Jump to content
IGNORED

Preikestolen nå til helgen!


VictorG
 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen! Lurer litt på om det er noe mer man ska se når man enda er i nærheten? Og noen som vet om turistsesongen fortsatt er i full gang eller det starter å ta av litt?

Mvh

Med god værmelding,og godt vær i forkant, vil det antakelig bli ganske livlig på Prekestolen i helga.

Sesongen er nok på hell, med det vil fortsatt være mange på tur her.

Om det er andre ting å se eller oppleve, kommer Ann på interessen din. Det er svært mange andre merkede løyper sør Rogaland.

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde familiebesøk - og med 2 nevøer på 12 og 16 som ikke hadde vært der før måtte det jo bli Prekestolen lørdag i flott vær.  Og som REJohn sier så er nok ikke turistsesongen helt over.. var jevnt sig av folk både opp og ned.  Opplevelse det og med alle verdens språk og folkeslag (mye asiater).  Jeg har ikke vært der siden 2009 og det har jo blitt betydelig flere folk siden da. Og veldig annerledes med "sherpastien".  Nå var det jo trapper der det før var steinur.. er vel like greit. Og at de har lagt planker over myrer (det er gjerne ganske lenge side) er jo naturvern på sitt beste - hadde ikke vært mye igjen av myra ellers.. 

 

Prekestolen er altså nå ikke et sted der man går for å oppleve fjellets ro - regnes vel nå som et reisemål på høyde med grand canyon og niagara falls etc... - men utsikten er jo fortsatt fantastisk:-) Om ikke folk hadde hatt det som turmål hadde de gjerne spredd seg rundt i området, så er gjerne like greit at "alle" skal dit så kan man gå for seg selv andre steder.. Jeg forsøkte litt forsiktig å si at vi kunne ta kaffepause litt unna prekestolen og mer for oss selv - men ble nedstemt...men går man 10 minutter tilbake og svinger av stien finner man raskt en knaus for seg selv:-)

 

Gutta synes det var kjempegøy med prekestolen - og med ridetur i vagleskogen fredag og tur langs jærstrendene søndagen - der vi tilfeldigvis endte på Hellestøstranda med død hval-  fikk de et tverrsnitt av friluftsmulighetene i området - men kanskje ikke riktig inntrykk av hvordan vestlandsværet ofte er på høsten...

 

Så tror nok preikestolsesongen varer en stund til - slo meg at de bør sette opp skilt ved starten som en ikke kan unngå å se (og gjerne også underveis) med om når det blir mørkt.. Er merket underveis med avstand men vi gikk rett ut fra parkeringen uten å gå på infotavle der..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy