Jump to content

snø smelting,anbefaling av kjele?


svingen

Recommended Posts

Hei!

nå som vinter nærmer seg så må jeg invistere i ny kjele,den jeg hadde dvs trangia (http://www.xxl.no/villmarksliv/turutstyr/kjeler-bestikk/trangia-kasserolle-1-5-l-25-g-1009422?searchWord=trangia) såg ikke pen ut i det hele tatt og fristet ikke og bruke den så mye mere.

det virker som den egetlig ikke likte spesielt høy varme,brukte den mye samme med MSR simmerlight som gir fort 3000 watt.

billigste er jo og bare kjøpe en ny slik en da den har fungerte fint i hele sist vinter,men har kanskje lyst på noe som varer så man sliper og kjøpe nytt hvert år. (liker ikke bruk og kast enda aliminium som det her er laget av blir resikulert)

jeg kjøpte derfor "msr 2.5 liter reacor pot" dvs med varme veksler osv (http://cascadedesigns.com/en/msr/cookware/rapid-cooking/reactor-pot-25/product>) den ble lever tilbake pga kulos (pga jeg fyrer ofte i telt pga vinter tur med barn (http://www.fjellforum.no/index.php?/topic/24349-kullos/#entry232578 )

så nå lurer jeg på og kjøpe noe som kanskje vare noe lengre,vurdere kanskje den her da http://www.friluftsbutikken.no/index.php?main_page=product_info&cPath=1_16&products_id=27 det her blir kun til vann koking/smelting til sommer tur så kommer jeg nok til og bruke noe med teflon,men har ikke lys til og ha det til vinter bruke da det blir kun jeg og junior (på 3 år) som skal på tur og da blir det ikke noe 5 stjerners mat som når dama skal være med ;) Greit og ha noe som ikke blir ødlagt da jeg ofte fyllter kjelen med bensin brenner osv :)

hva er det dere andre bruker til og smelte snø på vinter tur og koke vann? :)

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Bruker en 2,9L Primus EtaPower kjele med en Optimus 111T eller Enders 9061. Har enda ikke blitt "meget" skadet av kullos og kjelen holder enda. :)

Eneste jeg har modifisert på, er kjeleholderen. Den mistet gummien som skal være mellom metallet og teflonen, så måtte bruke litt elektrikertape.

Edit- Lufter såklart når jeg koker vann med kjele, men er ikke værre enn at jeg åpner luftelukene på teltet.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

nå som vinter nærmer seg så må jeg invistere i ny kjele,den jeg hadde dvs trangia (http://www.xxl.no/vi...rchWord=trangia) såg ikke pen ut i det hele tatt og fristet ikke og bruke den så mye mere.

En stygg aluminiumskjele kan bli blank som et speil med pussing. Til snøsmelting er det mer praktisk (og mer energieffektivt) med en 2,5 liter kasserolle (om du har plass og tåler en liten vektøkning), enn en på 1,75. Anbefaler denne:

http://www.xxl.no/vi...-m-lokk-1009438

Link to comment
Share on other sites

På bål bruker jeg enten en MSR kjele med lokk og bålhåndtak eller en litt stor Trangia kaffekjele(type uten gummi på håndtaket). Trangiaen blir brukt mest. Alt på bål blir jo sotete men om en ikke synes det er sjarm(kaffekjelen må jo være svart! :grin: ) kan en pusse det av med stålull. Inni har jeg i blant sett at enkelte av mer stållignende utseende (som MSR-gryta) kan bli litt misfarget på innsiden men ingen ting farlig...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy