Gå til innhold
-Tine

Hvilket telt kan dere anbefale?

Anbefalte innlegg

Hei. 

 

Jeg har lest utallige telt tråder nå, men føler meg ikke særlig klokere. 

 

Mine kriterier : plass til 2 voksne med to sekker på rundt 60-100 L. 

Skal kun brukes på vår/sommer evnt høst.

Må tåle godt med regn og vind.

Helst ikke veie mer enn 2,5 kg, men kan strekke meg til 3 om teltet er topp! (Vi kan jo bære litt av teltet hver sikkert) 

Pris har ingen ting og si. 

Må kunne kokkelere under tak i tilfelle det regner:)

Det bør være mulig for en mann på 180-190 og sitte uten å måtte kromme ryggen samt god benlengde når han ligger. 

 

Er det noen som har noen gode tips til en nybegynner? 

 

Mvh Tine

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vanskelig å vite akkurat hva en som anser seg selv som nybegynner kommer til å prioritere om 1-2-3 år så jeg kommer med noen forslag.

1. Helsport Fjellheimen SL 3 camp.  
Det kan bli trangt i seg selv i et "tomanns-telt" og antall personplasser i slike teltnavn bare antyder hvor mange mennesker det er fysisk mulig å skvise på plass. Gå opp en størrelse så har man plutselig plass til litt kortspill, lesestoff og snop mellom liggeunderlagene også.
Innerteltet har takhøyde 110cm ved døra. Der man som regel oftes vil sitte altså. Vekt ca 2 kg. 230cm liggelengde. Men ganske lavt under taket i fotenden. Det gjør enkelte litt engstelige i forhold til om soveposen presser duken til innerteltet opp mot ytterteltet så kondens renner gjennom og ned til soveposen.
Fordel: Stort fortelt med plass til mye stæsh. Vekt/volum-balansen er meget bra. Faktisk så lav vekt at det for veldig mange er et utmerket telt for bruk om man er alene i teltet også.
Skjult lenke - logg inn for å se den

2. Fjällräven Abisko View 2.
Et telt beregnet for max to personer så plassen i innerteltet blir mindre. Til gjengjeld har dere hver sin dør og fortelt på hver sin sidevegg.
220cm liggelengde. Takhøyde 110cm i innertelt. Vekt 2,7kg-
Fordel: Selvstående (kuppeltelt) men trenger greit pluggfeste for å strekke ut forteltene. Ekstremt gode utsikts- og luftemuligheter på de skikkelig flotte sommerdagene. Godt med plass under taket i innerteltet.
Ulempe: Litt høyere vekt gjør det litt mindre egnet til solo-turene.
Skjult lenke - logg inn for å se den

3. Helsport Reinsfjell SL.
Et telt som på mange måter er ganske likt Abisko View i funksjon. Men teltstengene går litt annerledes og gjør teltet enda mer selvstående på litt bekostning av lufte/utsiktsmuligheter. 230cm liggelengde i innerteltet. Takhøyde på 105cm er 5 cm lavere enn i Abisko. For meg på 1.85 holder det mens 100cm blir veldig på grensa for hva jeg synes er greit.
Fordel: Vekt på bare 2kg. Veldig selvstående.
Skjult lenke - logg inn for å se den

Så må det selvsagt også sies at det selvsagt er flere gode telt der ute. Bl.a. fra Hilleberg (men de er ofte veldig lave under taket).
Vanskelig å vite nøyaktig hva slags type telt du vil trives best med i fremtiden men ett av disse tre skulle dere nok bli tålelig fornøyd med uansett vil jeg tro. Og hvis ikke er det jo mange som ønsker seg slike telt men synes prisen på et helt nytt blir i høyeste laget.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar :) jeg har fra før av snust litt på både fjellheimen og reinsfjell skjønner du! Så dette synes jeg hørtes veldig bra ut for da har jeg ikke vært helt ute på vidda i søket mitt ;) hehe.. Det er som du sier ikke greit og vite hva man vil trives med når man får litt mer erfaring men da kan man evnt prøve å selge det til fordel for et annet. Man må bare lage seg egne erfaringer etterhvert men det er greit og få litt hjelp når det er snakk om å kjøpe et telt til flere tusen! Greit å få høre litt tips da :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Teltet på outlet kommer til å selges raskt (om ikke allerede solgt) så kan ikke tenke lenge på det. Evt holder sikkert 3camp for 2. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

2 vaksne personar = 3 mannstelt! 

Det finnes mange telt etter dine kriterier minus at mann på 190 skal kunne sitje oppreist. Då er mange tunneltelt for lave. Er 178 og kan sitje ok oppreist i Fjellheimen som er 110 cm høgt men mogleg høge og mørke folk på forumet kan sei noko om dette.... Alternativ er kuppeltelt som Exped Orion men desse vert ofte litt tynger. Reis til større sportsbutikkar td xxl, der har dei ofte telt oppslått som ein kan prøve. 

 

Endret av josteink

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

med fare for å gi et godt tips ala at folk ikke gir bort fiskeplasser

jeg har sett noen hårreisende gode telt til salgs på finn.no

just a tip.. så nå skylder dere meg noen fiskeplasser he he :):)

DEt beste teltet jeg så.. OMG KOstet 15000 hadde et rift.. her i byen vulker et firma et telt rift godt som nytt.. til salgs for 1200.. tenkte kjøpe det selv men hadde ikke spenna akkurat da.. og det var et ekspedisjonstelt.. var solgt 2 timer etterpå

Nevnte jeg at dere skylder meg fisk som napper? lol

Endret av NattUgle

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Exped(orion III)  har 2 telt som du bør se på mtp. 2 voksne og TAKHØYDE  Bruker selv Bergans helium Dome når vi er 2 stk på tur. Er litt tungt på sommerstid men har ikke vært noe problem når den ene tar telt og den andre tar mat, primus og fuel :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.