Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Kompaktkamera til turbruk. Tips?


Gjest Mareng

Anbefalte innlegg

Gjest Mareng

Jeg er på utkikk etter ett lite kompakt kamera som passer fint i lommen, og er raskt å ta frem for å knipse noen bilder.

Det må være lite (vanlig "digitalkamera" størrelse f.eks.) det må tåle vann/regn, støt/slag og gjerne litt kulde. Om det er lett å slå på og knipse bilde med hansker er det også fint.

Jeg er ingen god eller kresen fotograf, men det må være grei bildekvalitet og det må tåle å ligge i en svett lomme, bli tatt fram i regn og tåle å slenge rundt i sekken.

Noen gode forslag til en ok pris? 😊

Endret av Mareng
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kjøpte et slikt 

(Logg inn for å se skjult innhold)

 Det er støtsikkert og kan ta undervannsbilder, kan ta RAW bilder i endel av programmene og har en morsom (og bra) makrofunkjson. Panoreringsmodusen er elendig og bildekvaliteten er ikke helt (les et godt stykke unna) på høyde med speilreflekskamera mitt. Det veier også ca. en kilo mindre så det får bli med på tur likevel :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har også TG-4, definitivt mest utbredt i padlemiljøet her i hvert fall. Da jeg kjøpte mitt var det best på markedet i den sjangeren, og alle jeg kjenner er fornøyd med det. Men nei, det tar ikke like bra bilder som et speilreflekskamera, det må man jo være klar over. Men det blir med, og er tilgjengelig når du trenger å ta bildet. Største svakhet er at det er lite lyssterkt. Men de fleste konkurrentene er verre. ;)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng
27 minutter siden, Per Fredrik skrev:

Har du sjekket Nikon AW130, det kan du ta med deg ned til 30 meter her er link til en test.http://www.lydogbilde.no/test/foto-video/5-allvaerskameraer/nikon-coolpix-aw130 

Ser bra ut dette også 👍👍

Dette med objektiv, ISO osv. har jeg ikke peiling på, så jeg får ta det for god fisk at set står i testen at billedkvaliteten er bra :)

Hva gir best bilder (over vann) av dette og olympus tough? Noen som vet?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av tomkalsjo
   Har tenkt å gå noen turer på nordsiden av Hallingskarvet i slutten av Juli. Har tenkt å bruke Raggsteinsdalen som "base".
   Er det noen som har noen forslag på "fotogene" turer i dette området?
   Har noen f.eks gått fra Raggsteinsdalen til Storekvelvi langs skarvet?
   mvh
   Tomas
  • Av zyrpe
   Her er siste videoen jeg har laget tilbakemeldinger mottas med takk.....faktisk stoooooor takk. Er helt noooooobe på dette, men syns det er motiverende. Så har jeg tenkt å satse litt på YouTube.
   Lurer på hvilke erfaringer folk her har med å lage videoer. Jeg går stort sett alene, så må tilpasse utstyret etter det. I tillegg er jeg en MILSPEC fanatiker, så alt på være rugget og vanntett.
   Utstyret her har vært iPhone og Olympus Though TG4. Men ser at jeg må ta med meg Action Cam også, har allerede et Garmin VIRB XE. I tillegg så har jeg gått til anskaffelse av Zhiyun Smooth 4 Gimbal og en INSTAMIC. Det er det jeg har råd til akkurat nå som student, så det får holde en stund.
   Er også over normen interessert i kart, så har testet litt forskjellig med tanke på "kart animasjoner". Just begynt å sysle med Google Earth Studio (ergo den psykointroen), og har også tatt steget med å begynne å lære med Adobe After Effects. Liker videoer hvor det er enkelt å se hvor folk befinner seg.
   Er det noen andre som har gode forslag, eventuelt kan poste link til noen bra videoer. Opplever stort sett på YouTube at når man spør noen som har laget video hvordan de gjør ting, så lager du jommen en video som viser hvordan det skal gjøres      Fantastisk plattform..........
  • Av Terka
   Hva anbefaler folket av kompakte kamera for turbruk som ikke koster mer en 2-3 skjorter?
   Å tåle turbruk  dekker for meg allt fra fottur i fjellet, bruk under padling av kajakk (dvs tåle litt vann), henge med opp i fjellveggen/klatring, og bruk i kulda på pulkturer og toppturer.
   Kompakt kamera her dekker kompaktkamera og små systemkamera.
   Har i dag et speilreflekskamera som er for stort og tungt slik at det sjeldener med på tur, et gopro kamera som innimellom er med men som har sine begrensninger, og bruker derfor mobiltelefonen oftest til å ta bilder. 
   Kjøper gjerne brukt om det blir aktuelt. Per nå er det å få en oversikt som er på agendaen.
   Regner med det er stor faglig tyngde og metervis med erfaring blandt forummedlemmene. 😊
  • Av Karbonfilt
   Hei, 
   Jeg er en aspirerende friluftsentusiast uten kunnskap, ferdigheter eller utstyr som trenger hjelp til kjøp av kamera og linse. Jeg ønsker å kunne ta gode bilder i lite lys, tenk entusiast-versjonen av bildene på helsport sine sider av opplyste telt om kvelden med fjorder og fjell i bakgrunnen. Jeg har et budsjett på rundt 10k-15k. Lar det seg gjøre? Kamera er til bruk på tur så vekt og størrelse betyr jo litt. Jeg bor også på vestlandet så hvis det tåler litt fuktighet så ville det vært bra. Jeg har lest mye godt om Olympus M5 mark II, men er bekymret for hvordan det presterer i ved lite lys, noen som har erfaringer med det i sånne situasjoner eller kan vurdere det utifra specs? Takker for alle råd og vink. Jeg er også åpen for å kjøpe brukt så varianter som er litt over budsjett kan være et alternativ:)
  • Av Trond Arvid Hagen
   hei lurte på og ta med meg min nevø på 11 på fototur i vinter, tankene har gått til svaldbard, men der er det vel store begrensinger på hvor en kan bevege seg uten guide, gjerne til ett sted med god mulighet for nordlys, og vi snakker her en langhelg. finnes det noen som har ferdigspikra opplegg på nordlys f eks.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.