starter på, planlegger en del lengre turer og tenker å kun ta med fluestanga :) Tenker å få filmet litt og kanskje lage en mini blogg for å oppdatere på fremdrift og aller mest lærdom som erfares med tiden.
  15. Derfor bruker du dobble. Den kommer opp, har aldri opplevd noe annet. Kanne derimot blir liggende under vannflaten om du får 3-5kilos gjedde nært feste med kanne. Vi har aldri brukt stein og har ikke erfaring med at garn blir borte uten stein ved uvær eller større/mye fisk. Vi har alltid brukt rød dobble, dette fordi om det blåser tilstrekkelig og bølgene bryter blir hvit kanne vanskelig å se igjen. Det siste har sikkert noe med trent øye eller hva man er vant til å se etter, men en hvit kanne i styggvær er verre å få øye på.
  16. Det Res sier om å ikke bruke blåse/dobble eller plastkanne er noe jeg ikke ville gjort. Garn skal være synlige, slik at andre kan se at det er der. Trenger ikke feste i land heller. Har lagt garn i årevis på femund hvor det blåser over snittet mye. Sørg for langt nok feste fra garn til markør(les:kanne/dobble/blåse) Tenk på hvordan garn legges i forhold til vind. Vi har lagt garn fra helt inn til land til ut på hvor dybde er 5-15 meter
  17. Noe strå i kulebanen tror jeg ikke noe på .Mythbusters avfeide mange myter av diverse slag med våpen, ligger sikkert på youtube. Kikketsikte fått seg en kakk? Vært på banen etterpå?
  18. sverto

    Valg av fluesnøre

    Takk for innspill. Er vel som med mye annet at prøving og feiling gir lærdom. Blir gøy å starte på nå i hvert fall 😀
  19. sverto

    Valg av fluesnøre

    Endte med å kjøpe Orvis access wf float trout. https://www.fjellsport.no/orvis-access-wf-float-line-fluesnore-lysgronn.html?___store=fjellsport_no_nb&nosto=nosto-page-category1 Blir sikkert knall eller fall 😂 Får sette meg inn i det forskjellige med fluefisket. Hvor lang klumplengde bruker du sånn ca om du fisker i elv med middels frihet?
  20. sverto

    Valg av fluesnøre

    Takk for innspill tklami! Har fisket litt med den før og det har gått helt greit, men jeg har ikke noe grunnlag for å si om den er god til min bruk.
  21. sverto

    Valg av fluesnøre

    Heisann, tenker jeg skal ta opp igjen fluefiske og satser på at tålmodigheten har vokst i takt med alderen 😂 Er ganske så grønn på hva jeg burde velge av snøre, så om noen kan hjelpe, setter jeg veldig stor pris på det. Har ei guideline 7-8 9,3" stang. Fisker høyt i fjellet i og rundt Røros og her blåser det jo en del. Tørrflue som er tingen. Fisker både i kronglete elver og i åpne landskap. Noen som kan anbefale et snøre jeg burde kjøpe?
  22. Halvortjønna er bunnspekt vinterstid mener jeg.
  23. Ta med at førstegangs hagla gjerne blir med på en velt eller to. Har du ikke bært våpen før ser jeg ikke poenget med ei meget dyr hagle. Sabattien vil du bli fornøyd med så lenge den tilpasses.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.