Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei. Skal kjøpe en stekepanne til bål, for de ikke så altfor lange turene. Der vekt kanskje ikke er det aller viktigste. Panna må være stor. Her tenker jeg steking av fisk, kjøtt, bacon, pannekaker osv osv. Noen som har tips? Teflon er vel uaktuelt?

Takk for svar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bålpanne fra Eagle, overaskende god. Hotpan tror jeg den heter.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Med lokk, som jeg synes er praktisk.

P8201652.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har 2 forskjellige panner jeg bruker på bål. Begge er stålpanner fra eagle products. Første er 21cm med teflonbelegg. Andre er 24cm uten teflon. Har brukt begge pannene mye og begge har noen fordeler og ulemper. Begge er kobberbelagt stål og leder varme veldig godt. Disse pannene koster ikke så mye. Begge har mulighet for å tre inn pinne i håndtaket. 

Panna med teflon veier litt mindre og har så klart bedre slippeffekt. Dog er det fort gjort at det tar fyr i smør/olje i panna når den brukes på flammene. Da blir det sot på teflonet som er vanskelig å vaske vekk. Teflon gjør at man må være foriktig med varmen. Tipper panna blr fortere utslitt med tanke på teflon selv om jeg har brukt den mye. Med 21 cm er den også grei å bruke på primus ved behov.

panna uten teflon er større,merkbart større tros at det bare er 3 cm. Denne tåler jo mye varme men en kan fort svi maten. Jeg preppet panne med å varme inn godt med olje før jeg begynte bruke den. Med litt smør i panna så er slipeffekt god. Sjelden noe brenner fast. Ulemper er at den veier mer og den er såpass stor at du skal ha en primus med stor, flammering for å få jevn varme. Er for stor for min optimus vega. Men skal den bare brukes på bål er det jo ikke noe problem. Siden panna får en ganske stor flate og gods ikke er så tykt så vil den bulke seg litt i bunnen etter litt bruk. Har ingen betydning for bruk. Innbrenning av sot gjelder også på denne så klart.

enkompis har en 24 cm hengepanne i stål fra four seasons. Denne har vi brukt mye på tur. Litt tyngre enn de letteste pannen men den er praktisk i bruk da man enkelt løfter den ut og inn i bålet via hengeanordning. Den kan så klart da også henges på en pinne eller så. Det ksn ikke de jeg har, 

min allround favoritt er dog, trangia gourmet. Det er alupannee med teflon. Den har litt høyere kanter og den har lokk. Lokk er kjekt når man skal steke tykkere kjøttstykker, lage omelett, steke pannbrød etc. Bruk av lokk sparer jo og gass. Har også brukt den med forsiktighet på bål og det hsr fungert fint. Kan stikke inn pinne i håndtaket på denne også men patent er ikke like god som eagle pannene. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
50 minutter siden, haugoy skrev:

Bålpanne fra Eagle, overaskende god. Hotpan tror jeg den heter.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Med lokk, som jeg synes er praktisk.

P8201652.JPG

Hei. Takler denne varmen bra, da den kun skal brukes på bålet.  Så veldig praktisk ut. Finner lite informasjon på hjemmesidene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
40 minutter siden, borgern skrev:

Jeg har 2 forskjellige panner jeg bruker på bål. Begge er stålpanner fra eagle products. Første er 21cm med teflonbelegg. Andre er 24cm uten teflon. Har brukt begge pannene mye og begge har noen fordeler og ulemper. Begge er kobberbelagt stål og leder varme veldig godt. Disse pannene koster ikke så mye. Begge har mulighet for å tre inn pinne i håndtaket. 

Panna med teflon veier litt mindre og har så klart bedre slippeffekt. Dog er det fort gjort at det tar fyr i smør/olje i panna når den brukes på flammene. Da blir det sot på teflonet som er vanskelig å vaske vekk. Teflon gjør at man må være foriktig med varmen. Tipper panna blr fortere utslitt med tanke på teflon selv om jeg har brukt den mye. Med 21 cm er den også grei å bruke på primus ved behov.

panna uten teflon er større,merkbart større tros at det bare er 3 cm. Denne tåler jo mye varme men en kan fort svi maten. Jeg preppet panne med å varme inn godt med olje før jeg begynte bruke den. Med litt smør i panna så er slipeffekt god. Sjelden noe brenner fast. Ulemper er at den veier mer og den er såpass stor at du skal ha en primus med stor, flammering for å få jevn varme. Er for stor for min optimus vega. Men skal den bare brukes på bål er det jo ikke noe problem. Siden panna får en ganske stor flate og gods ikke er så tykt så vil den bulke seg litt i bunnen etter litt bruk. Har ingen betydning for bruk. Innbrenning av sot gjelder også på denne så klart.

enkompis har en 24 cm hengepanne i stål fra four seasons. Denne har vi brukt mye på tur. Litt tyngre enn de letteste pannen men den er praktisk i bruk da man enkelt løfter den ut og inn i bålet via hengeanordning. Den kan så klart da også henges på en pinne eller så. Det ksn ikke de jeg har, 

min allround favoritt er dog, trangia gourmet. Det er alupannee med teflon. Den har litt høyere kanter og den har lokk. Lokk er kjekt når man skal steke tykkere kjøttstykker, lage omelett, steke pannbrød etc. Bruk av lokk sparer jo og gass. Har også brukt den med forsiktighet på bål og det hsr fungert fint. Kan stikke inn pinne i håndtaket på denne også men patent er ikke like god som eagle pannene. 

 

Tusen takk for svar! Jeg tenker en panne som kanskje er mellom 26-30 i diameter, da det som oftest er en stor gruppe som skal ha mat samtidig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Lignende innhold

    • Av Unknown_Uke
      Hei!
      Jeg er ikke av typen som hører på konspirasjonsteorier og lignende, men i helgen så jeg en interessant film, basert på virkeligheten, som heter Skjult lenke - logg inn for å se den. Den handler om hvilken skadelig effekt Teflon har hatt på miljø og personer fra begynnelsen.
      Stoffet PFOA som er i eldre typer teflonpanner har nå blitt forbudt å selge i USA/EU.
      Etter å ha sett denne filmen har jeg bestemt meg for å droppe de eldre pannene jeg har brukt på tur, som inneholder teflon..
    • Av zimwalker
      Fikk dette settet for noen dager siden: Firebox Ultra Cook Kit, 8"-utgaven: Skjult lenke - logg inn for å se den
      Ultra, blir litt skeptisk til slike produktbetegnelser. Men har nå brukt dette på en dagstur og er godt fornøyd. 
      Husk bare på å forbehandle stekepannen (for å få et herdet fettlag, naturlig non-stick, på samme måte som man behandler jernpanner) Jeg gjør det også med "pai pannen", da kan jeg også bruke den til steking ved behov.  Les  bruksanvisningen som det ligger link til nede på siden hos Bikeshop.  Eller man kan gå til Firebox sin web for produktet -  der man i tillegg til bruksanvisningen også finner (nederst) en "seasoning" video Skjult lenke - logg inn for å se den.
      Har jo tur-stekepanner fra før. Prøver alltid å finne en tallerken eller et fat  (stål eller titanium) som jeg kan bruke som "lokk" for å gjennomvarme/dampe (for eks. grønnsaker som jeg legger oppå kjøtt/fisk eller hva det nå er jeg steker). Falt da for dette settet, for der er det "rom under lokket". Litt dyrt kanskje, og ikke superlett, men men, (mere) god mat på  dags- og helgeturer skal det bli.
    • Av Brian_D
      Er det innafor å bruke bålbrenner/kvistbrenner som for eksempel Firebox Stove eller Uco Flatpack Grill under det generelle bålforbudet mellom 15 april - 15 september? 

    • Av Frans
      Hei, litt ny frilufts nyter her.
      Jeg har en vanlig panne fra hjemmet jeg ikke er redd for. Hadde det gått å bruke denne til bål ?
      Eller må man han spesial panne for å lage mat på bål?

      Er det noe man skal holde seg unna (eks teflonpanner eller annet)
       
      mvh Noob  
    • Av UTE avdelingen
      Se videoen fra Tove’s vintertur, to netter under et tarp, bålkos og isfiske. Utprøving av en muslibar blir det også. Og huskiene Kiro og Enja er selvfølgelig med. La deg inspirere. 
       
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.