Jump to content

Trenger jeg ha med reservedeler til MSR Dragonfly på tur?


kjetilkl

Recommended Posts

Noen som har ødelagt pumpe eller andre deler på en MSR Dragonfly? Skal på en 9-dagerstur og lurer på om jeg trenger å kjøpe rep.sett eller ekstra pumpe og ha med? Koster jo skjorta, bortimot tusenlappen for begge deler.... Har forøvrig kjøpt repsettet, men vet ikke om jeg gidder å drasse med hele boksen.... Angrer litt på at jeg ikke kjøpte pumpa istedet for det er sikkert den som ryker :lol:

Noen erfaringer?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har ikke hatt problemer med min Dragonfly i det hele tatt, men pumpa er et svakt punkt. Har forsøkt å kjøpe fra E-bay men ikke funnet den noe særlig billigere der heller.

Jeg kjøpte meg i stedet en MSR gassbrenner til 200,- (!) på Oslo Sportslager, og bruker denne i reserve. Eller omvendt. Etter at jeg kjøpte den er den blitt den eneste jeg har med på sommertur. Den veier bare 86 gram og koker vann kjappere enn svint! Har aldri opplevd en slik effekt som denne lille tassen gir, og den har veldig god regulering av effekten.

http://www.msrcorp.com/stoves/pocket_rocket.asp

Er klar over at det ikke er akkurat det du spør etter, men kanskje du bør vurdere å ha med en liten gassboks og noe slikt i stedet?

Link to comment
Share on other sites

Har sjølv gode erfaringar med MSR Dragonfly, omtrent ingen problem dei 3 åra eg har hatt den. Til ein lengre tur vinterstid kjøpte eg meg rep.settet, men hadde også ein annan primus i reserve. Sommarstid og andre gonger det ikkje er heilt nødvendig med ein primus (for snøsmelting etc), så har eg ikkje alltid med rep.settet. Det har hendt at pakkningen i pumpa må smørast, så det er greit å ha med den tuba med olje og det som ellers følger med primusen (tenker ikkje på rep.settet, men det som orginalt følg med).

Når det gjeld pumpa, så kan eg tenka meg at eit hardt slag kan få fatale følger. Difor (og av andre grunner også) så tar eg alltid pumpa av flaska under transport, då eg trur den er meir beskytta i primusposen. Det er vel to ulike typer pumper, den gamle og den "nye". Kom vel ny versjon for 1-2 år sidan. Eg har den gamle versjonen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy