Gå til innhold
  • Bli medlem

bionicon

Aktiv medlem
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om bionicon

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Alltid hyggelig med svar. Og er godt latter i tillegg er jo aldri feil. Jeg må si meg uenig i meningen deres om at dunjakke ikke kan passe meget fint til heidbasert kjøring. Med gode ventilasjons åpninger så kan man kjapt regulere varmen bedre en med lag på lag på lag på lag på…. tradisjons metoden. Skalljakke med noe tett isolasjonsplagg under som må tas av når det blir for varmt passer meg sjeldent godt når jeg skal kjøre heis. Ok løsning for topptur eller kiting. Og jeg bruker Norrøna anorakk en del men da helst med fleece eller tykk ullgenser under som puster best mulig. Etter drøyt 20-års erfaring av fulltids skipatrulje så mener jeg isolerte jakker med gode ventilasjonsmuligheter er overlegent den Norske lag på lag på lag religionen spesiellt når det gjelder heisbasert offpist kjøring på steder som for eks Hemsedal med forholdsvis lange og ofte kalde heiser, og ikke så sjeldent store temperatur forskjeller mellom topp og bunn. Derav mitt spørsmål om dunjakke som har ukomprimert dun også på skuldrene OG gode venltilasjons åpninger
  2. Har dere noen forslag på dunjakke som kan passe til hesbasert skikjøring som er laget sånn at dunet ikke blir komprimert over skuldrene som på fex Bergans Stranda V2 og mange andre middels varme jakker med gjennomgående sømmer. Det er jo ikke nødvendig med boks eller Z-konstruksjon for at unngå dette. Virker som at de har glemt at ytterstoffet må vare rymligere en innerstoffet for at unngå detta.
  3. Hei Glenn. Virker som vi sitter i samme båt da Tenaya Ra er den eneste sko som har fungert for meg uansett jeg har prøvd alle skor som Fjellsport og Piteraqu hatt på lager i butikk. Har du funnet noe stivere / bedre alternativ? Jeg er usikker på hva jeg har prøvd av lisse sko modeller fra Tenaya. Har håp om at finne en sko som er litt stivere og samtidligere lit mer romslig for lengre ruter og de dager på vinteren jeg klatrer innendørs etter lange arbeidsdager i skistövler med såre stortær som følge.
  4. Meget bra info ift lengde. Kan du fortelle hva du endet opp med istedet Hiby3? Jeg Likte hvordan Hiby ellers ser ut, uten at jeg egentlig har noen spesielle krav. Har ikke campet så mye i det siste. Men burde kanskje prioriterer storm matter forran vekt da det sannsynligvis blir snakk om 1-3 netters turer i Hemsedals fjella som utgangspunkt. Noen forslag på prisverdige alternativ som rommer 1-2 pers på 184cm? Og/eller med 1-2 barn
  5. Tenkte på rett nord for der Vandrerhjemmet stod. Ser ut som de har filmet derfra og sørover. Men ikke noe rett nordover fra høyeste punkt. Kan vara veldig morsomt uansett en del bare flekker så lenge som det er sammenheng snø over større områder. Mistenker at det er antingen helt på kanten till, eller akkurat fir seint for at kite og gå på ski nå. Er og meldt feil vindretning for at klare kite opp Raslet. Må vare vind fra mellom Øst og Nord. Med N eller NØ så kan man nok klare kite heilt opp på Rasletind hvis både snø og vindforhold er gode og jevn..
  6. Noen som har oversikt over snøforholdene på nordre delen av Flya? Hadde tenkt prøve en tur på ski med kite. Går an og krysse seg frem på samme måte som med seilbåt i trang skjærgård. Så lurere på om det fortsatt er sammenhenget snø noen lengre strekninger? Eller er det like mye bare flekker som på sørsiden som kan sees på denne dronefilmen som jeg tror er fra i helga..
  7. Kunne gjerne tenkt meg en lett foret anorak da det gjør ventilasjonsglidelåsene enda mere effektive da man får luftet igjennom isolasjonen. Gjerne bommul hvis bra kvalitet. At sy i glidelåser selv var en god ide! Er egentlig ganske flink til det, så må bare få tak i brukbar maskin i tilfelle.. Anorakene fra Twentyfore ser ut at være litt kortere en jeg ønsker? Er det noen som har erfaring av anorakene dra Jotunheim? https://www.antonsport.no/jotunheim-109-kollen-anorakk-p12888/indian-teal-l-v72501?gclid=CjwKCAiAzuPuBRAIEiwAkkmOSByjb5HGCnUFlWPGCDZAAkC8jd5zEAXgRyPywBpk3M2rEcgH3emdxRoCox4QAvD_BwE
  8. Er på jakt etter lang anorakk med lange 2veis ventilasjonsglidelåser på begge sider som går heilt nedenifra så den kan åpnes på begge sider sånn at hoftebelte på sekk kan bæres under fronten for maksimal lufting. Lengden bør vare så pass at den gjør nytte når man setter seg ned (i for eksempelvis kald og våt stolheis) En annen bonus med to fullengds sideåpninger er at man da kan velge side for lufting avhengig av hvilken vei man kjører me hvis man kjøre snowboard sånn at nederdelen ikke blåser opp og ut av farstsvinden.. Legendariske Anorakk nr8 oppfyller alle krav foruten prisen som dessverre ikke passer min budsjett akkurat nå https://www.fjallraven.se/fjallraven-herr-anorak-no-8-m-dark-olive-f83242/ Noen andre forslag?
  9. Er det noen oppblåsbare liggeunderlag uten isolasjon som har ventiler som kan skrus av med så pass størrelse så at hullet er stort nok att det er gjennomførbart at stappe inn dun fra gammel dunjakke og ødelagte liggeunderlag som ikke kan repareres.. ?
  10. Slänger mig på tråd arkeologin Tror ej det "bara" var tillfälligt produktionsfel. Skulle just göra ett försök att hitta läckor på våra av samma modell. Kom fram till att det läcker i långa områden i gummimembranet, helt utan tecken till utvändiga skador. När jag tryckte det lagom uppblåst ned i badkaret så började de inte invändiga sammanfogningarna att lossna en efter en... Blev nog för mycket / stort problem för Mammut / Ajungilak att lösa... Har någon upplevt liknande problem med andra märken?
  11. Hur står det till med erfarenheter av hur länge man kan førvænta att uppblåsbara liggunderlag håller tätt vid normalt bruk få nätter om året. Dvs ~1vecka i snitt per år.. Har två st Ajungilak / Mammut D-lux dunfyllda liggunderlag som ær ~10år gamla. Dessa läcker nu med mikroskopisk bubblor från områden mellan kanterna och center linjen, dvs där underlaget viks för att få samma bredd som kudden för att passa i packsäckarna.. Blir tomma typ lagom till man är i djup sömn... Varken Mammut eller Ajungilak har uppblåsbara underlag längre så tippar att det beror på att läckage pga dålig hållbarhet på det lufttäta gummi membranet.. Hur står det till med andra märken? Vi har ju haft traditionella luftmadrasser som hållt tätt i 20år.. Men förstår man ej kan förvänta så mycket av lätta(är) modeller.. Finns det några isolations lösa modeller som har ventiler som kan skruvas ut helt ala gummibåtar? Tänkte det i så fall kan gå att återanvända dunet i de läckande madrasserna jag har, om det finns underlag med öppningar så pass stora att man med några timmars terapi arbete kan trycka in dunet..
  12. Er det noen som har erfaring av eller meninger om denne hybridversion av Anorakk / Anojakke https://www.twentyfour.no/twentyfour/515858/finse-anojakke-rustrød-xl-vattert-anojakke Det som Norrøna bruker samme benevning på er jo en vanlig jakke eller muligens en Parka.. Det jeg egentlig sett etter er en jakke med lange glidelås fra atmulene og heilt ned. Jeg har en sådan fra OR, men dessverre var glidelåsen av svak kvalitet. Effektivt att kunna lufta med hela fronten hängandes lös på utsidan av ryggsäckens midjebälte.. Det borde kunne kombineres med Ano-jakke konfigurasjonen. Et langt dobbeltsidig glidelås på hver side. Eller et langt og to korte på andre siden.
  13. Hei. Bruke idag Osmand til sykling, og Geoweiver på jakt/fjelltur.. Noen andre forslag hvis man bruker Android, har behov for att viser GPX spor og gjerne vil se på best/mest mulig forskjellige kart inkl mtbmap.no? Att kunne dele posisjon ved att dele en link over melding har jeg og savnet spesielt under planlegging av jakt og sykkelturer.. Hade vart flott att kunne lære seg og bruke en og samme app til alt..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.