Jump to content

En litt annerledes påsketur.


REs

Recommended Posts

Etter at jeg har tilbrakt ca. 20 påsker med Røde Kors Hjelpekorps passer det familien bedre å feire at snøen forsvinner og våren kommer. Derfor ble det i år, som det har vert noen påsker nå, påskeferie ved sjøen. Noen år har vi feriert ved Lindesnes, siden jeg er oppvokst med hytte i dette området, men i år ble det indre Ryfylke. Et lite sted som heter Marvik. Lite, stille og kanskje litt "trangt".

Men det var fiskemuligheter og utstyrt med et lite ekkolodd, "Fishfinder", og diverse fiskestenger og håndsnører dro jeg og sønnen på 12 ut for å fiske.

Ekkoloddet hadde en max. dybde på 100m, og det viste seg fort at steder grunnere enn 100m var sjelden vare. Trolling stanga mi hadde bare 80m snøre, så den ble ganske raskt lagt bort og vi gikk for enkel sluk og haspelstenger. Det var en enorm strøm i fjorden og jeg fikk etter hvert nok med å passe båt og motor mens sønnen fisket. Til slutt fant vi et sted helt opp under land hvor det var fra 25 til ca. 50 meter dypt et lite stykke før bunnen igjen stupte loddrett ned til 100 + +. Her viste ekkoloddet at det var fisk og i løpet av relativt kort tid hadde vi en bøtte full med fin lyr.

Nå har barn i den alderen som min sønn er i, en tendens til ikke alltid å gjøre som foreldrene sier, og etter at vi hadde drevet av grunnen vi fisket på så ga jeg beskjed om å ta opp snøret slik at vi kunne flytte oss tilbake til fiskeplassen. Det ble litt plunder med å få startet motoren og da benyttet selvfølgelig gutten anledningen til å fiske litt mer. Motoren startet og akkurat i det jeg oppdaget at han hadde snøret ute så plasket det kraftig i overflaten.

"Jeg har fisk!" Gutten reiste jeg opp i båten og stanga hans stod i en kraftig bue med tuppen nesten nede i vannet. En stor blank fisk sprellet i overflaten og det var tydelig at her var det fisk.

Det ble litt kaos i båten et øyeblikk, men så ble motoren stoppet og jeg var klar til å hente fisken om bord. Bremsen på snella hans hvinte kraftig hver gang fisken tok seg en tur bort fra båten, men etter en liten stund kunne jeg hente opp en fin sjøørret på 1.1 kilo. (Korrigert vekt.)

Gjett om gutten var stolt?

Moralen i dette må vel være at det av og til kan være greit at barna ikke alltid bare gjør som foreldrene sier, men tenker litt selv og lærer seg å ta egne avgjørelser.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy