Jump to content

Noen som har opplevd problemer med Primus Fuel Bottle?


Stig Erik Olsen

Recommended Posts

Jeg har hatt en Primus Fuel Bottle liggende horisontalt i ca 1 år med 4 takt miljøbensin i og denne har da lekt ut noe av, når jeg åpnet den var det lite trykk i. Jeg har også lurt lit på hvorfor primus har en kant som oringen passer nedi slik at den ikke kan presses for hardt sammen, Men så kom jeg over dette: https://www.fs.fed.us/fire/av_safety/promotion/Technical_Bulletins/2003-02.pdf

Noen som har opplevd noe slikt eller andre problemer med primus sine flasker?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Skjønner godt at Primus lager en kant til o-ringen. De aller fleste er redd for bensin og drar alt for hardt til på alle mulig steder det går an. Bare ta en liten titt på primusfilmer på nettet. Utrolig mye "voldtekt" av primuser. Hard tildragning, feil forvarming som lager bål og sot, ikke rart mange får problemer. 

Overfyller du flasker/kanner eller gassbokser må det gå galt. 

Link to comment
Share on other sites

Hvis flasken lekker kan det godt være at du må bytte pakning. De gangene jeg har hatt lekkasje har det vært på grunn av inntørkede/oppsprukne pakninger. Det blir alltid litt trykk ved bruk av bensin og skal ikke så mye til før det lekker. En annen ting er hvordan pakningen ligger mot flasken. Det er en relativt skarp kant på flasken og skrur du veldig hardt til risikerer du å ødelegge pakningen. Jeg liker ikke denne løsningen, så jeg sende en epost til Primus og spurte om de ikke kunne lage flasker som MSR gjør. Svaret var at de var fornøyd med den løsningen de har.

1 time siden, Stig Erik Olsen skrev:

Angående det dokumentet så er vel hovedårsaken til at gjengene spratt ut, varme fra brann. Så lenge du ikke overfyller og/eller lar flasker med bensin ligge å slenge i solen eller i bilen når det er varmt så burde det vel gå bra. 

Link to comment
Share on other sites

MSR brukte tidligere å anbefale SIGG flasker, men gikk bort fra det, og fikk istand produksjon av egne flasker hvor gjengene ikke er presset inn, men laget i samme gods som resten av flasken.  Dette p.g.a.noen få tilfeller med lekkasjer i innpressingen av gjenget ring. 

 

dsk

Link to comment
Share on other sites

jeg testa i stad og satt en flaske i skrutvinga, og dro til alt jeg klarte med en 15 cm skiftenøkkel og klarte ikke og dra over gjengene., men med en på 25 gikk det. prøvde både med den kanten på korken og uten. 

Og hvorfor er det ikke samme løsning på pumpa. 

Edited by Stig Erik Olsen
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy