Jump to content

Teltkjøp


bellika96

Recommended Posts

Hei skal kjøpe ett helårstelt. Ett telt som fungerer i vind på fjellet om vinteren og på regntunge dager om høsten. Er interessert i ett lett 1 eller 2 manns telt. Er 180cm høy og bruker exped liggeunderlag så det burde ikke ta borti veggene. Er interessert i telt som veier under 3kg og ikke koster over 5000kr. Teltet burde fungere til fisketurer og jaktturer på høsten.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Finnes en del å velge i her.

Et av de første jeg ville tenkt på er Hilleberg Kaitum 2. Men det koster litt mer enn budsjettet du har satt. Med mindre du finner noe på tilbud så blir vel de fleste Hilleberg over budsjettet. Eneste ankepumkt jeg har for Kaitum 2 er bare 100cm takhøyde.

 

Helsport Fjellheimen(evt X-trem hvis du føler du trenger ekstra skydd i vinterfjellet) er et bra alternativ. Bør finne de under 5.000 på tilbud.

Helsport Storsylen kan og være noe hvis du liker selvstående kuppeltelt. Et telt jeg kunne tenkt meg teste.

 

Mitt telt til slik bruk er dette https://www.bigagnes.com/Products/Detail/Tent/StringRidge2

Dvs lett helårstelt for meg og bikkja. vekt 2,6 kilo.Står støtt som f.... Liggelengde er 229cm. Jeg er 187cm og ligger på Exped Synmat UL7 uten problemer. Rette vegger i teltet og så det er romslig. Har nok også de største oppbevaringslommene du har sett i noe telt :)

Er jo amerikansk telt, ikke alle som liker det her i Norge men jeg digger de, mye pga selvstående konstruksjon og bare takhøyde i mye av teltet.

Setter normalt innertelt opp først. Men kan sette yttertelt først med ekstra bunnduk. Det kjøpte jeg med både med tanke på slitasje og at det gir 3 oppsettmuligheter.

Jeg kjøpte dette da dollarkurs var litt lavere, fikk og 20% på det på amerikansk nettbutikk. Totalt med ekstra bunnduk mva, gebyr etc så kom det på ca kr 3.000,- så vidt jeg husker.

Eneste som ikke var helt topp er at plugger som fulgte med er semi-snøplugg. De fungerer nok fint i sand, hardpakket snø etc. Fortelt er lite sammenlignet med f.eks Fjellheimen. Men jeg greier meg fint med den plassen.

Har og et Svalbard 3 hvis flere skal på ekstremtur.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 eller 2-mans... Max 5000. OK, hilleberg Akto står pall för väder och vind, det har jag själv provat ut. Kostar under 5k och är 1 mans. Inte superlätt, väger 1700 gram med extra tätlbotten som kan vara trevlig på höst och vinter.

 

Hilleberg har större och tyngre varianter, bla. Unna och Soulo som båda är 1-mans.

Kostar dock över 5k, så du måste passa på vid salg eller köpa brukt.

 

Hilleberg Nallo kan också vara ett bra alternativ, men kostar ännu mer än dom som jag räknat upp hitills.

 

Sedan finns en massa andra fabrikat. Bra och dåliga. Tänk på att om du skall tälta på hösten så kan du utgå ifrån att det regnar när du sätter upp tätltet, även om vädret varit fint hela dagen i övrigt. Murphys lag, du vet. Lösning: Tält som sätts upp med yttertätltet först.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Brukås Sport i Bø i Telemark har 20% prisavslag på Hillebergtelt og 25% på mange Helsporttelt for tiden. Har handlet både på nettbutikken deres og når jeg var innom Bø en gang i fjor, og de leverer rimelig fort og yter bra service.

http://www.brukassport.no/butikk/friluftsutstyr/telt/hilleberg/tunnelltelt

http://www.brukassport.no/butikk/friluftsutstyr/telt/helsport

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg vet dessverre ingenting om expedtelt.

Hvis du for det meste skal bruke teltet alene, bør du etter min mening kjøpe et en-manns eller to-manns telt. Et tre-manns er for tung til 1 person. Da får dere heller presse dere litt sammen den ene gangen du er to stykker. Eller låne dens andres telt på en slik tur.

Link to comment
Share on other sites

Ingen som har erfaringer med exped sine telt?

Jeg har Polaris og Vella II, samt andre produkter fra Exped. De har svært gjenomført design og mange smarte løsninger. De er en av de leverandørene jeg vil si leverer best løsninger i forhold til pris.

 

Jeg rangerer likevel telt fra Hilleberg høyere. Dette ene og alene pga stangkanaler. Hillebergs utvendige stangkanaler er mye bedre enn Expeds flate kanaler. Dette til tross for at jeg ellers anser Hillebergs telt for å være primitive i forhold til Exped's.

Link to comment
Share on other sites

Er vel ikke så mange ulemper med Sirius. Eneste for min del er at det bare er 100cm høyde i teltet.

Så kommer det an på hvor du skal bruke det. Finnes telt som er en god del lettere i samme størrelse, dog er det ultralight telt så de tåler nok noe mindre.

Link to comment
Share on other sites

2500 er løp og kjøp pris for et helårs telt. Virker som at reell liggelengde er noe lenger enn tilsvarende Hillebergtelt også.

Litt tungt som solo 3 sesongstelt, men helt akseptabelt som vintertelt.

Det vil vel fungere dårlig som vintertelt da duken ikke ser ut til å gå helt ned til bakken.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ihvertfall strålende fornøyd med Exped Orion Extreme. Har ikke testet denne til vinterbruk, men jeg har testet den i hardt sommervær på høyfjellet. 44mm nedbør (målt), stiv kuling og torden var en fin opplevelse i Exped teltet. Stod meget godt i vinden og sittehøyden innvendig er gull verdt når man sitter værfast.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy