Jump to content
IGNORED

Trøbbel med sene og spole.


håvard_
 Share

Recommended Posts

God ettermiddag.

Jeg har benyttet meg av etterjulstilbudene og kjøpt meg en ny snelle.

En shimano av størrelse 2500.

Da jeg jeg hadde lagt på ny sene på spolen ville ikke senen bli liggende. Det "spretter" av 4-8 meter når spolen står stille på bordet. Jeg har fulgt gode råd og sveivet på senen i samme retning som den lå på plastikkspolen fra fabrikken.

Som i denne videoen (

)

Noen som har erfaring med dette? Har jeg lagt den på for løst?

Senen som ble benyttet er: Berkley Triline Sensation .24.

Takker for svar.

Link to comment
Share on other sites

Du har nok en kombinasjon av for mye tvinn på snøret og for mye snøre på spolen.

Ett godt tips når man skal legge på snøre, er å vente til man kommer ut på tur, eller fylle opp badekaret med vann.

Man fester snøret på snella og legger spolen i vannet eller i badekaret. Så er det bare å sveive som krampa tar det. Når spolen går rundt blir det motstand slik at man får ei godt pakka snelle (best med storspoler, med mindre må man holde litt igjen for å få det stramt nok), og spolen vil vri seg i vannet etter hvor det dannes spinn på snøret. På denne måten slipper man masse tvinn på snøret og relativt godt pakket spole.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy