Gå til innhold
  • Bli medlem

steira

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av steira

  1. Skal på tur fra ustaoset retning finse i helga, kan komme med rapport om føre etter det!
  2. Fin turrapport! Jeg og brødrene mine tenkte å prøve oss på samme løype neste helg, bare i motsatt retning. Foreløpig viser værmeldingen -30 (!) grader på dagtid neste helg, og da er det rimelig uaktuelt å legge ut på tur. Noen som har erfaring i å gå i så kaldt vær? Hva er forsvarlig, mtp forfrysninger og psyke?
  3. Mye gode råd her, takker! Vi skal retning Tuva dagen etter. Vi har vel 15-20 min på oss før solnedgang tenker jeg (forutsatt at nsb er i rute), så bør vel klare å finne noe innen det. Hva tenker dere om Buodden som stikker ut rett vest for skiløypa over vannet ? (Jf. kartet til Bjørn-Ivar)
  4. Hei. Jeg og bror min skal på telttur rett etter påske med utgangspunkt fra ustaoset. Jeg kommer med tog fra bergen, mens han kommer fra oslo. Vi kommer frem rett før/etter mørkets frembrudd, og har derfor ikke god tid til å finne en teltplass. Noen som vet om en plass som anbefales? Har ikke vært på Ustaoset før..
  5. Dersom formålet er opp-ned fjellet er uten tvil telemark/randonne det riktige valget. Invester i et par med feller også, så blir gleden mye større!
  6. Svaret på dette spørsmålet avhenger veldig av om du skal bruke skiene mye på flatmark, f.eks på transportetapper for å komme deg til fjellet. Hvis dette er tilfellet ville jeg anbefale deg en bred fjellski da disse er mye behageligere å gå på, særlig mtp skisko. Åsnes har mange gode modeller: http://www.asnes.com/Category.aspx?cat=2. Disse skiene kan også brukes dersom du engang vil gå på skitur utenfor oppkjørte løyper, noe som anbefales . Hvis du derimot skal parkere i nærheten av fjellet, og for det meste gå opp for så å renne ned er det ikke tvil om at du bør velge en bredere ski (telemark-ski) med bedre binding og stivere støvel. Du vil da få mye mer glede av nedturen! Oppover blir det tungt uansett!
  7. Noen som har prøvd forholdene over vidden på ski på nyåret? Vurderer å ta turen, men gidder ikke hvis det er mye is eller bare flekker..
  8. Hvilke vinklinger da? Kan vel si at jeg er opptatt av det meste innen friluft til alle årstider, også jakt og fiske.
  9. http://bergans.no/sider/start_produkter.asp Denne skal visst være ganske god!
  10. Sliter litt med juleønskene mine i år, og tenkte derfor at det kunne være en ide å ønske seg et abonnement på et friluftslivblad. De to som jeg vet om er Friluftsliv og Villmarksliv. Noen som har meniger om hvilken jeg bør velge? Begge to er vel kanskje litt overkill..
  11. Takker for svar, må prøve det! Det som egentlig er irriterende er jo at den er såpass ny og nesten ikke brukt! Etter min mening skal det da ikke være nødvendig å ha problemsøking for å finne hva som muligens kan være galt.
  12. Jeg kjøpte en Optimus Nova for ca et halvt år siden da den var på tilbud på xxl. Det er min første multifuel, så jeg er/var ikke helt erfaren når det kommer til rutine for oppstart, effektivitet på brenneren etc. Det er likevel en ting som jeg stusser litt over, og det er at den bruker et kvarter på å koke en liter vann når den går på full effekt. Dette virker meget svakt, da det til og med står i bruksanvisningen at dette under optimale forhold skal kunne gå på 3 min! Hva kan årsaken være? Jeg har brukt rensepinnen flere ganger, det er nok trykk i flasken. Kan det ha noe med kjelen å gjøre? Det er en vanlig kjele fra et trangia. Er dette noe jeg burde reklamere på? Den er jo nesten ikke brukt.
  13. Planlegger en tur fra finse-krækkja-haugastøl fra lørdag til søndag. Ifølge værvarselet skal vindstyrken være fra 6-8 m/s. Har ikke så stor erfaring fra skiturer, og lurer på om noen vet om dette vil være ubehagelig å gå i?
  14. Skal på tur nå til helgen, og må derfor kjøpe mer drivstoff til primusen. Er det mulig å blande to forskjellige typer miljøbensin i samme flaske, eller er dette fy-fy? Tenker da å f.eks blande coleman fuel med en annen type miljøbensin.
  15. Det kan føles som om de kortere stengene skal knekke når en tar skikkelig i, men har en kjøpt skikkelig utstyr så vet en at det holder. Så blir det SÅ mye kjekkere når en skal lande fisken . Mens vi er inne på emnet, noen som har meninger om det er best/mest praktisk med en teleskopstang eller 5 delt for innlandsfiske? Tenker da også på det praktiske mtp festing på sekk o.l
  16. Må huske på at mange av vannene i sirdal er regulerte, så en kan finne bra fiske selv om det fremdeles er snø i terrenget!
  17. steira

    Shimano

    Noen som har erfaringer med teleskopstenger? Synes det ser veldig praktisk ut å feste på sekken når en skal kombinere litt lengre turer med innlandsfiske. Tidligere var det sagt at en ikke fikk samme følelsen pga dårlig kvalitet i leddene, men teknologien må vel ha fikset det nå?
  18. Fungerer 4-takts miljøbensin kjøpt på statoil på alle multifuelbrennere? Også Optimus Nova? Hvordan ser flasken ut?
  19. Da har jeg fyrt opp min nye Nova for første gang, og sitter igjen med litt blandede følelser. Første oppfyring gikk greit, både med forvarming og brenning. På andre forsøk (dagen etter) brukte jeg samme fremgangsmåte, men det oppsto litt problemer. Jeg pumpet slik som bruksanvisningen sa (25 ganger på nesten full flaske), men likevel kom det veldig lite bensin ut når jeg åpnet brenselregulatoren. Tenkte dette skyldes lite trykk i flaska, så pumpet enda flere ganger ved neste forsøk (Hvertfall 40!). Åpnet regulatoren i mange sekunder, og da kom det litt mer bensin ut og jeg tente på. Tok fyr som det skulle, men flammen døde ut nesten med en gang og det kom en lyd som hørts ut som om det bare kom luft ut! Hva kan dette skyldes? Virket merkelig at jeg måtte pumpe mange flere ganger enn det bruksanvisningen sa, er dette normalt? Brukte Coleman Fuel som de selger på XXL til multifuelapparat.
  20. Hvordan oppbevarer folk flasken med brensel når en ikke er på tur? Er jo ikke akkurat heldig å ha en flaske med bensin under senga eller i klesskapet.. Eller er det såpassa trygt at det ikke er farlig? Er ikke så heldig at jeg har en bod e.l som jeg kan sette den i..
  21. Min erfaring er at type ski ikke har så mye å si, så lenge de er brede nok til å få flyten i pudderet. Det som jeg syns eg viktigst er bindingen! At denne er stiv, og tåler en vridning her og der er essensielt for meg for å holde balansen. Dette avhenger jo selvsagt også av skoen. Personlig har jeg Dynastar legend 4800 ski, rottefella r8 bindinger og scarpa t2 støvler. Dette fungerer veldig bra, selv om skiene er litt korte for meg.. -steira
  22. Jeg har nå bestemt meg for å utforske friluftslivet på vinteren, og ikke bare sommer\høst! Har derfor store planer om å gå til innkjøp av en Optimus Nova (999,- på xxl). Det jeg lurer på, som jeg ikke fant på andre tråder i farten, er hvor mye bensin som må påregnes pr. dag på en vintertur? Hvis noen har meninger om Optimus Nova, så blir jeg glad for disse også
  23. Endte opp med en Arcteryx RT45, som var satt ned til halv pris. Trur jeg skal bli fornøyd med den.
  24. Er på jakt etter en dagstursekk rundt 40 liter. Ser at tråden har vært oppe i forumet før, men ingen har kommentert noe om lengden på personen som skal ha sekken på seg. På nettet er det kun Bergans som oppgir hvilken lengde som passer til sekken, noe som har ført til at Bergans Alpin Guide 40 l er utelukket. Er selv på 197cm, noen på samme lengde som har erfaring med slike sekker? Har sett på følgende som mulige alternativer: Helsport Munin 45 l Norrøna Integral 45 l Bergans Helium 40 l -steira
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.