Jump to content
IGNORED

Hjelp! Finner ikke Lett Sommersovepose personlengde 215 !


 Share

Recommended Posts

Hvis du skriver noe om hvilke årstider og temperaturer du tenker deg å bruke soveposen i og hva du kan betale får du sikkert litt bedre svar.

Som tittelen på tråden sier så er jeg altså på jakt etter en sommersovepose. Til sommertemperaturer. 3 sesongers utgår pga at de blir for varme. Men det viktigste her er lengden og vekten. Sover i klær om det blir for kaldt.

Link to comment
Share on other sites

Ops... Hvis du er 215 cm lang? ... så sliter du med å finne en pose ja.

Må vel nesten få den spesiallaget da.

 

Er ikke 215 lang, men ønsker sovepose med oppgitt personlengde på 215. Det er disse som passer meg best i lengden. De med oppgitt 195cm personlengde blir for korte selv om jeg ikke er høyere en det...

 

har tidligere brukt Helsport Alta Long (passe lang men den var litt for smal), og Ajungilak Kompakt Comfort 215 som jeg nå bruker resten av året.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er 198/100 kg og tidligere bruker av Alta Long. Trives idag godt med Mountain Equipment Xero serien.Jeg bruker mest Xero 350, selv om denne er så vidt lang nok. Har også 550 som er noe lenger og 750 som er lengst. Har ogsa en Sir Joseph pose som er lettere,  men vær klar over at denne gir fra seg mer dun en ME's poser.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er 199 og har også slitt med å finne god lengde på posene. Den sommerposen jeg nå har er jeg veldig fornøyd med. Marmot never Winter:

Hidden Content

 i lang utgave.

 

Den er oppgitt til å holde ned mot -1, men det er en overdrivelse.. Jeg synes den er fin ned til 5-6 plussgrader. Den har noe mer rom rundt kroppen enn i Helsport Alta Long, som jeg også har.

 

Redigert: er 199 og veier 85 kg, så jeg er kanskje ikke målestokk om du er en skikkelig sværing.. ;-)

Link to comment
Share on other sites

En kamerat kjøpte en cumulus Liteline 200 rett fra produsenten i Tjekkia. Han er høy, så han fikk spesialsydd en lang pose. Kostet kun et par tre hundrelapper ekstra å få spesialsydd posen. Utrolig bra greier!

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Markagutten
   Hei! Jeg er i gang med å både prøve og kjøpe ny dunpose. Problemet mitt ligger i lengden - jeg er ganske nøyaktig 185cm lang. Posene som er tilpasset maksimal personlengde på 185 virker liiiitt trange, posen med maksimal personlengde på 200 virker kanskje overdrevet lang. Vil jo verken komprimeret dunet i fort kort pose, men heller ikke ha for mye å varme opp i lang. Noen som er stått ovenfor samme problemstilling?
   Posene jeg skal ha er enten Mountain Equipment Snowline eller Rab Andes 1000, de er begge laget som romslige poser da man skal kunne ha ekstra klær i posen i ekstrem kulde. Rab andes er spesielt romslig, der kan jeg trekke bena helt opp i fosterstilling i posen hvis jeg vil, er dette for romslig?
   På forhånd takk for svar
  • By fjelltrolla
   Hei! 
   Jeg har blitt "influenced" av forumet her og vurderer å gå til innkjøp av en Cumulus sovepose. 
   Jeg er 168cm og normalt bygd. Jeg lurer på om jeg bør velge str S (155-173cm) eller M (170-188cm). Jeg er redd S er for kort, men M er for lang. 
   Kan noen hjelpe meg? 
    
  • By Brod
   Hej alle... 
   Overvejer at anskaffe Yeti Fusion Dry 500. Er i tvivl om kvaliteten af deres imprægnering og slidstyrke.
   Finder ingen data om vandsøjle eller stofkvalitet nogetsteds...
   Dunkvalitet og konstruktion synes at være ganske bra.
   Har i nogen erfaringer med fusion poserne?
    /Lars
  • By Kenngu
   Er på leting etter ny pose, og har nå tenkt å investere litt. Har brukt en Mamut Kompakt mti-3 i mange år nå, og har ikke noe å klage på den enn pakkvolum og litt vekt.
   Målet er å skaffe seg en pose under 1kg, men som holder varmen for -2 inkludert lakenpose og ullundertøy. Til en overlevende pris, max 5000kr. 
   Lest og sett endel på de to som nevnt på tittelen, Rab Mythic 200 og SeaToSummit Spark 3. Med vekt på bare litt over halvkiloen og varme akkurat der jeg vil ha de, så virker det nesten for godt til å være sant. Er det noen her som har en av de eller bedre begge, som vil dele sin erfaring eller sammenligning?
   Også sett litt på Warmpeace sine poser, og vurderes også sterkt.
   Åpen for andre merker også, og stor pluss hvis de tilbyr kortere enn 180cm da jeg er veldig kort (164cm kort) Da slipper jeg å varme opp 16 cm med ekstra pose og vekt hehe
    
  • By linemor
   Hei, jeg er på leting etter en varm, lett fiberpose som tåler litt fukt. 
   Skal på tur i nord Norge i 3 mnd, juli, august og september, og skal være ute på hele turen. Trenger noe som kan tåle litt fukt, da jeg regner med at det ikke blir sol og varmt hver dag i løpet av så lang tid... 😅 Da er vel ikke dunpose et alternativ? 
   Den bør også ha så lite vekt og pakkevolum som er mulig i forhold til varme og komfort. Jeg håper på under 1,5 kg... Kan noen hjelpe meg, går meg litt vill i utstyrsjungelen😮
    
    
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy