Gå til innhold
  • Bli medlem

Ebeth

Aktiv medlem
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ebeth

  1. Husk at DNT-hyttene i nordmarka må bookes på forhånd.
  2. Tja, hvis de hadde spesifisert hva de mener som barnesykdommer, så kunne jeg sikkert kommentert det. Men litt usikker på hva de legger i det.
  3. Jeg har støvlene! Er knallfornøyd med dem, bruker dem flere ganger i uken i vintersesongen. Jobber på leirskole, og aktivitetene ute er ikke alltid like høy, så for meg som fryser fort, er disse midt i blinken. Har ullkartanker oppi i tillegg, så har da en størrelse større enn hva jeg vanligvis bruker. De kan virke noe store og klumpete å gå i uten ski, men de er ikke det. Synes også det er superpraktisk med de integrerte gamasjene.
  4. Squash eller klatring? Støtter forøvrig forslaget om truger og staver.
  5. Jeg bruker ullkartanker i mine støvler. Har et tynt par med ullsokker på foten (og evt pose mellom disse og kartankene dersom jeg skal på skitur over flere dager). God og varm.
  6. Noen som har vært i Rondane rundt romjulstider tidligere? Lurer litt på snømengder og istykkelse på rondevatnet. Har gått fra Hjerkinn til Mysuseter tidligere, men det var rundt påsketider, og erfarte da at det var lite snø fra Hjerkinn til Dørålsseter. Denne gangen kunne jeg tenke meg en rundtur (med to overnattinger i telt), i og med at vi kjører. Noen som har noen gode startpunkter fra Østerdalssiden/Atna å foreslå? Og kom gjerne med ruteforslag!! Har forøvrig kun tenkt den klassiske rundturen Bjørnhollia-dørålsseter-rondvassbu-bjørnhollia. Og hvordan er det med rasfare på den ruten? Mente jeg leste et sted at man ikke skulle følge sommerruten gjennom Langglupdalen pga rasfare, men når man ser på kartet, så går jo vinterruten mer eller mindre likt som sommerruten gjennom dalen..... Et annet alternativ er Hedmarksvidda, men har aldri vært på de kanter, verken sommer eller vinter før.
  7. Du får søke om jaktkort i Sør-Fron neste år! Vært MYE ryper og orrfugl mellom Fagerhøi og Lauvåsen i år!
  8. Veldig koselig sted. Men glemte å skrive at dere da må gjennom bommen ved skeikampen. Koster kr 70. Når det gjelder vann og lemen, så har jeg drukket vannet fra større bekker i dette området i hele sommer. Har ikke vært nevneverdig mye lemen, samt at det har regnet stort sett hver uke.....
  9. Hva med å slå leir nede ved Nisju-vatn som ligger mellom skeikampen og Fagerhøi?? Ligger ikke så langt fra Peer Gynt-veien, er ikke mange hundre metrene dere må gå.
  10. Skal du bare opp en tur på Skarven?? Må huske å skrive deg inn i boka under varden da! Da er det greiest å bare parkere langs skigarden og så gå oppover veien som går opp mot høyre. Den er kjørbar, men dårlig med parkering for andre enn hytteeiere. Følg veien oppover til den går over til traktorvei, og så går stien til Skarven av til høyre når du får en liten hytte på venstre hånd. Enkleste veien til Horta er å kjøre opp fra Mykleby(tror jeg det er) litt lengre opp i dalen. Det går i såfall vei helt opp. Er bom like før toppen, hender den er åpen hvis det er telenor-folk der oppe. For øvrig bra multeterreng der også!
  11. Er det krossobanen på Rjukan du tenker på? Den går opp på fjellet, til Gvepsborg. Deretter er det fint å sykle på grusvei inn til Kalhovd. Evt kan man gå inn til Helberghytta til fots, tar rundt tre timer.
  12. Du får kjøpt fiskekort i bommen også. Når du skal ned til Storhovden, så er det en god sti som går ned til sjøen like før første seterhuset på Opphus-setra (på venstre side av veien). Husker ikke om det står et skilt der eller ikke.
  13. Bruker bamse extreme, samt mye granbar når vi ligger ute. Hjelper det å vaske den? Er det ikke det man helst skal unngå?
  14. Pissa på meg du!!!! Frekk eller? *ler* Var ikke antydning til kondens på teltduken, det regnet heller ikke, så vet da søren...... Lagrer alltid posene hengende eller liggende, samt rister og legger den ut i god tid før den skal inntas. Får vel holde meg til kun sommerturer fremover.
  15. Gikk til anskaffelse av en tyin 5-sesongers for sånn ca 3 år siden. Ble anbefalt den fremfor tyin winter siden jeg var jente og "vi fryser jo lettere enn gutta". Men den holder meg jo ikke varm gjennom natta! Var på gapahuk-tur i marka i helgen, ikke mange kuldegradene natterstid, allikevel våkner jeg i 3-tiden av at jeg er iskald på beina. Slenger på meg ullstilongs og ullsokker, men neida, varmen uteblir og klokka tikker sakte mot daggry. Ikke første gangen jeg opplever dette. Og jeg har har prøvd diverse for å holde varmen: hatt på meg et tynt lag ull over det hele, ikke noe ullundertøy, ullsokker, ikke ullsokker, varmet opp posen på forhånd med varmeflaske, lagt meg godt påkledd for å varme opp posen for å ta en rask avkledning rett før jeg skal sove, og selvfølgelig vært på do først. Men neida, ingenting funker! Det jeg merket denne gangen var at posen ikke var spesielt varm innvendig heller. I høst (sent oktober) måtte jeg også kle på meg i løpet av natten, på morgenen var posen klissvåt på utsiden over av mage-området (lå i telt, ikke noe annet var vått). Skyldes dette varme som har gått gjennom posen??? Så? Noen som har forslag annet enn en ekstra fleece-pose inni? Og hvorfor varmer ikke posen skikkelig?
  16. En termos med varm drikke lett tilgjengelig er ikke dumt.
  17. Hunder på buss kan være et problem, vet at Nor-way ikke tar med hund uansett hvor mye man ber pent. Hund på tog derimot går fint så lenge du bestiller plass i god tid og opplyser om at du har med hund (trenger egen billett). Letteste er å dra ned til togstasjonen og kjøpe i skranken. Hvis dere skal overnatte på hytter, så ville jeg sjekket på forhånd om de har hunderom (hvis ikke hunden trives utendørs da).
  18. Hva med Surtningsui? Lettgått topptur fra memurubu (båt inn fra gjendesheim)og flott utsikt fra toppen.
  19. Etter mange år med drømming om en 4-beint turkompis, fikk vi omplasseringshunden Buller i desember. Fem år gammel blanding av siberian husky og labrador. Utrolig godt gemytt og alltid klar for tur. Stolt som bare det når kløven legges på. Men elvekrysninger byr på problemer. Han vil ikke over broer som ikke er heldekkende. Noen som har gode råd?
  20. Virket som en flott tur, bare synd dere fikk så mye regn. Når det gjelder turistforeningens tidsangivelser på rutene, så er de beregnet ut fra at man går med lett sekk i strålende sol, hvis ikke må man være en jæ... på å gå! Har alltid fått god service på Leirvassbu, derimot opplevde jeg i vinter at vi måtte betale 20 kr for en kopp lunket vann på Krækkja! At hele studiegruppen ble dårlige pga ulumskheter i renseanlegget på nevnte hytte er en annen historie...........
  21. Rondane er fint "nybegynner"-område. Tydelige stier, greie avstander mellom hyttene og lettgått terreng. Kjør til Straumbu nord for Atna, gå inn til Bjørnhollia. Nydelig hytte. Gå neste dag til Dørålseter (enten over Høgeronden eller gjennom langglupdalen). Dag tre går dere til Rondvassbu over Rondehalsen, og siste dagen tilbake til Straumbu via Illmanndalen og Bjørnhollia. Et annet alternativ er å kjøre til Spranget overfor Mysuseter og starte første dagen med å gå inn eller sykle til Rondvassbu.
  22. Han er faktisk en hun...... Takker for gode tips! Er forøvrig helt enig i at bållukt er ren godlukt, den sure røyken etter einerbål derimot........ Jakka er uansett sendt på spesialrens. Kan ikke gå med en sånn lukt i jakka når jeg skal ha praksis blandt unger og astmatikere....
  23. Jakka får henge ute til etter eksamen i desember. Så satser jeg på luktfri jakke når første studietur går av stabelen uti februar en gang.....
  24. Var på tur for to uker siden, og fyrte bål inne i lavvoen. Det skal vel ikke underdrives at det ble noe vel røykfylt...... Problemet er lukta som har satt seg i jakka! Værste sure bållukta ever. Har nå kjørt jakka to runder i vaskemaskinen, samt at den har hengt ute i over en uke. Men jakka lukter like jæ....... Noen som har noen gode råd og tips?? Det er forøvrig en Bergans istind-jakke som jeg kjøpte i sommer.......
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.