Gå til innhold

mikalmo

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  35
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om mikalmo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. mikalmo

  Posten - en vits!

  http://touch.vg.no/article.php?artid=10078292
 2. mikalmo

  Posten - en vits!

  Begge skal vel gjennom tollen. Ut ifra sporingsloggen ser ikke dette ut til å ha tatt mer enn en times tid på begge pakkene.
 3. mikalmo

  Posten - en vits!

  Inkonsekvent er det iallefall. Jeg bestilte to pakker fra facewest i England, sent mandag kveld i forrige uke. Den ene fikk jeg sendt med DHL til den nette sum av kr 176,- og den andre hastet det ikke like mye med, så den ville jeg ha sendt med good old Posten. gratis. Idag har jeg vært på postkontoret og hentet den jeg fikk sendt gratis, mens "ekspresspakken" fortsatt ligger og blir mør på en eller annen "sort facility" i Oslo. Forstå det den som kan/vil.
 4. mikalmo

  Erfaring med Suunto høydeklokker?

  Jeg har en Suunto Core og er godt fornøyd med den. Ja, den trenger å kalibreres ofte dersom det er ustabilt vær, men det gjør alle lufttrykksbaserte høydemålere. Jeg tror neppe det er ment at en slik høydemåler skal være en sikkerhetsforanstaltning i seg selv, men det er et realt hjelpemiddel under navigering. Reima er som flere nevner et svakt punkt, men en Nato strap kan bestilles for ca 70 kr og det er et suverent alternativ til den medfølgende reima. Når det gjelder kalibrering er det ikke verre enn å gjøre det ved kjente punkter under marsjen, det tar 10 sekunder. Nøyaktigheten er god ved stabilt vær.
 5. mikalmo

  Mountain Equipment Borealis Bivi

  I forhold til insekter er Hunkaen ganske stor. Den har heller ikke vinger eller øyne.
 6. mikalmo

  Fishing i Valdres

  Varierer endel, men i d siste er det tatt mest med sluk og spinner..
 7. mikalmo

  Fishing i Valdres

  Du får si fra når du kommer! jeg jobber på fritidssektoren på senteret og er veldig glad i brukere som vil fiske!
 8. mikalmo

  Fishing i Valdres

  Brukere på senteret får fiske gratis i Bamselitjernet. Det er tatt en del fine fisk der i det siste!
 9. mikalmo

  Fishing i Valdres

  Noen som har gode forslag til fiskevann i Valdres? Vi har bosatt oss her, og er glade i å fiske. Men det er mange å velge blant. Vi bor i Slidre i Vestre Slidre kommune, men det er jo ikke langt å dra verken til Vang, Øystre Slidre eller Nord-Aurdal.
 10. mikalmo

  MSR Hubba Hubba vs. MSR Carbon Reflex 2

  Jeg har selv et MSR Hubba Hubba, og teltet er bra til sitt bruk. Det vil si: sen vår/sommer/tidlig høst fungerer det bra i lavlandet, men veldig sårbart i litt ruskete vind på fjellet. Jeg vil tro at det er små forskjeller på de to teltene i så måte: ingen av dem er egnede telt i skikkelig grisevær på fjellet. På turer med godt vær er det deilig å ta av "ytterteltet", som egentlig bare er et regntrekk. Forteltene er ikke så altfor store, men det er to av dem, slik at det på sommerstid fungerer bra; selv for to personer. I det hele tatt vil jeg si at du får ta teltet for det det er; et lett, "2,5-sesongs" tomannstelt. Dersom du tenker å kjøpe "ett" telt for all slags bruk, ville jeg nok sett på noe annet.
 11. Ja, det er vel det eneste riktige. Hva er det ellers?
 12. Makan. Dersom Steinar har lyst til å bruke penger på dette, så er det vel fullstendig opp til ham å bestemme. Jeg aner at ikke så rent lite misunnelse ligger bak angrepene som kommer i denne tråden. Men skal vi se: Skattelistene er jo offentlige, så et søk der forteller meg at godeste Torsvik har til salt i grøten etter å ha brukt 122000 på treningsstudio også. Dersom man sammenligner med en sykepleier som jobber deltid og kanskje drar hjem 250 000 kr i året, men velger å prioritere et medlemsskap i en treningsstudiokjede til 600 kr/mnd, bruker Torsvik en relativt sett mindre andel av sin inntekt på dette.
 13. mikalmo

  Ski i Valdres

  Gammel tråd, men prøver. Noen som kan tipse om fine søndagsturer i området? Hvor kjører man for å komme seg enklest mulig ut på ski i Syndinområdet?
 14. mikalmo

  Fjellsko for dreven fjellvandrer

  Hei Gunnar k! Du skriver at du går mye i vått terreng; myr etc. Da ville jeg ha valgt en høy støvel, en typisk jegerstøvel. For mitt vedkommende, som har både høy vrist og bred lest har jeg vært godt fornøyd med Alfa Bever. Vær obs på at dette er en støvel som krever noen timer med vandring før den sitter som den skal, så tenk på det dersom du prøver denne i butikken. Bruk gjerne en tynn linersokk i tillegg til den vanlige tursokken din. Dette forebygger gnagsår ved å redusere friksjonen mellom huden din og støvelen. Den er også stabil, med god ankelstøtte. Sålen er glatt på våt stein, vannet bobler når det koker og andre selvfølgeligheter. Ikke heng deg opp i det. Dersom du har smalere lest, er kanskje ikke Alfa merket for deg. Prøv da forskjellige modeller fra for eksempel Crispi. Har ingen erfaringer selv med disse. Lykke til!
 15. mikalmo

  Sovepose

  Jeg vil anbefale Mountain Equipment Xero 350. Lett, lite pakkvolum og varm. Mountain Equipment anbefaler selv at denne brukes i temperatursonen fra 20 pluss ned til 5 minus. Dette stemmer bra for min del. 6 minus gikk helt fint iført ullundertøy. Vær obs på størrelsene. Jeg er 184 cm, og tok det for god fisk at den anbefalte størrelsen stemte. STD-modellen skal passe folk opp til 185, men det er bare såvidt! Dersom du er 180 eller lenger ville jeg valgt XL-størrelsen. Den faller vel ikke direkte under kategorien rimelig: 3899,- på sportsnett. MEN på facewest.co.uk får du den for rundt 1600 pluss mva. Alternativt kan du se på Xero 250; enda mindre, lettere og noe rimeligere. ME anbefaler denne ned til 0 grader.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.