Jump to content

Holdbarhet sovepose?


Recommended Posts

Hei!

Antakelig et nybegynnerspørsmål her, men er det noen ca tommelfingerregel for hvor lenge en sovepose holder? Jeg har en Bergans Ice 180 som er 5-6år gammelt og som begynner å føles mindre behagelig. Synes ikke det blir skikkelig godt og varmt, men at det heller føles som klamt og litt "råskent" mot huden.

Jeg har sikkert ikke vært flink nok til å oppbevare det riktig..det har for det meste ligget komprimert i posen sin i en bod når det ikke har vært i bruk. Tipper det har noe å si for levetiden?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Har du prøvd å vaske den? Saltene fra svette setter seg over tid i fyllet og reduserer isolasjonsevnen. Fyllet pakker seg også sammen over tid.

Bruk vaskemiddel tilpasset fyllmaterialet om dette er syntet eller dun. Bruk tørketrommel om posen tåler dette.

Jeg bruker fortsatt mine over 20år gamle Hagløfs og McKinley soveposer til hytte og "ut av bilen" turer selv på fjellet.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, turtroll said:

det har for det meste ligget komprimert i posen sin i en bod når det ikke har vært i bruk. Tipper det har noe å si for levetiden?

Det har nok veldig mye å si for levetiden, spesielt hvis det er dun. Dun skal ikke oppbevares komprimert. Det ødelegger spensten i dunet. Hvis boden er litt fuktig forklarer det også den klamme følelsen du får da de sikkert skyldes yttermaterialet. 

Den skal oppbevares luftig, tørt og ikke komprimert. En sovepose som brukes kanskje 10-20 overnattinger i året kan holde i 20 år om du tar godt vare på den. Dunposer kommer ofte med en egen oppbevaringspose som den skal lagres i. 

 

Som forklart over kan du prøve å vaske den. Kjøp et vaskemiddel for dun, vask på et program for sensitive klær og tørk i tørketrommel på lavest temperatur med en tennisball inni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy