Gå til innhold
Kikut

Helsport fjellheimen 2 eller fjellheimen 2 X-trem?

Anbefalte innlegg

Jeg ser på komplettfritid.no at fjellheimen 2 nå har kommet i en "vinter-utgave", men ser ikke ut til at den har stormmatter. For ca 1000 kr mer kan jeg få X-trem 2 med stormmatter, men også 1kg tyngre.

Noen tanker om hvilket telt dere ville ha foretrukket?

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

stormmatter er ikke en nødvendighet. I grunnen mest norske merker som sverger til disse. Personlig ville jeg allikevel valgt x-trem utgaven til vinter bruk. Mange flere barduner fordelt ut over hele teltet gjør x-trem modellen MYE bedre skikket i kraftig vind og snøvær. Har hatt en eldre modell vanlig fjellheimen og har nå x-trem. Det stødigste tunelteltet jeg har brukt i mye vind.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei!

Kan nevne at disse teltene er små for 2 personer, men til 1 person er de fine.

Om du skal ha telt for 2 personer bør du vurdere 3'er utgavene av disse teltene (de veier begge 0,3 kg mer). XXL selger de til henholdsvis 3400 kr (Skjult lenke - logg inn for å se den) og 4600 kr (Skjult lenke - logg inn for å se den). Du får en del mer for pengene - om du er villig til å bære litt mer.

Helsport Fjellheimen Camp vil jeg tro er et godt telt mtp det nye ventilasjonssystemet. Jeg har en eldre versjon av dette teltet og er veldig fornøyd mtp hva en får for prisen. Men som nevnt over får du flere barduner på X-trem versjonen. Og stormmatter - for de som må ha det.

Om du er ute etter et lett helårstelt: Fjellheimen 2/3 Camp

Om du er ute etter et "norsk vintertelt": Fjellheimen X-trem 2/3 Camp

Lykke til! :)

- LM

Red: Skrivefeil

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvilket telt en skal velge må jo defineres av hvilken bruk du skal ha. Skal du ha et helårstelt, eller et rent vintertelt?

Hvis du skal ha et vintertelt ville jeg ha valgt Fjellheimen X-trem, skal du ha et telt som i hovedsak blir brukt på sommerhalvåret og bare noen få vinterturer kan nok Fjellheimen gjøre nytten.

Jeg har et Fjellheimen X-trem 3 camp og jeg er veldig godt fornøyd med det, eneste en kan sette fingeren på er vekta. Det veier 4.3 kg inkl. repsett, m.a.o. litt tungt... Likevel bruker jeg det hele året. Hadde Fjellheimen hatt bedre ventilasjon da jeg kjøpte for 4 år siden, kunne valget ha blitt annerledes...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for svar! Har dere noen tanker ifht stortinden vs fjellheimen? Ser at prisene på disse to varierer veldig!

Ellers er det hovedsakelig sommerturer jeg skal på. Vinterstid har jeg tenkt å ta bra hensyn til værmelding før jeg legger ut på tur på snaufjellet. Da er kanskje standard fjellheimen det beste! For 2 personer har jeg allerede et helt greit McKinley kathmandu 3-pers telt. Altså et tyngre telt i mellomsjiktet, men når man er 2 på vekta er det null stress.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå har jeg begynt å snuse fælt på Stortinden 2 X-treme. De har det billig på XXL og det koster ikke stort mer enn standard fjellheimen. Er det noen som har erfaring med både stortinden x-treme og fjellheimen x-treme og kan gi meg en sammenligning?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
  • Av Anders P
   Hei. 
   Her om sommeren har eg hatt nokon teltturer inne i Oslomarka. Her er det mange trær, ganske varmt og relativt lite vind. I den samanheng lurte eg på om det kunne vere på sin plass å ha eit lett sommertelt med berre ein duk ? Har folk prøvd dette ? Blei det veldig mykje fukt inne i teltet ? 
    
   Eg lurte også om folk har erfaring med dette Black Diamond teltet ? 
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Å ha eit telt som berre veg 725 gram pluss gåstaver høyres svært forlokkande ut. 
   Kva trur folk ? 
    
    
  • Av Barlind
   Hei!!
   Jeg ønsker å selge mitt favoritt-telt of all times. 
   Kort historie, jeg ble syk. Teltet er helt nytt og bare åpnet for å sjekke at alle parter er på plass. 
    
   Kjøpepris: 8999
   Pris(teltet er ubrukt): 7000,-
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.