Gå til innhold
  • Bli medlem

Kraftlinjer Hardanger, Fardal-Ørskog osv


essem

Anbefalte innlegg

Selv mener jeg naturvernere er imot all utvikling! Ett eksempel er att de syter så magene vrenger seg angående kraftutbyggingen i fjellet, men strøm skal de ha? Hadde de vært uten strøm ett år, trur eg pipa skulle fått en an låt!!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Til Siig.

Det handler ikke om å ha strøm eller ikke ha strøm, men om at f.eks. Statkraft drives om et helt ordinært resultatorientert firma og da handler det kun om "bottom line". D.v.s. Tjene penger eller forsvinne. Eierne krever overskudd og hvert år budsjetteres det med et visst overskudd. Ledelsen i Statkraft er ansvarlige for dette overskuddet og hvis de ikke klarer å oppnå det som er budsjettert så må de finne seg en annen jobb. Noe av overskuddet går til eierne / aksjonærene mens resten innvesteres for å nå kommende års busjetter. Strøm selges der den betales best og når noen snakker om at vi må ha nye kraftlinjer på grunn av at kraftleveransene til Bergen er i fare så er dette faktisk blank løyn. Det handler kun om å innvestere i et linjenett som sikrer maksimal leveranse til markedene, og hvis det finnes et marked som har et potensiale for å forbruke / kjøpe mer strøm enn det linjene klarer å levere så må det bygges mere linjer.

Fordi om det heter Statkraft så kan du ikke stole mer på dette firmaet enn du kan på et hvilket som helst annet firma, og hva politikkere anngår så vet vi jo godt hvor mye vi kan stole på dem. :evil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det vel sånn at det er Statnett som bygger linjer.. Statkraft driver ikke i den bransjen....

-Og derfor skal vi tro at Statnett driver ren veldedighet mot det norske folk?

Statnett er en del av det samme markede og tjener sine penger på å transportere strømmen for se som selger den.

Til sammenligning kan jeg nevne Statoil. Statoil produserer olje og gass, Statoil Norge driver bensinstasjonene, Navion har tankskip og transporterer olje og gass og de har også et selskap som kjøper og selger strøm osv. osv. (Hvis jeg ikke husker feil så har de visst solgt seg ut av Navion.)

Poenget er at det er det samme med strøm som med alle andre ting. Før hadde et firma flere avdelinger som tok seg av de forskjellige foretningsområdene, men når de blir store nokk så registreres de forskjellige aktivitetene som et eget selskap, men det er de samme aktørene som står bak alt sammen og da blir også målene de samme, nemlig å tjene mest mulig penger.

Statnett er ingen unntak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.