Peacemaker Skrevet 20. mai 2010 Skrevet 20. mai 2010 Fisk skal ikke kokes, men trekkes - akkurat som pølser.
Lykkeliten Skrevet 20. mai 2010 Skrevet 20. mai 2010 Fisk skal vanligvis ikke kokes, men bare trekke. Størrelsen på stykkene avgjør hvor lenge de må trekke, men i løpet av 3-8 minutter er iallefall de meste gjort.
runegutt123 Skrevet 20. mai 2010 Skrevet 20. mai 2010 Fisk skal ALDRI kokes. Bruksanvisning for "koking# av all fersk hvit fisk: Kok opp vann, tilsett 1dl salt/liter Ta kasserollen av plata/primusen Legg fiskestykkene i vannet. La stå ca 15 minutter. "Koking " av salt eller røkt fisk: Kok opp vann, salt med fisken i - Ta kasserollen av plata/primusen Skum av vannet. La stå 15-20 minutter.
runegutt123 Skrevet 21. mai 2010 Skrevet 21. mai 2010 Lite tips til: Har du litt syre i vannet (f.eks noen dråber citron) får du fisken hvitere. Ser mere delikat ut.
Danish Skrevet 21. mai 2010 Forfatter Skrevet 21. mai 2010 Lite tips til: Har du litt syre i vannet (f.eks noen dråber citron) får du fisken hvitere. Ser mere delikat ut. Takk for mange gode tips! Hva foretrekkes, å filetere fisken først, eller koke den med skinn?
runegutt123 Skrevet 21. mai 2010 Skrevet 21. mai 2010 Fisk til kokning, skjæres i koteletter med skinn. Fisk til steking fileteres.
knutis Skrevet 21. mai 2010 Skrevet 21. mai 2010 En enkel framgangsmåte: Gang fiskemengda med 3 eller 4 for å få passe mengde vann. 500g fisk blir altså 1,5 eller 2 l vann. 4x er god kokt, 3x hvis du foretrekker den fastere. Kok opp vannet med litt salt, legg fiskestykkene i og la det stå til det er passe spisevarmt. Utendørs i kald vær og med vind funker det nok dårlig. Da må du i så fall beskytte kjelen godt.
morten183 Skrevet 21. mai 2010 Skrevet 21. mai 2010 Fisken skal trekke til den løsner fra ryggbeinet, ikke lenger Morten
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå