Jump to content

Blir en ME Titan 650 for kald på Finse nå?


Recommended Posts

Annonse

Selv har jeg grunnet vektjag begynt å bruke et hakk kaldere poser enn tidligere. Med forventet temperatur ned mot ca -16 benytter jeg sovepose med T-limit identisk som posen du nevner her.

 

Sover i ullendertøy og middels tykk dunjakke. I tillegg koker jeg stort sett opp vann som jeg heller over i en isolert Nalgene før jeg hopper i posen. Med ok isolasjon (jeg bruker OR bottle parka) avgir den litt varme det meste av natta. Ekstra bonus: lunkent+ vann til frokostblanding på morgenen. Greit å starte dagen med å drikke noe lunkent/varmt også. Har sovet i -20 uten problem med denne setupen, men hadde nok valgt en annen pose om jeg visste at det skulle bli såpass kaldt. Merk at jeg sover forholdsvis varmt.

 

Vet ikke hva slags telt du har..? De fleste telt isolerer jo en god del på vinteren.

Link to comment
Share on other sites

9. april i fjor var det -28°C på målestasjonen på Finse. Dersom du takler den temperaturen i soveposen din, greier du deg nok, men dette er det bare du sjølv som kan vurdere.

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke bilvei til Finse, fra øst er Haugastøl eller Ustaoset evt Geilo nermeste stasjon. Vær obs på at ikke alle tog stopper på de to førstnevnte. Fra Vest er nok Voss nærmeste med grei adkomst med bil.

Har du en lett sommerpose som får plass inni Titanposen så vil det hjelpe, er det ikke fult så kaldt vil en lakenpose også hjelpe. Et lag med ull på kroppen hjelper også om det blir kaldere enn ratingen på soveposen. Slår værmeldingen til blr det ikke så kaldt nå til helgen, men å være forberedt skader ikke om du har mulighet for det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy