Gå til innhold
  • Bli medlem

Fottur i Rondane eller Jotunheimen


Anne Kari

Anbefalte innlegg

Hei!

Vi er to jenter på 21 år som ønsker å gå en fin fottur i fjellet i sommer. Vi tenker på en tur på 3-4 dagers tur. Har ikke gått verken i Jotunheimen,eller Rondane før og ikke så mye andre steder så er ikke så erfarne på å gå i fjellet. Men vi ønsker å prøve oss på noen turer enten i Rondane eller Jotunheimen, velger det stedet hvor det er turer som passer best til våre ønsker. Ønsker derfor tips fra begge stedene. Vi er ellers i god form:D

Siden vi ikke er så erfarne tenker vi å gå rundturer slik at vi går fra en hytte og tilbake til den samme hytten hver dag slik at vi slipper å bære med oss alt på fjellturene. Om det er mulig å legge opp noen ruter på denne måten? Vi kan eventuelt kjøre fra en hytte til an annen for å gå turer fra ulike hytter de forskjellige dagene.

Vi er interessert i å oppleve mest mulig av det som er verdt å se, og vil at det skal være en fin og koselig tur og ikke bare stress med å gå fort for å rekke å komme frem i tide. Lurer også på hvilke hytter som er de fineste å ligge på, og vil gjene være på noen som er bemannet:) Håper noen kan gi oss noen tips på steder, turer og hytter:)

Mvh

To eventyrlystne jenter:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Rondane er fint "nybegynner"-område. Tydelige stier, greie avstander mellom hyttene og lettgått terreng. :wink: Kjør til Straumbu nord for Atna, gå inn til Bjørnhollia. Nydelig hytte. Gå neste dag til Dørålseter (enten over Høgeronden eller gjennom langglupdalen). Dag tre går dere til Rondvassbu over Rondehalsen, og siste dagen tilbake til Straumbu via Illmanndalen og Bjørnhollia. Et annet alternativ er å kjøre til Spranget overfor Mysuseter og starte første dagen med å gå inn eller sykle til Rondvassbu.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for fine tips:D

Men det er ingen som har noen forslag til turer hvor man bare går til og fra samme hytten slik at vi slipper bære med oss all bagasjen på turene? Om det er mange av hyttene man kan kjøre til eller må man gå langt til de fleste?

Er takknemmelig for alle tips:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leirvassbu ligger i et område hvor det er mange mulige toppturer. Siden mange av toppene er litt over 2000 og hytta ligger på rundt 1400 blir det ganske overkommelige turer. et par-tre timer opp på flere topper. Lett å finne veien er det og.

Mulige turer er Tverrbotntindene - Stetinden - Tverrbytthornet - Kyrkja - Geita - Høgvagltindene og sikkert noen til jeg ikke kommer på i farta...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.