Jump to content

GeirMU

Aktiv medlem
 • Posts

  270
 • Joined

 • Last visited

Reputation

68 Good

About GeirMU

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Mangt og meget inkl. fiske og friluftsliv helst i fjellet.
 • Location
  N.møre/Hamar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er primært ørret/røye-fisker. Jeg har lært meg at det aller viktigste er å bli kjent med vannet, hva er det som funker/ikke funker her. Mange tenker type agn - og det kan selvsagt ha noe å si - men hva med det fisketekniske og hvor står fisken som regel? Temperaturen teller. Er det varmt vil fisken stå dypere. Ørret er mest aktiv rundt 7-16 grader og gjerne 10-12 innenfor der igjen. Står du for lenge på én plass - og kanskje feil plass? Husk og variér. Ørretten biter best kveld - natt - morgen. Jeg kjøpte en bok fra Teknologisk forlag som er helt super, men er nok ikke i salg lenger. Kan finne fram tittelen hvis av interesse. 200 timer uten napp? Du har ikke holdt på i et fisketomt vann vel? PS: Ser Øystein kommer med mange tips: Og "Jeg bruker kastedupp, såkalt ørretbombe." Her ville jeg prøvd INNO Bombarda. Er du i Elverum? Sjekk Fiskelukke i Storgata. Der finnes en butikk som har de, eventuelt på nettet.
 2. Den tiden er nok forbi da en på G-sport slipte for 40 kr (rundt 2010). Prøv deg fram selv kanskje?
 3. Helios havregryn store og blåbær (skal ikke mye til). Kokes/trekkes i vann med en liten dæsj melk bare for smaken. Jeg strør litt rårørsukker over blåbæra, alternativt syltetøy (Fks. Lerum med skogsblåbær). Har også funnet tilsvarende av bygg (Saltå kornflingor), grøter seg litt vanskeligere. Så kan jeg presentere Bent Stiansen (Statholdergaarden) sin superfrokost: 1.5 dl villblåbær 1 dl. øko appelsinjuice* 1 dl øko yoghurt (Meg: antar naturell) 1 dl øko havregryn - blandet sammen. *Anbefaler Coops Änglamark, den beste jeg har smakt. PS: Sjekk også Änglamark fryseposer!
 4. Selv har jeg opplevd nærmest klasseforskjell på rimelig Shimano vs Abu. Helt annen spenst. Er vel ikke uten grunn Shimano er den antatt største fabrikanten nå (har ingen statistikk dog). Uansett; lykke til!
 5. Shimano leverer bra fiskestenger i alle prisklasser: https://www.xxl.no/shimano-shimanosett-lett-ferskvann-6-6/p/1060062_1_style Om han ødelegger denne er det vel ingen krise, men lær han grundig opp - spesielt å ikke slå stanga mot noe. Kanskje ikke dumt å sjekke glassfiberstang som alternativ: https://www.abru.no/stenger/haspelstenger-c-188-1.aspx Men antar kjøpet allerede er gjort
 6. Jeg ville sjekket Telenor sin liste over hvilke modeller som er klartgjort for 4G-tale (VoLTE), da er det primært snakk om modeller fra iPhone, Sony, Samsung og Huawei (som ifølge "Komputer for alle" er klarert mht Android nå). En dansk mobilside - mobil.nu - poengterer at jo lavere SAR-verdi desto bedre antenne på dekning (jeg vet ikke). Dette er vel brukbart: Sony Xperia XZ2 Compact 0.78 W/kg - og gode tester. Vil alltid være noen med negativ erfaring/uttalelse https://www.tek.no/artikler/test-sony-xperia-xz2-compact/432974 https://mobil.nu/sony/sony-xperia-xz2-compact-forbedring-af-verdens-bedste-mini-mobil-87130
 7. Og ekornspor ender alltid ved et tre 😁
 8. Se der, ja. Og Lars Monsen er/var vel ingen tulling?
 9. Det går vel fint an å spise risengrynsgrøt til frokost også? Bruker du kanel, kjøp den økologiske (alt annet sies å ikke være ekte).
 10. Ellers greit å vite for den det passer: "Hver torsdag og søndag frem til 16. september kjører rute 580 tur/retur Oppdal skysstasjon og Gjevilvasshytta.Gjevilvasshytta er betjent hele denne perioden. Ruten korresponderer med bussrute 480 fra Trondheim til Oppdal. " (atb.no)
 11. Enig i det du sier her. Har vært med og satt i Sølensjøen, når det er bølger hadde det også vært svært vanskelig på finne garnet uten blåse + en grei mulighet å markere bruker av garnet. Setter man i en "liten dam" stiller mye seg annerledes selvsagt.
 12. Du bør ha en blåse (plastkanne kan duge) festet øverst i ene enden og feste en stein e.l. nederst. Så ville jeg legge garnet pent oppi en isoporkasse slik at det glir ut av seg selv når du ror. Det vanlige er at man setter garnet tilnærmet fra land og utover. Man kan sette det på tvers også, fisken går gjerne inn mot land for å beite.Nå følger det vanligvis en veiledning med garnet hvordan det gjøres. Når du tar opp garnet er det bare å legge oppi kassen. Ellers er det en fordel å bløgge fisken snarest mulig. Hvis du kjøper en blåse er min erfaring at fargen gul syns bedre enn rød. Noen syns vel det er like greit å bruke en garnpinne og hekte av/på etterhvert framfor kasse.
 13. Jeg faller for fristelsen å kommenterer litt, Har det kommet noen endringer av åndsverksloven som bryter med hva dette innlegget siterer? Nicket FU (ikke aktiv de siste årene): "GeirMU kan trygt bruke biletet som skrivebordsbakgrunn. Åndsverklova tillater privat bruk av åndsverk: "§ 12. Når det ikke skjer i ervervsøyemed, kan enkelte eksemplar av et offentliggjort verk fremstilles til privat bruk. Slike eksemplar må ikke utnyttes i annet øyemed." I tillegg er det lov å bruke å sitere frå åndsverk offentleg: "Sitat. § 22. Det er tillatt å sitere fra et offentliggjort verk i samsvar med god skikk og i den utstrekning formålet betinger." Definisjonen på eit sitat er litt problematisk når det gjeld bilete, men må vel kanskje knytast til kvaliteten (oppløysinga) på biletet? I dette tilfellet synes eg bruken av biletet (som no er fjerna, så oppløysinga etc. har eg ingen ide om) liknar mest på sitatbruk med formål om å finne opphavsperson/situasjon. Reaksjonen til Fjellfinn var også noko snodig ettersom han sjølv har lasta biletet opp her og der biletet tilsynelatande hadde til formål å vekke interesse for eit fjellområde." Slutt. Jeg tror dette i bunn og grunn handler om holdninger og følelser, delvis irrasjonelle, som om noen tar noe fra de - noe som er "sitt" selv om det aldri så mye er en kopi "til privat bruk" uten kommersielle hensikter og som ikke avdekker noe personlig (<- viktig). Kort sagt; misbruk. Jeg brukte et nærbilde av en fjellrev som avatar i et debattforum engang, tilfeldig googlet opp og kunne valgt blant mange tilsvarende. Sannelig dukket den angivelige fotografen opp og forlangte det fjernet - jeg kranglet selvsagt ikke på det. I disse krenkelsestider kan man vel snart risikere tiltale om man låner en bit av en privat vei for å snu bilen - litt spissformulert. Så jeg synes nok sammenhengen skal ha mye å si her. Den som aldri har kopiert noe kan kaste den første sten 😕
 14. Var nok jeg som var den store synderen den gangen og må nok innrømme at jeg har gjort værre ting i livet (hvem har ikke kopiert ting når de tenker seg om?). Ellers velger jeg ikke å fyre opp noen sterke følelser no mere her;)
 15. Vibrax Hot Pepper kobber/røde prikker kanskje?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy