Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips på skitur i Sydnorge


utesaelen

Anbefalte innlegg

Hej!

 

Jag är ny på forumet och har försökt att finna något svar på mitt spörsmål, men utan att lyckas.

 

Vi är två svenskar som funderar på att dra till Norge på en skitur i april nästa år. Det vi är intresserade av är att gå på turskidor med pulka och tält i 3-4 dagar. Vi kommer troligen att köra bil, så vi vill därför helst ha en rundtur så att vi kommer tillbaka till samma plats. Alternativt, om det är möjligt att enkelt finna en transport av något slag tillbaka till bilen, så kan man tänka sig en tur en väg.

 

Vi är intresserade av att uppleva riktiga fjäll med vita vidder och fin utsikt. Det är dock helt OK om det finns inslag av skog också längs turen. Vi är inte intresserade av toppturer, eller extremt stora höjdskillnader (vi är ju från Sverige...), utan det är främst själva turlivet vi är ute efter.

 

Vi kör från Göteborg i Sverige och vill därför gärna ha tips på platser i södra Norge som funkar inom 6-7 timmar. Vi har knappt 3 timmars körning till Oslo, så 3-4 timmar därifrån hade varit perfekt.

 

Vi är tacksamma för all hjälp!

 

Mattias

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hardangervidda er et fantastisk sted hele året, men særdeles fin på den årstiden. Knappe 4 timers kjøring fra Oslo til Haukeliseter sør på Hardangervidda eller fra Oslo til eks Dyranut nord på Hardangervidda. Begge er gode utgangspunkt.

 

Her får dere store områder med vidde, dere opplever å være skikkelig på høyfjellet og det er et terreng som passer ypperlig til å gå med pulk. Det er gode muligheter for rundturer med start begge steder. Løypenettet til DNT er merket til og med påske, så det er ingen garanti for merking utover i april. Kart, kompass og evt gps er alltid en forutsetning i fjellet, men det er viktig å være komfortabel med å bruke det også om det ikke er løypemerking å forholde seg til.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som nevnt over er jo Hardangervidda superflott. 

Eg ville også kika litt på Femundsmarka so alternativ, ein runde med parkering nokså langt sør/aust, til dømes frå Elgå.

Fint mogleg å lage seg flott rundtur på 3-4 dagar der, med moglegheiter for å trekke ned i belte av storskog delar av tida, dersom ein skulle ynskje seg det :)

 

Kjøretid omlag 4,5 t.

Endret av Tessatroll
Lagt til kjøretid frå oslo til Elgå
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

En mulighet er å kjøre til Veggli i Numedal. Veggli ligger 2 timers kjøretur fra Oslo. Fra Gøteborg kjører dere Oslofjordtunnelen, det gir kortere kjøretur. Numedalsbussen fra Veggli til Fagerheim ved Geilo. Derfra er det en fin tur via Ustetind /Tuva - Hein - Skrykken - Sønstevatn - Lufsjå - Veggli.

 

Krever orienteringsferdigheter, men flott terreng for pulk.

 

Lykke til med planleggingen!

 

EirikW

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder april, har det de siste vinterne vært ganske variert føre. Noen ganger i det full snøsmelting på gang, men det andre ganger er fin tørrsnø eller hardt skare. Femundsmarka ligger lavt og er litt utsatt om det blir en ekstrem varm vår. Alle andre år er det ingen problem. Hardangervidda er tryggere fordi det ligger høyere. Men i fjor var det ekstremt mye snø der. Så du må se det litt an hva slags vår det blir og lage en definitiv plan i løpet av 2016.

Kjenner du til ut.no? Er en grei site til å se på kart, ruter og hytter.

Linda

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja visst är vädret viktigt. Vi är inte heller tvingade att göra turen i april, utan mars kan också vara ett alternativ. Eventuellt kan vi också använda påsken för vår tur. Troligtvis får vi ha ett par alternativ och därefter följa väderprognosen när det närmar sig. Blir det varmt tidigt och vi vill gå i april (det är första halvan som är aktuell) så verkar Hardangervidda vara ett pålitligt alternativ.

Jag kar kikat på ut.no och det ser ut att finnas mycket bra information där.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

En fundering till som jag har fått. Hur säkert är det att gå på skidor på isarna i mitten av april? Det beror ju så klart på temperatur etc., det förstår jag, men undrar lite hur man kan tänka. Vi har som alternativ nu att gå på Hardangervidda (eller i alla fall precis utanför) och funderar på att utgå från Imingfjell Turistheim. Jag kan då se att man behöver korsa Sønstervatn och blir lite fundersam när jag ser att det är en kraftverksdamm. Är det överhuvudtaget lämpligt att åka skidor på en sådan???

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.