Jump to content

Shimano


Torgis

Recommended Posts

Annonse

Har selv en guideline LPXe 9,6 fot 4-1 gram. Perfekt stang til fjellfiske. Mener at du bør opp på min 8-10 fot. 6" blir litt kort til å få til de lange kastene som trengs. Ellers er speedmaster serien til shimano meget gode stender.

Link to comment
Share on other sites

Er så absolutt enig angående lengden, stenger på under 9ft er greie i båt og til mindre elver/loner.

Med ei lengre stang har du også flere muligheter, kombinasjoner av fluer/sluk, fluer dupp etc. krever lengre stenger.

Ei slukstang i 9ft eller lengre kan også benyttes til tradisjonelt markfiske i elver og bekker.

Om jeg reiser på fjelltur med kun ei stang er den gjerne 10ft med kastevekt 5-20gr. Skal du kun kaste lette sluker/spinnere kan den selvfølgelig være kortere og ha lavere kastevekter.

Link to comment
Share on other sites

Hei! Var på Villmarksmessa på Hamar sist helg og min bror kjøpte ei Shimano Antares stang på 7 fot. Kjempegod stang...og dyr. Selgeren sa at stanga var årets modell og ble solgt for ca kr 1500,- Ordinær pris var ca kr 3000,- For godt til å være sant...for han lurt. Stanga het AX et eller annet og stanga var en 2007 modell. Årets modell heter BX... Likevel,- stanga er utrolig flott og bra den, men for en som skulle ha det "beste" og årets modell ble lurt... :shock: Så, -vær obs og sjekk på nettsidene på de forskjellige benevnelsene. Utrolig mange stangserier og typer...

Link to comment
Share on other sites

Noen som har erfaringer med teleskopstenger? Synes det ser veldig praktisk ut å feste på sekken når en skal kombinere litt lengre turer med innlandsfiske. Tidligere var det sagt at en ikke fikk samme følelsen pga dårlig kvalitet i leddene, men teknologien må vel ha fikset det nå?

Link to comment
Share on other sites

Noen som har erfaringer med teleskopstenger?

Det er vel generell enighet om at å kjøpe en firedelt stang er et bedre alternativ. Driver å kikker på ny stang selv og Precision PS-series, 9 fot - 4-delt - 2/3-aksjon - 2-15 g, ble "best i test" under kr 1000 (999.- veil.) i Alt om Fiske 5/2008. Guideline Expedition ble best i 1000-2000 kr-klassen, 4-delt og 7 fot.

Men - i testen ble Abu Specialist, 210 cm teleskop - 53 cm sammenslått - 3-15 g (3/4-1/1-aksjon), betegnet som overraskende bra og godt kjøp til allsidig ørretfiske. Pris 699.-

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt precisionstanga 9 fot 2-15g i et par år nå er rett og slett meget godt fornøyd med den til lett ørretfiske. Til fjellfiske der det er storfisk og aktuelt å bruke sildesluker på f.eks 18g blir den for spinkel ettersom 15g som maks stemmer bra. Har en beastmaster 3-15g også. Det er ei veldig annerledes stang som greit kaster 20g sluker selv om jeg drar til maks.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Jeg ser på noen Shimano-stenger, og ser at noen heter AX mens andre heter BX. Hva er forskjellen? Og hva burde jeg velge om jeg satser på 3-15g fjellfiske?

AX = 2007/2008

BX = 2009

Shimano BeastMaster BX STC 210/240L 7'/8' 3-14gr er et soleklart førstevalg, er endel forbedringer på BX'en fra fjorårets modell.

Har denne selv i både L og MH utgave, også i 180/210 og 240/270.

Finnes ikke noe bedre for fjellfiske, eller fiske generelt der man ikke vil bære ei stang på halvanna meter i handa :)

FiskeNilsen :)

Link to comment
Share on other sites

AX = 2007/2008

BX = 2009

Aha! Takker :D

Stanga jeg ser ut til å lande på er en 07 eller 08 modell Force Master 240L (altså 240 cm/8 fot og 3-15 slukvekt). Disse skal visst tåle en del juling, men likevel fungere greit til litt kombobruk med fjell og skog. Testa en 270 på sekken og det ble som å gå med en flaggstang. Å spare 15 cm tror jeg nok kommer til å hjelpe en del når det blir skog rundt meg.

Link to comment
Share on other sites

En annen ting er at det kobberaktige pyntemetallet på Antares AXstengene korroderer etter kontakt med vann, jeg hadde to slike stenger og på den ene falt alt dette metallet av, jeg fikk byttet denne på reklamasjon.

Den andre stanga viser tegn til korrosjon også, men den har jeg nesten ikke brukt og har vært ekstremt nøye med å tørke tørr for vann så fort jeg er ferdig å fiske. kan ikke si noe annet enn at dette er møkkastenger.

Når jeg reklamerte på den ene fikk jeg derimot en BX tilbake istedenfor den samme AXstanga, og BXstanga er veldig bra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy