Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Langtur i Lofoten


Anbefalte innlegg

Jeg og samboer planlegger en gåtur i Lofoten i juli. Vi vil gjerne gå fra Moskenes til Svolvær og bruke sånn ca 7 dager og vil helst unngå å transportere oss selv med annet enn beina. Vi vil gjerne over noen høye topper og nyte fin utsikt, men vil også se litt fiskevær på veien. Er i ganske grei form og er vant med å gå i fjellet, men vil helst unngå de aller bratteste og skumleste stiene. :) Vi har med telt, men ønsker også noen netter i enten turisthytter eller kanskje rorbuer.

 

Noen som har vært på en tilsvarende tur og som har tips til ruter og plasser som er verdt å få med seg på veien. Ingen av oss har vært i Lofoten før og er da naturligvis ikke så kjent.  

 

På forhånd takk for alle tips!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du ikke har vært i Lofoten før har du en fantastisk opplevelse i vente - gled deg!

 

Først og fremst bør du skaffe deg boka "På tur i Lofoten", gitt ut av Lofoten turlag:

(Logg inn for å se skjult innhold)

Hele ruta fra Moskenes til Svolvær er kanskje ikke beskrevet der, men du får veldig mange tips om turer og ruter i Lofoten. Det er ei flott bok!

Det er ikke så mange turist- /fjellhytter i Lofoten, men til gjengjeld er det rorbu-utleie på hvert eneste nes. Husk bare på at i juli kan det være problemer å finne rorbu hvis du ikke har forhåndsbestilt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Husk at Lofoten igrunn er flere øyer som er koblet sammen med bilvei, så å gå fra Moskenes til Svolvær vil bety at flere strekninger må gås langs bilveiene.

Ved Nappstraumen må man da gå gjennom tunnellen under vannet, noe som ikke er så veldig hyggelig forøvrig. 

Da er det enklere og mer anbefalt å bruke sykkel.

 

Det sagt, så er det som @Bjørn J sier en helt fantastisk opplevelse, spesielt i pent vær.

 

Den eneste turisthytten til DNT i Lofoten er såvidt jeg vet Munkebu, og den finnes på Moskenes og kan nås via sti fra Sørvågen.

 

Å ta turen opp til Hermannsdalstinden anbefales veldig, på gode dager så ser man fint inn til fastlandet og toppene der, i tillegg til å få utsikt over hva Lofoten har å by på.

For å komme seg til toppen kan man enten følge samme sti som til Munkebu og fortsette videre derfra, eller ta båten til Forsfjorden og følge en sti derfra.

 

Mitt største tips forøvrig er å ta båten fra Reine til Vindstad og så gå over til Bunesstranden. Slå opp teltet der og nyt midnattsolen over en fantastisk sandstrand.

Å gå opp til Helvetestind derfra kan og anbefales, dog så er ruten opp dit derimot litt mer utfordrende enn Besseggen.

 

Så er det helt sikkert noen som kommer til å nevne Svolværsgeita og.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den boka legger jeg inn bestilling på med en gang, takk for tips :) Skal selv på tur en uke i Lofoten i Juli, dog med en liten kar på seks år og en jente på tretti år. Kunne jeg kommet med spørsmål om tips i denne tråden jeg og, da om toppturer som passer for en relativt fjellvant seksåring som er verdt å ta han med på? Altså ikke altfor luftige og for strabiøse. Skal farte rundt hele område fra Svolvær til Å. Skill denne gjerne ut om det kupper tråden til Vandrerfrøken.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Helt i orden at du kupper tråden Martin HJ! Alle tips om de er til deg eller meg er jo relevant. :)

 

Ellers takk for gode tips fra dere andre. Boken på tur i Lofoten er også bestilt.

Når boken kommer blir det nok også lettere å se seg ut en rute. Skal maile litt til turlaget også for tips.

 

Har skjønt at det blir en tunell som må passeres, og da er jo sykkel en god ide. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den boka Bjørn anbefaler kjøpte jeg da han anbefalte den i en annen post. God bok.

Leker litt selv med tanken å gå fra Å-Raftsundbrua. Ville da bruke mere tid på ruta i fjellet isteden for å gå langs veien noe som må være fryktelig kjedelig. Noe vandrings langs E10 blir det såklart.

Det aner meg at turen fra Svolvær til Raftsundet kan by på en del utfordringer hvis du skal unngå E10. Men jeg har ikke gått der selv, så det er godt mulig det finnes noen ruter som ikke krever direkte klatring.

Du kan også starte ytters på Lofotodden (Helle) og gå over til Å. Helle ble fraflyttet rundt 1950, men det påstås at ungdommen der gikk over til Å i helgene for å ta seg en fest....

Helle var forresten det første stedet i Norge som fikk telefonforbindelse, i 1928. Men de kunne bare snakke med sentralen i Sørvågen :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg var ei uke i sommer i Lofoten - fantastisk! Men herlighet så mye turister!

Vi kjørte litt rundt "hit og dit", og teltet/gikk der vi følte for den dagen. Den desidert fineste strekningen vi gikk var fra Unstad til Eggum langs en gammel kystvei. Vi møtte ingen andre enn sauer, og utsikten rett ut i havgapet fra teltåpningen var HELT fantastisk. :-D

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg var ei uke i sommer i Lofoten - fantastisk! Men herlighet så mye turister!

Vi kjørte litt rundt "hit og dit", og teltet/gikk der vi følte for den dagen. Den desidert fineste strekningen vi gikk var fra Unstad til Eggum langs en gammel kystvei. Vi møtte ingen andre enn sauer, og utsikten rett ut i havgapet fra teltåpningen var HELT fantastisk. :-D

Turister, ja. Om sommeren mangedobles folketallet i Lofoten - i hvert fall virker det slik. Derfor anbefaler jeg ofte folk å besøke Lofoten om vinteren, det fremstår som et helt annerledes sted. Lyset varierer kontinuerlig, og landskapet er mye mer dramatisk enn om sommeren. Og i februar/mars under skreifisket får man oppleve det "ekte" Lofoten, med liv og røre på kaia og henging av fisk på hjell.

Stien fra Unstad til Eggum er en klassiker. Opprinnelig var det den veien fiskerne fra Unstad gikk for å komme til båtene, siden det ikke er havn eller båtplasser på Unstad. Det kunne være en skikkelig tøff tur vinterstid.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skal ikke påstå at jeg kan beskrive hele ruta for deg (ikke veldig kjent i Moskenes kommune for eksempel) men går mye i fjellet her i Lofoten hvor jeg har bodd i 7 år. Bortsett fra kryssingene mellom øyene (å gå Nappstraumtunnellen er for øvrig ikke noe problem, en gang hadde et fotballag løpetrening der inne :-) ) skal du kunne unngå bilvei.

 

På Flakstadøy kan du holde nordsida langs kysten til du kommer til Flakstad eller Kilan hvor du krysser over til sørsida og følger god sti til Napp. Når du kommer gjennom tunnelen kan du gjerne gå Sværsvika - Kollvika (omvei) eller gå litt på bilvei til Offersøy hvor du kan "snirkle" deg nord for E10 frem til neste øy (Gimsøy). Alternativt kan du gå til Leknes, videre fra Lofothallen via Gammen (åpen overnattingsgamme) og over fjellet til Valbergområdet hvor du er i nærheten av brua over til Gimsøy. Denne øya er såpass liten at du må bare velge om du vil ta nordsida (lengst), sørsida (kort, 7 km på E10) eller finne vei over fjellet mellom veiene (finest). Da er du på Austvågøy og her er jeg mindre kjent.

 

Det finnes en rekke gammer, gapahuker og småhytter som står åpne. Om du finner en sannsynlig rute kan jeg gi tips om hvilke du er i nærheten av.

 

Turen og området i seg selv er en opplevelse så inntil videre nevner jeg ingenting du MÅ se / oppleve :wink:

 

Fjellturer med 6-åring er intet problem, her på Vestvågøy kan du mellom annet gå på Eltofttuva, Holandsmælen, Smortvarden, Veten, med mange mange flere. Gå inn på Vestvågøy 10 på topp på facebook for inspirasjon.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du har noe å se frem til. 

Les deg godt opp og studer kart og luftfoto på forhånd. Det blir mange omveier og på enkelte plasser vil du ikke kunne unngå å komme innpå på E10. Vestvågøy og sørover er jeg ikke akkurat lommekjent, men Austvågøy kan jeg hjelpe deg med. Der er det flere alternativer.

 

Lofotværing i eksil på Østlandet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei,

 

Har vel egentlig bestemt meg for at jeg vil gå Lofoten på langs i sommer/høst. Tenkte å bruke ca 3 uker på turen da det er flere plasser jeg vil innom og tilbake til. Noen som vet hvordan uke som vil være best til en slik tur? Liker å vandre mye i fjellet så det bør være minimalt med snø. Tenkte kanskje uke 34-36 (15august-6sept). Da bør det være mindre innsekter samt ikke ubehagelig varmt vær å vandre i?

 

Håper det er greit jeg spurte i posten din :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var der siste uke i August i fjor og året før. Anbefales. Ingen insekter og lite turister. Fortsatt bra temperatur.

"På tur i Lofoten" var bibelen min. Mange flotte og inspirerende anbefalinger der.

Kjørte bil imellom turene og gikk tur formiddag og ettermiddag hver dag i tillegg til litt padling. 

Lofoten er til å bli skikkelig glad i. 

Telting på Uttakleiv og topptur på Himmeltindan mitt best minne :-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Isak Knutsen
   Mange drømmer om en ferie eller en langhelg i vakre Lofoten. Tidligere i år ble jeg invitert av Risvær Brygger for å oppleve hva Lofoten har å by på i noen dager. Dette er videoen fra disse rå dagene sammen med hyggelige folk i flott natur! Kanskje den kan gi litt inspirasjon til aktiviteter om du har lyst til å prøve noe av det samme;) 
  • Av beateoh
   Noen som har tips til kjøpe av fjelltelt for 3 personer? Teltet skal brukes til å gå flere dager i Jotunheimen eller Rondane, og må derfor ikke veie altfor mye. Jeg vil gjerne at det skal tåle en del  vind og regn og være trygt sånn sett. Er åpen for både kuppeltelt og tunneltelt. 
   Jeg har vurdert både Hilleberg Nallo 3 gt, Helsport Reinsfjell superlight, Helsport Lofoten superlight og Helsport fjellheimen superlight, men er usikker på om disse tåler nok vind til telting i høyfjellet? Jeg har også sett litt på Nigor Guam 3 kuppeltelt og Exped Orion 3UL, men er veldig åpen for andre forslag enn de som er nevnt her.
   Har lest her inne i andre tråder at det er ulike meninger om Reinsfjell og vindstyrke, men vet ikke så mye om hva de andre tåler. Har gått litt i fjellet, men er ikke så erfaren med flere dagers tur med telt.
   Noen tips? 
  • Av Røysland
   Hei Fjellfolk.   
   Er på jakt etter et greit telt.   Sitter å ser på to stk ,eller jeg ser på tre aktuelle modeller.  
   Helsport Svalbard   
   Helsport Lofoten
   Helsport Patagonia    . 
   Alle i X-Trem serien.    
   Jeg Heller mest på Loforten teltet da dette vil passe meg fint som helårstelt, (kan åpne forteltet)
   Men er det like godt som vintertelt som svalbard teltet?   Er det noen her som har erfaring med noen av disse nevnte teltene.     jeg skal også kjøpe fjellpulk etter hvert ,  å vil ha ha et telt som ikke blir for langt, eller lengre enn pulken når det ligger i  pulktrekk.   Så ser for meg at teltet ikke skal bli så mye lengre enn 1,68 eller 1,54   da det er disse lengdene jeg ser på når jeg kikker på fjellpulk.   
    
   HR.
    
  • Av jannicke14
   Hei!
   Vi er to jenter fra trøndelag på 20 og 22 år pluss en firbent venn (Alaska husky ved navn Theodor) som til neste år (sommeren 2019) skal 4 uker på ferie nordover med Lofoten som mål for turen før vi vender snuten hjem til Trondheim igjen. Vi er begge veldig glade i å være ute (skal nevnes at ingen av oss har vært på tur i 4 uker før..), men vi regnes som å være nybegynnere enda og håper at kanskje rutinerte folk kan hjelpe oss litt.
   Fra Trondheim til Lofoten har vi tenkt til å kjøre bil, men på turen dit er det sikkert mange toppturer og fine villmarksområder som er verdt et besøk. Vi har tenkt på Børgefjell og kanskje Saltfjellet-svartisen nasjonalpark. Er dette plasser dere vil anbefale oss og utforske på veien nordover?
   Vi skal bo i telt hele turen og har tenkt til å gjennomføre både toppturer/dagsturer og turer der vi setter ifra oss bilen og går i flere dager med overnatting. Det finnes jo mange forum og nettsider man kan finne nyttig info nå til dags, men vi lurer på om noen har erfaring med overnatting i telt i regnvær. Hvordan «overlever» man i verste fall 4 uker med regn? Hvordan får man tørket ting? Hvordan har dere gjort det på tidligere ekspedisjoner? Er det lov å tenne bål om sommeren slik at man får tørket klær osv på den måten eller skal man ha primus inne i teltet? Er det lurt med ull eller syntetiske klær? Er det noe spesielt utstyr som dere vil anbefale oss å ha med på sommeren som kanskje ikke er like relevant på vinteren?
   Vi er jenter som elsker elsker å være ute, men som dessverre er det litt for sjeldent. Denne turen har vi bestemt oss for å gjøre for en god stund siden og håper at noen av dere vil svare på dette innlegget.
  • Av UTE avdelingen
   Bli med på en liten Lofottur. Her vil vi gjerne komme igjen!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.