Jump to content

akt

Aktiv medlem
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by akt

 1. Hei. Fint at du fekk ordna det. Det er vel for mykje å håpe på at du tok bilder under prosessen og kan lage ein liten dokumentasjon?
 2. Hei. Eg kan svært lite om historia til Svea 123, men Spiritburner.com er ein bra plass å leite etter slik informasjon. I denne tråden frå 2009 er det masse informasjon om utviklinga til Svea 123: [Hidden Content] Vonar det er til hjelp.
 3. Her er eit par linkar om lodding på primus. Kanskje ikkje akkurat same som du, hjaad, har, men kan kanskje ver til hjelp likevel: [Hidden Content] [Hidden Content]
 4. Loddingane er opprinnelig tinnlodding og bør reparerast med det. Slaglodd, sølvlodd eller lignende, er sterkare, men krev langt meir varme, og faren for at andre loddingar går opp er større. Eg er sjølv ingen loddeekspert, men har etter kvar fiksa ein del primusar med ein liten gass loddelampe og tinnlodd. Messing er ein god varmeleiar, så pakk resten av primusen inn i ein fuktig handduk eller liknande for å hindre at andre loddingar går opp. Du finn masse informasjon om primusfiksing på www.spiritburner.com. Lykke til.
 5. Takk for link. Hugsar dette programmet, men ikkje kva dato, så dette vart eit fint gjensyn. Litt småpirk: det var i 1998, ikkje 2008
 6. Super primus det der. Ein av mine favorittar. Det vesle skrolokket som tettar tanken når brennaren er demontert, kan truleg skruast inn på enden av pumpestanga, håndtaket. Optimus brukte å ha gjengar på enden av stanga for dette formål, vanskelig å sjå om din har det. Dette hindrar at det vesle loket forsvinn i lyngen og det blir meir å halde i når du pumpar. Stell fint med denne så har du fin turkompis i mange år.
 7. Støttar Kristian når det gjeld spiritburner.com. Ei kjempeside for entusiastar og samlarar.
 8. Hei. For meg ser dette ut til å vere ein Høvik Verk Standard nr. 36. Denne har ein litt spesiell stillebrenner. Dette ser eg frå at «skjørtet» rundt toppen av brennaren ser ut til å ha mindre diameter enn på ein vanleg stillebrennar. Denne brennaren skal ikkje ha ytre og indre brennarskal, men ein ganske spesiell brennarhatt. Sjå bileta under: Som de ser så gir denne brennaren ein fantastisk flott flamme. Det er slett ikkje uvanlig at primusar med denne typen brennar manglar brennarhatt. Dessverre så er det vanskelig å finne slike brennarhattar. Eg tvilar sterkt på at Uniflame, eller andre butikkar kan skaffe. Det sikraste tipset er Finn, sjå link i post over. Her får du link til eit par slike på Spiritburner.com: [Hidden Content] [Hidden Content] Lykke til med restaurering, men pass på, det er vanedannande ...
 9. Hei. Eg har lodda tre-fire brennarar med sølvlodd med smeltepunkt ca. 650 grader. Det har fungert fint så langt. Kan sjekke smeltepunktet meir nøyaktig om du treng det. Når det gjeld temperatur på brennar så er det ein interressant tråd på Spiritburner: klikk her .
 10. Ved nermare inspeksjon så kan det sjå ut som brennaren er litt ulik dei stillebrennarane eg har av dette slaget. Den ser ut til å ha litt større diameter på toppringen. Om dette tyder at det er sett ein spesiell brennarhatt på ein brennar som skal ha ein vanleg hatt, eller om det berre er at Svea sin variant ikkje er heilt lik Radius og Høvik sin, kan eg ikkje svare heilt sikkert på utan å ha brennaren i handa.
 11. Hei. Nei, den manglar nok ikkje flammering. Brennaren ser komplett ut. Det er ein spesiell stillebrennar som fleire produsentar brukte, kanskje spesielt Radius i Sverige og Høvik i Norge. Du finn mange døme på slik brennar på Spiritburner.com. Sjå mellom anna her eller her. Kva Svea modell dette er veit eg ikkje.
 12. Tanklengd ca. 12 cm (målt til midt på utbulinga), tankdiameter ca. 10 cm. Dette skulle gi eit volum på ca. 9 dl. Effektivt volum vert noko mindre.
 13. Såså Rune! For mykje skadefryd kan slå nådelaust tilbake når du minst ventar det.
 14. Retting: Det viser seg at eg har minst ein Høvik 41 med slik øskje og hempe stående i hylla . Truleg høyrer boksa til no. 41 tanken som står oppå.
 15. Merkeleg konstruksjon.... Startar nedst nede og går oppover: Boksen ser ut til å vere til ein Høvik produsert Primus 210. Kan muligens vere til ein Høvik 41, men eg kan ikkje hugse å ha sett dei med slik hempe. Primustanken er temmeleg sikkert til ein Høvik nr. 41. Den greia på toppen har eg ikkje peiling på. Verkar noko malplassert.
 16. Fleire bilde av Fuhrmeister 7A finn du på Spiritburner.com: Link til Fuhr. 7A Tankvolumet veit eg ikkje. Skal prøve å hugse å måle når eg er på kontoret i morgon.
 17. Eg greier ikkje å vere for lenge vekk frå dei kjære primusane mine Har difor ei lita utstilling på kontoret mitt. Frå venstre mot høgre: Høvik Standard Nr. 42, fornikla Høvik Standard Nr. 41 Høvik Standard Nr. 51 skismørar, bensin Høvik Standard Nr. 36 med Høvik Standard nr. 50 bensindreven forvarmar Fuhrmeister Nr. 7A Radius no. 42 Optimus 10 Ranger Max Sievert Campus No. 2 (på stubben)
 18. Gratulerer. Den var fin. Vart litt misunnelig .....
 19. Jernet som er vist på Svea 155 nokre sider tidlegare i denne tråden er eit Jøtul nr. 6. Flotte saker. Har eit Jøtul nr. 5 med spesiell holder til å plassere på ein klassisk trebeina primus.
 20. Klart du må! Her i heimen har vi kome opp i 11 eller 12 stk, nokre støypejern andre i aluminium. Greier ikkje å motstå freistinga når eg ser eit billig i ein bruktbutikk. Det er mulig å få tak i nye også. Sjå her: link til villmarksvaffeljern. Dette har eg ikkje testa. Ser kanskje ut til å ha litt langt handtak til å kunne balansere på primusen. Noko som har prøvt det?
 21. Hei Kjell Gunnar. Slikt likar eg!! Primus på kjøkkenbordet med toastjern, steikepanne eller vaffeljern er topp. Hold oss orientert.
 22. Nei, men har Primus 71 og Radius 42. Passe små og snertne dei også.
 23. Det var rart Rune. Fungerer fint for meg....
 24. Her er to linker til spiritburner.com som viser denne tennmekanisma: Link 1, Link 2
 25. På bildet ser det for meg ut som «fakkelen» er opp ned. Den breide flatklemte delen med veke skal stikke ned i forvarmingsskåla.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy