Jump to content

Hvordan lage reinskinnpose


Recommended Posts

Hei

Jeg har begynt å lese bøker om og av Mikkjel Fønhus i det siste, fantastiske bøker! Fønhus brukte reinskinnpose når han var på tur, og en reinskinnspose har jeg lyst til å prøve!

Jeg har lyst til å prøve å lage en slik selv, men aner ikke hvordan jeg skal gjøre det. Jeg har prøvd å søke etter hvordan dette skal gjøres, men finner ingen nyttige linker.

Hvor mye og hva slags reinskinn trenger jeg?

Hvordan skal sy det sammen?

Håper noen har peiling! :D

mvh

Ourdahl :D

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Kan sikkert være lurt å ha ett slags for i form av en silkepose eller lignende inni og kanskje noe utenpå også for å slippe alle hårene. Ser for meg at man våkner og det har vært litt for varmt slik at man blir litt klam. Vips så ser man ut som et reinsdyr selv.

Sakset fra turtips.no

Reinskinnsposen

Reinskinnsposen kommer best til sin rett ved vinterbruk. Du bruker skinnet av høstslaktede dyr. Hårene skal vende inn og peke mot fotenden. Posen tåler ikke væte, er tung og volumiøs og er ikke særlig holdbar. Reinskinnsposen fører deg nærmere naturen og gir en friluftsromantisk opplevelse. Du kan også sy sammen reinskinn til to store tepper - feller. Sengefellen/skinnfellen var våre forfedres madrass og dyne, og har holdt vinterkulda unna gjennom mange tusen år, så hvorfor ikke oppleve naturen mest mulig rotekte?

Du kan diskutere sovepose så mye du vil, bare du ligger i en reinskinnspose med hårene inn, hevdet den sagnomsuste klatre- og fjellmannen Peter Zapffe. Han mente at dette er den eneste posen som holder deg varm uansett kulde. Det beviste også våre store polarforskere for omkring 100 år siden.

Link to comment
Share on other sites

:wink: I bøkene "Øst for den store bre" og "Sydpolen" beskriver henholdsvis Ingstad og Amundsen sine reinskinnssoveposer. Det er nok noen flere bøker som også inneholder en beskrivelse vil jeg tro.
Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner jo at zapfe, Amundsen og de andre for drøye hundre år siden sverget til reinskinnspose, men jeg skal vedde høyrearmen min på at de ville brukt heeelt andre poser om de hadde levd i dag :)

Jeg har forøvrig sovet i reinspose. Varmt og godt. Husk at man ikke sov i underbuksene i posen før. Klærne på, så gjør det ikke noe med litt hår...

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Men jeg lurer vel egentlig mest på hvordan man lager en reinskinnpose, rent praktisk.

Jeg har en Mountain Equipment Dunpose som jeg kommer til å bruke når kulda biter, så reinskinnsposen kommer jeg bare til å teste på noen korte turer. Jeg har egentlig bare lyst til å prøve å lage en reinskinnspose :roll:

Phaser

Silkepose var ikke dumt. Har en liggende som kan brukes til noe slikt. Takk! Jeg har allerede lest de fleste linkene som google kom opp med, jeg har allerede lest det turtips.no skrev om posen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy