Jump to content

Stormkjøkken - hvordan bruke det?


 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen,

anskaffet meg et stormkjøkken igår til bruk for årets campingferie. Skal hovedsaklig brukes til å koke poteter/ ris - for å ha på siden av grillmaten.

Noen som kunne si noen få ord om hvordan man tenner på, og hvordan man "stiller inn" brenneren - og gjerne litt om hvor mye rødsprit jeg skal fylle på (fylle helt fullt?) for å for eksempel koke noen få poteter? Tenkte jeg skulle testkjøre den imorgen, fint med noen råd og vink (og gjerne litt om hva jeg absolutt IKKE må gjøre...).

Hilsen Kjetil

Link to comment
Share on other sites

Ja, hvor lenge kan en fyre :?

Det lurer æ også på, for vi valgte å la primus ligge hjemme på "en" tur, satste på

brenneren til settet.

Måtte etterfylle rødsprit under kaffekoking, tenkte at det kunne jo ikke stemme,

må jo være noe feil med den. I tillegg var det vinter, måtte begynne å spare på rødspriten.

Synes den bruker mye rødsprit, alt for mye. Har kastet brenneren i en krok, blir ikke

med på tur mer :)

Så kan man jo lure på om det er brukerfeil, men hvor mye feil kan en gjøre :D

P.S har et gammelt tangia sett

Link to comment
Share on other sites

Til bruk i den varmare årstiden, så har eg skaffa meg ein gassbrenner som passer inni settet. Eg vart lei treeeeig koking, å måtte fylle på sprit før middagen/tevatnet var ferdigkokt, og nedsota/fettete kjeler. Når eg fyrte med sprit, så hadde eg med meg to brennere, noko som gjorde det litt enklare.

Link to comment
Share on other sites

Jeg gjorde en tabbe med det stormkjøkkenet, gummipakningen som er i lokket på brennerboksen satt fast på brenneren. Så ikke at den lå over hullene hvor flammene skal komme opp, ergret meg over hvor sent det gikk å koke vann. Oppdaget dette ved nærmere undersøkelser, fikk fjernet denne og kokte videre.

Har brukt dette stormkjøkkenet mye tidligere, men pga vekt og effektivitet har jeg valgt andre kokemuligheter.

Det er imidlertidig et bra kokeapperat til kortere turer.

Link to comment
Share on other sites

Det går greit å etterfylle brenneren før den er kald, men det må for all del IKKE være flamme! Jeg har sett (og hørt...) på nært hold hva som skjer når denne regelen ikke overholdes. Til alt hell ble det ikke noen brannskade i det tilfellet, men det kunne gått mye verre. Den ørlille flammen som var igjen i brenneren antente rødspritstrålen og fulgte den inn i flaska, som ble som en rakett, og ble blåst ut av neven på han som helte. Brennende rødsprit overalt. Godt ikke det var noe telt eller annet dyrebart utstyr i umiddelbar nærhet. Sånn går det når man drar med urbane tullinger på fjelltur, he, he...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg er heller ikke veldig keen på etterfylling av rødsprit -

så det jeg gjorde var å kjøpe en multifuel-innsats til vårt

stormkjøkken - med kabel/slange ut til ekstern brenselflaske.

Så kan man koble fra og bytte brenselflaske om nødvendig.

Brenner fint på miljøbensin kjøpt hos bensinstasjoner eller

Felleskjøpet - Intersport og andre sportskjeder tar typisk rundt

kr 80,- for en liter med renset bensin.

Obs! Sport har hatt disse multifuel-innsatsene til Triangia

stormkjøkken til 5-600,-

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy