wwwesbitno Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [b]Pemmikan en gammel reisekost Pemmikan var nistemat fra Steinaldertiden, idag får man kjøpt det til mennesker og nå også til våre hunder. Jeg tar med meg en moderne versjon når jeg er på tur og det er en boks med Corned Beef som jeg spiser både kaldt og varmt. Det er oksekjøtt som er saltet og kvernet og hermetisert. Når jeg koker vann til potetmosen så har jeg boksen i, den smelter og sammen med potetmosen blir det et kraftig måltid. Spiser jeg den kald, har jeg ofte spist noen rosiner og hasselnøtter sammen det for å balansere måltidet. Så får kroppen min både proteiner, karbohydrater og et sunt fett. Quote
torbl Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Får man kjøpt en ”menneskevariant” av pemmikan også? Har brukt en del Pemmikan fra Konch på bikkja; -fungerer godt det, men er skrekkelig dyrt. Har smakt på den selv også, men frister ikke til gjentagelse. Hovedbasis er svinespekk og fiskemel. Men å kalle corned beef et pemmikansubstitutt blir kanskje litt på kanten? Det er jo mer som en amerikansk variant av vår snurring/turistproviant. Står forresten mye bra på wikipedia om denne ”retten”: http://en.wikipedia.org/wiki/Pemmican Quote
mikalmo Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 [b]Pemmikan en gammel reisekost Pemmikan var nistemat fra Steinaldertiden, idag får man kjøpt det til mennesker og nå også til våre hunder. Jeg tar med meg en moderne versjon når jeg er på tur og det er en boks med Corned Beef som jeg spiser både kaldt og varmt. Det er oksekjøtt som er saltet og kvernet og hermetisert. Når jeg koker vann til potetmosen så har jeg boksen i, den smelter og sammen med potetmosen blir det et kraftig måltid. Spiser jeg den kald, har jeg ofte spist noen rosiner og hasselnøtter sammen det for å balansere måltidet. Så får kroppen min både proteiner, karbohydrater og et sunt fett. Blir det ikke en litt metallisk smak av vannet dersom boksen smelter? 1 Quote
Trango Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Pemmikan til hund er vel et merkenavn? Og er et slags høyenergifor til hunder? Jeg har smakt pemmikan laget etter den oppskriften som Amundsen benyttet foran sine ekspedisjoner. Var vel ikke så veldig godt egentlig.. Mener å huske at den hovedsakelig besto av kjøtt, bær, grønnsaker og fett og da en god del nyretalg... :/ Men utvilsomt ei skikkelig energibombe! Quote
Frikk Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Til info: Pemmican er diskutert her https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=7932 og her https://www.fjellforum.no/oldLinkConverter.php?oldPid=184628&highlight=pemmican#184628 også. Jeg har fremdeles ikke fått somla meg til å lage det sjøl dessverre, men jeg skal definitivt handle fra http://canawa.com hvis jeg er i Canada en gang -Frikk Quote
torbl Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Håhå....tok en titt på bildene av produktet på http://canawa.com/ der det var pent pakket inn i brunt papir. Ville ikke blitt stoppet av tollerne med bagasjen full av slike pakker! Quote
Frikk Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 De pakkene kan kanskje ligne litt på andre saker ja, hehe. Er vel uansett best og gå på rødt og deklarere innførsel av slik mat uansett hvor suspekte eller ikke pakkene ser ut. Det er sikkert noen tollregler for matvarer som slår inn. -Frikk Quote
REs Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Import av matvarer til norge kan være like enkelt som å gå på butikken hjemme, ELLER det kan bli et lite H........... å forsøke å finne ut av Norsk regelverk. Alt avhenger av typen mat. http://forbrukerportalen.no/Artikler/forbrukerrapporten/2004/1095838890.87 Quote
Odd-Arne Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 Pemmikan er supert på tur og veldig lett å lage sjølv. Tradisjonellt så var det bison kjøtt og talg evt. m/ frukt som t.d. bær frå virginahegg. Enkel måte å gjere det på sjølv er å berre kjøpe litt magert kjøtt. Eg brukar reinsdyr. Del opp i små tynne bitar of tørk i ovn eller dehyrator. Mal opp. Tilsett talg. Eg satsar på ca. 30% protein til fett ratio. Smak og behag. Tørka reinsdyr har ca. 40 protein pr. 100g. Ein kan bruke kva som helst tørka frukt om ein vil tilsette det, men eg satsar på svarthyll og vil no i haust og eksperimentere med litt søtere bær som blåbær og molte. Om du følg ein "carnvore diett" og er nogen lunde adaptert til å hovedsakleleg brenne fett, så er dette all mat du treng. Quote
Hege P. Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 Gjør ikke ei blokk med Kystbacon samme nytten? 1 Quote
Lompa Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 wwwesbitno skrev (På 20.10.2010 den 10.56): Pemmikan var nistemat fra Steinaldertiden, Bare for å flisespikke litt, det der fins det ingen belegg for. Quote
+Krankman Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 Uansett fin nekroposting. 10 år siden forrige innlegg. 😊 Quote
Odd-Arne Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 Hege P. skrev (4 timer siden): Gjør ikke ei blokk med Kystbacon samme nytten? For lite fett + dekstrose, stabilisator E450, antioksidant E316 og konserveringsmiddel E250. Close, but no cigar. 1 Quote
Odd-Arne Posted July 6, 2020 Posted July 6, 2020 SnorreL skrev (5 timer siden): Uansett fin nekroposting. 10 år siden forrige innlegg. 😊 Ja. Er på vei til lage ein ny batch, såg etter inspirasjon til nye idear og då havna eg her. Såg ikkje på dato, men pemmican er jo tidlaus kunnskap, så det burde vel vere greit. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.