Gå til innhold

Rusalka

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Rusalka

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

537 profilvisninger
 1. Veldig bra underlag. Dunet gjør at det blir god isolasjon mot underlaget. Godt og varmt. Jeg angrer litt for at jeg ikke kjøpte den bredeste utgaven. Ellers opplever jeg at det er mest behagelig å ligge på når det ikke er blåst fullstendig opp.
 2. Min erfaring etter fem dager på vidda er at det definitivt viktigste er å skjerme for vinden. Uten det vil det ta en evighet å varme opp vann. Ellers brukte jeg ikke helt opp en boks på ca 230 gram i løpet av de fem dagene. Og det inkluderte både enkel vannkoking og egg og bacon-steking. Leter du litt i forumet, vil du finne noen som har gått en smule mer vitenskapelig til verks for å beregne gassforbruket på tur.
 3. Rusalka

  Lemenår

  En sint liten gnager er ute på tur, Tularemi, tularema, Og treffer du på den så ikke bli sur, Tularemi hurra! For hissig det er den og syk kan du bli, Så best at du holder deg på rette sti, Turalemi, turalema, turalemi hurra! (Mel. Ewert Taube)
 4. Lykkelig er den som plutselig passerer en ekte villmarksmesse og finner seg en Norrøna Falketind Dri3 jakke med 40% avslag. Og så litt tørket reinsdyrhjerte fra Trøndelag, da. (Bardu)
 5. Rusalka

  Lemenår

  NRK.NO-oppslagene om lemenår i år, fikk meg sporenstreks over på Fjellforums trygge sider. For overskriften, skrevet med fete typer, fikk en pingledame som meg til å begynne å få angst. Angst for det farlige lemendyret som visstnok skal ta over fjell og hei til sommeren. Store tenner har de også. Så spørsmålene mine er: Hvor farlige er lemen for oss mennesker? Sprekker de når de blir sinte, eller går de i strupen på oss? Finnes det spray mot dem - à la myggspray? Kan de danne store flokker som går til angrep?
 6. Rusalka

  Teltkjøp

  Brukås Sport i Bø i Telemark har 20% prisavslag på Hillebergtelt og 25% på mange Helsporttelt for tiden. Har handlet både på nettbutikken deres og når jeg var innom Bø en gang i fjor, og de leverer rimelig fort og yter bra service. http://www.brukassport.no/butikk/friluftsutstyr/telt/hilleberg/tunnelltelt http://www.brukassport.no/butikk/friluftsutstyr/telt/helsport
 7. Det kan likne bjørnespor .... http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Fant-ferske-bjornespor-pa-tur-1889602.html#.U1GtFScaySM
 8. Hvis du har lett for å fryse, forsøk følgende: sørg for å ha med en tom brusflaske (eller to) eller liknende. Før du legger deg fyller du de med varmt vann og surret et klesplagg rundt for å isolere. Så legger du en flaske ved lysken, og eventuelt den andre i brystregionen. En halvannenlitersflaske vil kunne gi varme nesten hele natten gjennom.
 9. Rusalka

  Anker

  Legg ut etterlysning på Facebook også, dersom dette ikke fører fram.
 10. Da ble det plutselig tursekk! En Lowe Alpine TFX Appalachian 75:95 XL funnet og kjøpt til den nette pris av 1199,- hos G-Max i Tromsø. Tror jeg sikret meg den siste.... God tur!
 11. Mange bra tips til hund her, men sørg i alle fall for å prioritere i rett rekkefølge. Skal du ha hund, må du nemlig investere en god del - spesielt det første året. Da opplever du "spedbarnsfase", "trassalder" og "tenåringsopprør" i løpet av få måneder. Derfor er det kanskje aller viktigst å se på hverdagslivet i familien. Er dere en familie, eller er du alene? Er det små barn i familien? I så fall må hund og barn kunne skjermes fra hverandre. Bur er ikke noe godt alternativ, mange hunder vil kunne få tilknytningsskader dersom de blir "avvist" til buret og separert fra "flokken". Og dersom barna gjør noe galt med hunden/valpen? Kjefter du på barnet, risikerer du problemer med dominansatferd hos hunden. Om du er førstegangseier og har små barn, vil det å få seg en omplasseringshund (voksen) kunne være et godt alternativ. Uansett ville jeg tatt kontakt med rutinerte oppdrettere eller andre erfarne hundefolk og forhørt meg litt. Og poenget: alle hunder liker å gå på tur, gjerne langt. De fleste tåler normal kulde og kan brukes til mye mer enn det som ofte presenteres under raseegenskapene. Så mitt råd er å først se på de hjemlige, daglige omgivelsene og deretter vurdert spesialegenskapene til de aktuelle hunderasene. Lykke til!
 12. Om du går på Miljødirektoratet sin side, vil du finne et interaktivt kart over hele Norge som du kan søke i. Om du krysser av for f.eks. "verneområder" (under "kartlag"), vil du se alle områder som er vernet spesielt. Mange av disse områdene er steder med urskog hvor du vil finne en artsrikdom når det gjelder dyre- og fugleliv samt trær og planter, som er større enn i områder hvor det eksempelvis drives skogsdrift. http://geocortex.dirnat.no/silverlightviewer/?Viewer=Naturbase
 13. Endelig kom den! Liten, lett og portabel: Emberlit-ovn i titanium. Og en i stål til speidernevøen. Fin julegave, det. http://www.emberlit.com/emberlit-ul-titanium
 14. "Zoologen Robert Collet kan fortelle at mellom 1830 og 40 ble nesten alle gardshundene i Aker revet i hjel av ulv. Aker kommune ble som vi vet innlemmet i Oslo fra 1859 til 1948. Det er velkjent at ulven hadde bikkjer som et viktig byttedyr når den gikk nær opp til bebyggelsen. På Ullevål gård, ved dagens Ullevål hageby, ble samtlige jakthunder revet i hjel i 1844. Nå tok man der en grusom hevn over gråbeinfølget: en gammel, fet bikkje ble slaktet, innsatt med stryknin, og på dette åtet tok man hele åtte ulver." http://www.ude.oslo.no/Oslo-patriot/th23.html Om Kjell Snertes bok ULVEHISTORIER: "I eit tillegg blir det sitert frå kyrkjebøker og vitskaplege rapportar frå Sverige, Finland og Russland som fortel om ulvedrap på barn i hundretal. "Ulvehistorier" er ein høgst aktuell dokumentasjon som vil vekkje sterke reaksjonar i dagens strid om ulv i Noreg." ​…bilen er antageligvis et mye farligere "rovdyr" langs veiene, men det er vel lurt å ha litt respekt for både rovdyr og elg i brunst likevel…..
 15. Nei, tre forskjellige planter; Tettegras Pinguicula vulgaris, Fjelltettegras P. alpina og Dvergtettegras P. villosa.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.