Gå til innhold
  • Bli medlem

snø smelting,anbefaling av kjele?


svingen

Anbefalte innlegg

Hei!

nå som vinter nærmer seg så må jeg invistere i ny kjele,den jeg hadde dvs trangia (http://www.xxl.no/villmarksliv/turutstyr/kjeler-bestikk/trangia-kasserolle-1-5-l-25-g-1009422?searchWord=trangia) såg ikke pen ut i det hele tatt og fristet ikke og bruke den så mye mere.

det virker som den egetlig ikke likte spesielt høy varme,brukte den mye samme med MSR simmerlight som gir fort 3000 watt.

billigste er jo og bare kjøpe en ny slik en da den har fungerte fint i hele sist vinter,men har kanskje lyst på noe som varer så man sliper og kjøpe nytt hvert år. (liker ikke bruk og kast enda aliminium som det her er laget av blir resikulert)

jeg kjøpte derfor "msr 2.5 liter reacor pot" dvs med varme veksler osv (http://cascadedesigns.com/en/msr/cookware/rapid-cooking/reactor-pot-25/product>) den ble lever tilbake pga kulos (pga jeg fyrer ofte i telt pga vinter tur med barn (http://www.fjellforum.no/index.php?/topic/24349-kullos/#entry232578 )

så nå lurer jeg på og kjøpe noe som kanskje vare noe lengre,vurdere kanskje den her da http://www.friluftsbutikken.no/index.php?main_page=product_info&cPath=1_16&products_id=27 det her blir kun til vann koking/smelting til sommer tur så kommer jeg nok til og bruke noe med teflon,men har ikke lys til og ha det til vinter bruke da det blir kun jeg og junior (på 3 år) som skal på tur og da blir det ikke noe 5 stjerners mat som når dama skal være med ;) Greit og ha noe som ikke blir ødlagt da jeg ofte fyllter kjelen med bensin brenner osv :)

hva er det dere andre bruker til og smelte snø på vinter tur og koke vann? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bruker en 2,9L Primus EtaPower kjele med en Optimus 111T eller Enders 9061. Har enda ikke blitt "meget" skadet av kullos og kjelen holder enda. :)

Eneste jeg har modifisert på, er kjeleholderen. Den mistet gummien som skal være mellom metallet og teflonen, så måtte bruke litt elektrikertape.

Edit- Lufter såklart når jeg koker vann med kjele, men er ikke værre enn at jeg åpner luftelukene på teltet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

nå som vinter nærmer seg så må jeg invistere i ny kjele,den jeg hadde dvs trangia (http://www.xxl.no/vi...rchWord=trangia) såg ikke pen ut i det hele tatt og fristet ikke og bruke den så mye mere.

En stygg aluminiumskjele kan bli blank som et speil med pussing. Til snøsmelting er det mer praktisk (og mer energieffektivt) med en 2,5 liter kasserolle (om du har plass og tåler en liten vektøkning), enn en på 1,75. Anbefaler denne:

http://www.xxl.no/vi...-m-lokk-1009438

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På bål bruker jeg enten en MSR kjele med lokk og bålhåndtak eller en litt stor Trangia kaffekjele(type uten gummi på håndtaket). Trangiaen blir brukt mest. Alt på bål blir jo sotete men om en ikke synes det er sjarm(kaffekjelen må jo være svart! :grin: ) kan en pusse det av med stålull. Inni har jeg i blant sett at enkelte av mer stållignende utseende (som MSR-gryta) kan bli litt misfarget på innsiden men ingen ting farlig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.