Gå til innhold
  • Bli medlem

Kikut

Aktiv medlem
  • Innlegg

    468
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    11

Alt skrevet av Kikut

  1. Tillegg : jeg tror nok kastelengde er betydelig mer avhengig av type line (prøvde nanofil for første gang i sommer, virker lovende og kaster langt!), enn det er av spolediameter..
  2. Jeg har en beastmaster på 165 cm med shimano technium 1000 snelle og nå den nye på 180 cm med stradic ci4 1000 ,da jeg fisker mye i skog og hei. I tillegg har jeg en 9 eller 10 - fot (husker ikke nøyaktig ...) beastmaster som jeg bruker på snaufjellet. Har pleid å sette technium-snella på den. Ikke forsøkt med stradic enda, men tenker det fungerer brillefint. Som du skjønner er jeg beastmaster-fan. Med forbehold om at jeg aldri har fisket med speedmaster, så er beastmaster en helt rå stang - jeg tør påstå den beste til ultralett fiske. Men dette er jo veldig subjektivt 😁. Vet det er enkelte her som argumenterer for større snelle med lengre stenger, aka 2500 str, men det har ikke jeg erfaring med og tror jeg skal klare meg fint med det jeg har 😊. Lykke til med kjøp! Edit: her har vel @Bjarne H.S. mye mer erfaring enn meg og dertil sterke og valide meninger 😊 Han har hjulpet meg mye i stang, snelle og mono/multifilament - jungelen.
  3. Kjøpte meg samme snelle som deg og valgte til slutt 2-delt Shimano beastmaster 180cm Ex spinning. En helt fantastisk kombo, stradic'en og stanga passer perfekt sammen hva gjelder vekt. Kan varmt anbefales.
  4. Rart å si det, men mista litt trua. min caps var dynket i permetrin beregnet på impregnering av klær. Når det ikke funka spredde jeg på med ordinær permetrin ment for skadedyrbekjempelse. Blindingen satt på capsen like fint og virket helt ubesværet...
  5. Sikker på at det ikke var blinding? (trekantet, mindre F16-versjon av klegg). Var i Fyresdal akkurat og der var blindingen helt forferdelig. Vi hadde permethrin-impregnerte klær og sekker, myggmiddel med 50% DEET, Thermacell myggjager. Jeg kan skrive under på at myggen og knotten ikke var plagsomme, men blindingen bare lo av alle remediene. På et tidspunkt er jeg sikker på at den satt på capsen min og slikket i seg permethrin. Løsningen er total resignasjon, men panikken grep meg et par ganger også... Uansett - den etterlater seg ofte en liten "blemme" etter stikket.
  6. Monterte Stradic 1000-snella på en nyinnkjøpt Beastmaster 180 Ex Spinning stang. Fantastisk følelse. En fiskekompis hadde kun med seg teleskopstang på turen, han ble nær sagt sakral når han fikk teste beastmasteren...
  7. Tåler en spøk! . Jeg lo! Jeg liker å være litt sær - skille seg ut fra den gemene hop
  8. Endte opp med Stradic'en anbefalt i tråden over her. Endelig sommerferie for min del og "Jomfrukastet" blir i morgen kveld! Men! Hva i all verden har skjedd med "revers-bryteren" som jeg har på mine andre sneller? Den er i flittig bruk hos meg; når jeg monterer stanga for å gå mellom vann, når jeg har bunnapp og må gå langs bredden, når jeg skal kaste ut og vil justere fortommen osv....hvem tulling kom på at det er en overflødig funksjon???
  9. Gjennomgående med dagens regjering er at de skal vingeklippe Fylkesmannen i alle saker ut i fra en merkelig argumentasjon om "lokal sjølråderett". Lokal sjølråderett har vist seg ikke fungerende i mange tilfeller, nettopp derfor har vi en nasjonal, overordnet styring. Norge har mange små kommuner hvor "alle kjenner alle". Jeg har selv bodd i et par av disse. Her er det ofte svært tvilsomme bindinger mellom bystyrerepresentanter og lokale entrepenører. De som roper høyest har ofte mest makt. Jeg minnes en grunneier i Vinje som nektet skuterlaget å ha løyper over marka hennes, fordi mange ikke overholdt løyperegler eller fartsgrense. Det endte med at hun ble fryst ut av hele bygda og omtalt i svært obskøne ordelag i sosiale samlinger jeg var en del av. Vekst og levende bygder er viktig. Begrenset allemannsrett der det sees nødvendig kan være riktig. Men det MÅ være en uhildet tredjepart som gjør disse vurderinger - nettopp derfor har vi den viktige institusjonen som Fylkesmannen utgjør. Godt valg.
  10. Kikut

    Giftige fiskesener.

    Jeg kjøper absolutt argumentasjonen din, Ørud. Dette er ikke svart/hvitt. Det viktige er vel at vi, som ambassadører for friluftslivet, har et miljøengasjement og en bevissthet rundt dette. Jeg ser heldigvis sjelden fiskesnører "gjenglemt" i naturen der jeg ferdes, men når jeg gjør det blir jeg eitrende forbanna (som med all annen søppel). Da spiller det mindre rolle om det er mono/fluor eller multi...
  11. Kikut

    Giftige fiskesener.

    Der er jeg prinsipielt helt enig med deg. Men, det er mange som VET hva fluorkarboner i miljøet gjør av skade, både lokalt og på ozonlaget. Flere fagfellevurderte artikler har beskrevet langtids skadevirkninger av fluorkarbon, blant annet i industri og medisin, men også i hverdagslige ting som skismøring. Selv kan jeg godt TRO at nylonsnører/multifilament også har miljøfiendtlig betydning- og da TROR jeg dette dreier seg i hovedsak om mikroplast. Som igjen leder oss til riktig kassering av dette produktet. Skal vi bli helt i tråd med naturen er det vel tvinnet hestehår og bivoks som gjelder..
  12. Kikut

    Giftige fiskesener.

    Dette synes jeg blir noget "whataboutism". Slenger meg på det Lompa har skrevet tidligere i tråden. Det er mye en kan kritisere. De av oss som tar dieselbilen til vidda versus buss. De som flyr til Canada for å oppleve villmark. Eller de som bruker multisnøre, men velger å droppe fluor i skismøringa. Om din samvittighet med å bruke fluorkarbon blir bedre fordi du vet jeg har kjøpt multisnøre - deg om det.
  13. Kikut

    Giftige fiskesener.

    Abdoslutt - skulle være "absolutt" . Men kanskje har jeg her funnet opp et nytt ord - som kan bety for tidlig avslutning av dobesøk?
  14. Kikut

    Giftige fiskesener.

    Abdoslutt et poeng. Men - en fireline kan man fiske med i mange år før man bytter den ut. Fluorkarbon-fortom har vel en litt kortere "halveringstid"...?
  15. Kikut

    Ny 6-8 fots stang

    Så på den stanga nå, det er jo veldig praktisk og ble litt fristet! Men jeg har bare så eeeelendig erfaring med teleskopstenger - de er stive og knotete og kjedelige å fiske med. Men da må jeg legge til at jeg kun har vært borti "billigløsninger". Du kan gå god for denne stanga altså?
  16. Kikut

    Ny 6-8 fots stang

    Takker for svar alle sammen! Jeg må innrømme at jeg er skeptisk til stenger som er mer enn 2-delte...spesielt når vi snakker stenger på 6-8 fot er det vel egentlig ikke nødvendig med flere deler enn to...også er jeg redd for hva dette gjør med stangens egenskaper. Men jeg ser jo dere skriver at dere er veldig fornøyd, så jeg får tygge litt på denne...
  17. Kikut

    Giftige fiskesener.

    Jeg er en rimelig aktiv fisker og har frem til i år brukt monofilament. Nå bruker jeg fireline med mono-fortom (sjekk ut Abulon Top). Har aldri brukt fluorkarbon. Kanskje har jeg gått glipp av noe, men jeg får fisk likevel. Å gi opp fluorkarbon bør ikke være et stort offer for noen av oss.
  18. Kikut

    Ny 6-8 fots stang

    Har en 9-fot Shimano speedmaster samt en 6-fot beastmaster. Begge er godt over 10 år gamle. Vil utvide repertoaret med ytterligere en kort stang til lett innlandsfiske - men jeg synes virkelig fiskestang-utvalget er blitt en "jungel" siden sist. På diverse sportsbutikker har de mye Abu, Fenwick etc...men lite Shimano. Jeg er skeptisk til å prøve et nytt merke - "why change a winning team". Men hvis jeg får noen gode anbefalinger på en kort og nett fiskestang her inne, vil det hjelpe mye! God fiskesommer!
  19. Ta en telefon til Kalhovd! Treffer du riktig person får du svar . Jeg var på Holken og Viktjønn for noen år siden. Finnes det fisk der altså? God tur!
  20. Kikut

    Giftige fiskesener.

    Interessant diskusjon dette her. Og fint at vi, stort sett, kan opprettholde en saklig tone. Det viktigste her, tenker jeg, er at vi alle er enige om at denne driten ikke skal ligge igjen i naturen.
  21. Kikut

    Giftige fiskesener.

    Støttes fullt og helt! Kan anbefale monosena "Abulon Top". Denne har jeg brukt i årevis på ørretfiske innenlands (0,20 og 0,25), nå bruker jeg den som fortom på fireline. Den er tilnærmet usynlig under vann, oppleves å ha høyere bruddstyrke enn andre monofilamenter og slites i langt mindre grad i "kastepunktet".
  22. Dette kan jeg ikke nok om, men...telt skal jo ikke "stappes" på lik linje som en sovepose. Får du rullet det greit og likevel plass i kompresjonsposen, må det vel være i orden? Så kan du heller ta det ut av posen etter turen...
  23. Da har tida kommet til å påkoste seg en ny snelle til sortimentet. Har fra før en 7 år gammel Shimano Technium "str." 1000 og er superfornøyd med den. Hadde egentlig tenkt å kjøpe en ny Shimano-snelle i samme str, men ser at str 500 også kan være interessant. Jeg fisker mye i mindre vann på 500-700 meters høyde med en 6-fot stang (Beastmaster), hvor snittvekta ligger rundt 200 gram. Er derfor gøy med "ultralett utstyr" Men jeg har den årlige turen på vidda hvor vekta (forhåpentligvis) går oppover og fisker da med 9-fotstang... Noen her med tanker pro/con 500 vs 1000? Kaster man lenger med en av dem? Setter også pris på tips til type snelle og stang. Jeg er Shimano-fan og det skal mye til for meg å velge et annet merke. Betaler gjerne litt for en ordentlig snelle. God fiskesommer!
  24. Er vel de færreste av oss som ikke har et snev av dårlig samvittighet der...enten det gjelder bekledning, fiskeutstyr eller turutstyr for øvrig. Jeg elsker å gå i friluftsbutikker og kikke etter ting jeg egentlig ikke trenger...
  25. ..for å bygge litt videre på dette med Hausken: Jeg har kal. 6,5. Når jeg fikk demperen i posten oppdaget jeg at dette var kal. 30. Ringte med butikken hvor jeg møtte på en kar som virket å ha god peiling. Han fortalte at dette spilte liten rolle, og at kal.30 nær sagt var bedre å bruke da det var litt romsligere og enklere å holde rent/fri for skitt etc. Selvfølgelig en forutsetning at demperen sitter godt på børsa. Noen her som har tanker om dette?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.