Gå til innhold

GeirMU

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  263
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om GeirMU

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. GeirMU

  Frokost: Alternativer til havregryn?

  Se der, ja. Og Lars Monsen er/var vel ingen tulling?
 2. GeirMU

  Frokost: Alternativer til havregryn?

  Det går vel fint an å spise risengrynsgrøt til frokost også? Bruker du kanel, kjøp den økologiske (alt annet sies å ikke være ekte).
 3. GeirMU

  Skyss fra Oppdal til Gjevilvasshytta

  Ellers greit å vite for den det passer: "Hver torsdag og søndag frem til 16. september kjører rute 580 tur/retur Oppdal skysstasjon og Gjevilvasshytta.Gjevilvasshytta er betjent hele denne perioden. Ruten korresponderer med bussrute 480 fra Trondheim til Oppdal. " (atb.no)
 4. GeirMU

  Hvordan sette ørretgarn fra båt?

  Enig i det du sier her. Har vært med og satt i Sølensjøen, når det er bølger hadde det også vært svært vanskelig på finne garnet uten blåse + en grei mulighet å markere bruker av garnet. Setter man i en "liten dam" stiller mye seg annerledes selvsagt.
 5. GeirMU

  Hvordan sette ørretgarn fra båt?

  Du bør ha en blåse (plastkanne kan duge) festet øverst i ene enden og feste en stein e.l. nederst. Så ville jeg legge garnet pent oppi en isoporkasse slik at det glir ut av seg selv når du ror. Det vanlige er at man setter garnet tilnærmet fra land og utover. Man kan sette det på tvers også, fisken går gjerne inn mot land for å beite.Nå følger det vanligvis en veiledning med garnet hvordan det gjøres. Når du tar opp garnet er det bare å legge oppi kassen. Ellers er det en fordel å bløgge fisken snarest mulig. Hvis du kjøper en blåse er min erfaring at fargen gul syns bedre enn rød. Noen syns vel det er like greit å bruke en garnpinne og hekte av/på etterhvert framfor kasse.
 6. GeirMU

  Femte gang noen «stjeler» bildet mitt.

  Jeg faller for fristelsen å kommenterer litt, Har det kommet noen endringer av åndsverksloven som bryter med hva dette innlegget siterer? Nicket FU (ikke aktiv de siste årene): "GeirMU kan trygt bruke biletet som skrivebordsbakgrunn. Åndsverklova tillater privat bruk av åndsverk: "§ 12. Når det ikke skjer i ervervsøyemed, kan enkelte eksemplar av et offentliggjort verk fremstilles til privat bruk. Slike eksemplar må ikke utnyttes i annet øyemed." I tillegg er det lov å bruke å sitere frå åndsverk offentleg: "Sitat. § 22. Det er tillatt å sitere fra et offentliggjort verk i samsvar med god skikk og i den utstrekning formålet betinger." Definisjonen på eit sitat er litt problematisk når det gjeld bilete, men må vel kanskje knytast til kvaliteten (oppløysinga) på biletet? I dette tilfellet synes eg bruken av biletet (som no er fjerna, så oppløysinga etc. har eg ingen ide om) liknar mest på sitatbruk med formål om å finne opphavsperson/situasjon. Reaksjonen til Fjellfinn var også noko snodig ettersom han sjølv har lasta biletet opp her og der biletet tilsynelatande hadde til formål å vekke interesse for eit fjellområde." Slutt. Jeg tror dette i bunn og grunn handler om holdninger og følelser, delvis irrasjonelle, som om noen tar noe fra de - noe som er "sitt" selv om det aldri så mye er en kopi "til privat bruk" uten kommersielle hensikter og som ikke avdekker noe personlig (<- viktig). Kort sagt; misbruk. Jeg brukte et nærbilde av en fjellrev som avatar i et debattforum engang, tilfeldig googlet opp og kunne valgt blant mange tilsvarende. Sannelig dukket den angivelige fotografen opp og forlangte det fjernet - jeg kranglet selvsagt ikke på det. I disse krenkelsestider kan man vel snart risikere tiltale om man låner en bit av en privat vei for å snu bilen - litt spissformulert. Så jeg synes nok sammenhengen skal ha mye å si her. Den som aldri har kopiert noe kan kaste den første sten 😕
 7. GeirMU

  Femte gang noen «stjeler» bildet mitt.

  Var nok jeg som var den store synderen den gangen og må nok innrømme at jeg har gjort værre ting i livet (hvem har ikke kopiert ting når de tenker seg om?). Ellers velger jeg ikke å fyre opp noen sterke følelser no mere her;)
 8. GeirMU

  Sluker til ørretfiske!

  Vibrax Hot Pepper kobber/røde prikker kanskje?
 9. GeirMU

  fjell fiske for nybegynnere

  Vet ikke hvor lett å få tak i nå, men kan anbefale "Teknologisk forlags store bok om slukfiske og meitefiske". Kanskje biblioteket kan skaffe. Og ikke undervurdér hva Youtube kan by på;
 10. GeirMU

  Baksing i HØY snø med pulk og godt humør

  Her har ting skjedd raskt fra første spede turrapport!
 11. GeirMU

  Nytt utseende?

  Flott layout. Og imponerende oppslutning i en tid hvor mer og mer bare legges på FB dessverre.
 12. GeirMU

  Nybegynner, fjellørret, Hemsedal

  MARK - intet over intet ved siden. Dette ble også stadfestet ved fisketest i Villmarksliv. Det utelukker selvsagt ikke bruk av annen agn, forholdene teller jo en del og at man prøver seg fram. Å gjøre seg godt kjent med et vann er også et bra råd - prøve inntil man knekker koden, som det heter.
 13. GeirMU

  Liggeunderlag???

  Denne er jeg blitt anbefalt og har kjøpt. men ikke prøvd ennå. Jeg nevner det likevel fordi den skal være enkel å blåse opp og blir 9 cm i tykkelse. Her mener jeg du også får full returrett. https://www.xxl.no/artiach-trangoworld-comfort-air-195-x-6-5x-9cm-liggeunderlag/p/1098492_2_style
 14. Ser XXL også har Sea To Summit: https://www.xxl.no/sts-mat-comfort-plus-insul-l-liggeunderlag/p/1127921_1_style , men den er 6,3 cm vs. 9 cm tykk. Prisforskjellen betyr ikke så mye.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.