Jump to content

Ødeste/villeste steder i Nordmarka


macbook24

Recommended Posts

Annonse

Hei!

I den grad man kan kalle nordmarka øde, er områdene du antyder trolig det nærmeste man kommer ødemark. I visse tider av sesongen vil det kunne være relativt folksomt, selv i disse områdene.

Legger man turen i slutten av mai og utover i juni, vil trykket trolig være størst da. Jeg la selv turen til branntjernshøgda i tidlig juni for noen år siden, og ble svært overrasket over hvor mye folk det var. Dette var nok litt tilfeldig, og jeg har hatt flere turer i nordlige nordmarka hvor jeg også har blitt overrasket, men over hvor lite folk det var.

Uansett ville jeg pakket sekken og loffet rundt og gjort egne erfaringer. Er det i overkant mye folk et sted, er det bare å rusle litt til. Husk at det også går an å komme seg inn i "dine" områder fra Jevnaker (kjøre inn til Tverrsjøen). Herfra kan du gå inn til Spålen/Katnosa.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Hei

Regner med at du mener øst for Katnosa (Branntjern) og ikke vest.

Områdene rundt Katnosa er uansett temmelig øde om sommeren. Branntjernshøgda er et ganske flatt høydedrag med mye tett skog. Litt lenger sør ligger imidlertid Revshammeren og Kjerkeberget som er fine hauger med god utsikt. Turen fra den ene til den andre er en av de bedre i Nordmarka.

Men aller finest og kanskje ød-est er det sør for Katnosa rundt Sandbekkmana. Her er det sjelden folk og ganske mye artig terreng. Oppe på selve Sandbekkmana er det et lite tjern på rundt 600 meters høyde. Har tenkt på det som en bra teltplass.

Det skal være fisk i mange av vannene rundt Sandbekkmana, men jeg vet ikke nøyaktig hvilke siden jeg ikke fisker noe særlig.

Topper som Ormtjernshøgda og Rolighaugen tror jeg det kan gå uker og måneder mellom hver gang det er noen på.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy